Αύριο στις 11.00 η συνάντηση Μητσοτάκη – Σακελλαροπούλου για την προκήρυξη των εκλογών

Petite Perle 300×250

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα συναντηθεί αύριο στις 11:00 με την Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου στο Προεδρικό Μέγαρο.

Όπως είναι γνωστό ο κ. Μητσοτάκης θα εισηγηθεί στην Πρόεδρο της Δημοκρατίας τη διάλυση της βουλής και την προκήρυξη εκλογών στις 21 Μαΐου.

Μετά τη συνάντηση, όπως ανακοινώθηκε από το πρωθυπουργικό γραφείο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα προβεί σε δήλωση.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επικαλεστεί για τη διάλυση της βουλής εθνικό θέμα μείζονος σημασίας, καθώς οι εκλογές γίνονται μερικές εβδομάδες πριν από τη λήξη της θητείας της κυβέρνησης.

Αμέσως μετά, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα υπογράψει το διάταγμα διάλυσης της Βουλής, το οποίο το βράδυ του Σαββάτου αναμένεται να θυροκολληθεί στο περιστύλιο. Με τη θυροκόλλησή του, ξεκινά αμέσως η προεκλογική περίοδος.

Όπως ανέφερε ο Γιάννης Οικονόμου στην τελευταία του ενημέρωση στους πολιτικούς συντάκτες ως κυβερνητικός εκπρόσωπος, το αντικείμενο της συνάντησης του πρωθυπουργού με την ΠτΔ θα είναι η επίσημη προκήρυξη των εκλογών της 21ης Μαΐου.

Παράλληλα, σημείωσε ότι την 21η Μαΐου θα κριθεί ποιος θα είναι πρωθυπουργός και ποιος θα κυβερνήσει. «Αν θα καταφέρουμε να διαφυλάξουμε όσα πετύχαμε ή αν θα επιστρέψουμε σε μια Ελλάδα στο περιθώριο της Ευρώπης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Νωρίτερα από τη Μεγαλόπολη, όπου μετέβη στο πλαίσιο της περιοδείας του σε Αργολίδα, Αρκαδία και Μεσσηνία, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι ήταν συνεπής στη δέσμευσή του καθώς η ΝΔ εξαντλεί την κυβερνητική θητεία «και προσερχόμαστε σε αυτή την προεκλογική περίοδο με την αυτοπεποίθηση ενός κόμματος το οποίο τίμησε τη συμφωνία αλήθειας την οποία υπογράψαμε με τις Ελληνίδες και τους Έλληνες τον Ιούλιο του 2019».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ