Απίστευτη απάτη είχαν στήσει Ρομά Χάκερς: Απέσπασαν περίπου 2 εκατ. ευρώ από τα ανυποψίαστα θύματά τους

Petite Perle 300×250

Μία απίστευτη απάτη είχαν στήσει Ρομά χάκερς σε Ζεφύρι και Αγία Βαρβάρα, που είχε ως αποτέλεσμα να αποσπάσουν από τα θύματά τους περίπου 2 εκατομμύρια ευρώ.

Ειδικότερα, όπως αναφέρουν πληροφορίες του τηλεοπτικού σταθμού MEGA, οι Ρομά ξεγελούσαν πολλούς κατοίκους της Αττικής και της περιφέρειας. Είχαν σύγχρονα συστήματα υπολογιστών, με έδρα την Αγιά Βαρβάρα και το Ζεφύρι και αποκτούσαν πρόσβαση σε τραπεζικούς λογαριασμούς. Παράλληλα είχαν και ένα τηλεφωνικό κέντρο με έδρα την Κορινθία. Το περίεργο δε, ήταν ότι όλο αυτό το οργανωμένο σχέδιο γινόταν μέσα σε παράγκες και τσαντίρια, όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες.

Πώς δρούσαν οι Ρομά χάκερς από το Ζεφύρι και την Αγιά Βαρβάρα

Οι αρχηγοί της σπείρας συνέλλεγαν τα προσωπικά δεδομένα των πολιτών από αγγελίες, από ανοιχτές πηγές διαδικτύου, επικοινωνούσαν πολλές φορές με τα θύματα και επικαλούνταν ότι ήταν από τη Διαύγεια ή από το Fuel Pass. Οι χάκερς έφτιαχναν πιστά αντίγραφα διαδικτυακών σελίδων τραπεζών και με αυτό τον τρόπο εξαπατούσαν τον κόσμο.

Από τον Ιούλιο του 2022 και μέσα σε έξι μήνες χτύπησαν 87 φορές και απέσπασαν 2 εκατομμύρια ευρώ από τα θύματα τους. Συγκεκριμένα, κατάφεραν να εξαπατήσουν μεγάλους επιχειρηματίες, λογιστές μεγάλων εταιρειών, υπεύθυνους νυχτερινών κέντρων διασκέδασης, έναν μητροπολίτη και μοναχές.

Το κύκλωμα εξαρθρώθηκε από την Ασφάλεια της Κατερίνης, έπειτα από έρευνα της ΕΛ.ΑΣ.

iefimerida.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ