Βόλος: «Με χτυπούσε για 20 λεπτά με ζωώδη χαρά», αλλά «το έχει μετανιώσει» λέει για τον πατέρα της η 24χρονη που ασπάστηκε το Ισλάμ

Η 24χρονη Μαρία βρέθηκε στις δικαστικές αίθουσες του Βόλου με κολάρο και το πρόσωπο παραμορφωμένο από το άγριο ξύλο που της έδωσε ο 50χρονος πατέρας της, γιατί αποφάσισε πως η θρησκεία με την οποία ταυτίζεται είναι η ισλαμική.

Όπως η ίδια αναφέρει, ο πατέρας της δεν δεχόταν τις θρησκευτικές της πεποιθήσεις με αποτέλεσμα να καταλήξουν στις δικαστικές αίθουσες. Η νεαρή που έζησε μέχρι να φύγει για σπουδές σε ένα χωριό της περιφέρειας του Δήμου Ρήγα Φεραίου, εμφανίστηκε τη Δευτέρα στη δικαστική αίθουσα με μάσκα, η οποία δεν έκρυβε την παραμόρφωση που είχε υποστεί το πρόσωπό της από τις γροθιές. Το ένα μάτι της ούτε καν φαινόταν από τις φλεγμονές.

«Όταν ανακοίνωσα στην οικογένειά μου ότι θέλω να γίνω μουσουλμάνα, τότε ξεκίνησαν και οι καβγάδες. Ο πατέρας μου ήταν αυτός που δεν ήθελε να ακούσει για το Ισλάμ και να με βλέπει με τη μαντίλα. Δεν του άρεσαν οι θρησκευτικές μου πεποιθήσεις. Εγώ ζω στο εξωτερικό αλλά έχω έρθει στην Ελλάδα για να δω τους γονείς μου. Το ότι καταλήξαμε στα δικαστήρια δεν σημαίνει ότι δεν αγαπάω τον πατέρα μου. Μου ζήτησε να βγάλω τη μαντίλα επειδή θα ερχόταν στο σπίτι μας ένας ιερέας κι επειδή αρνήθηκα άρχισε να χτυπάει στο κεφάλι. Δεν θέλω να φέρνω σε δύσκολη θέση τους γονείς μου, τους αγαπάω όπως ξέρω ότι με αγαπούν κι αυτοί» είπε στο protothema.gr η νεαρή Μαρία.

Η κοπέλα, η οποία εργάζεται πλέον σε ιατρικό ερευνητικό εργαστήριο σε πανεπιστήμιο της Μεγάλης Βρετανίας όπου και σπούδασε βιοϊατρική, κατέθεσε καταγγελία εις βάρος του πατέρα της για ξυλοδαρμό. «Με χτυπούσε για 20 λεπτά με ζωώδη χαρά γιατί δεν ήθελε να φοράω μαντήλι στο κεφάλι» κατέθεσε στο δικαστήριο και ο πατέρας της έκλαιγε και ζητούσε συγγνώμη. Η Εισαγγελέας της έδρας κυρία Παπακώστα, υπερασπιζόμενη αρχικά το αυτονόητο δικαίωμα του κάθε ανθρώπου να πιστεύει σε όποιον Θεό θέλει, ήταν καταπέλτης εναντίον του 50χρονου αγρότη για την κακοποίηση, και τελικά ο άνδρας καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση.

«Η έκθεση του γυμνού στις γυναίκες είναι κακό και το κατακρίνω πολύ»

«Δε γινόταν συχνά, αλλά όταν γινόταν ήταν έντονο. Αλλά δεν είναι πάντα έτσι. Είναι οξύθυμος. Αλλά είχα υποσχεθεί στον εαυτό μου να μην το επιτρέψω να γίνει ξανά» τόνισε παράλληλα η κοπέλα μιλώντας στο Mega. «Είναι δύσκολη η θέση μου γιατί είναι πατέρας μου αλλά έχει να κάνει με την ηθική μου. (…) Για μένα η έκθεση του γυμνού στις γυναίκες είναι κακό και το κατακρίνω πολύ».

Η 24χρονη εκτιμά ότι ο πατέρας της έχει μετανιώσει ειλικρινά για τις πράξεις του και εκτιμά ότι θα βρεθεί τρόπος να πορευτούν αρμονικά μεταξύ τους από εδώ και στο εξής: «Έχει μετανιώσει πολύ, όλοι κάνουμε λάθη αλλά είναι καλό να ερχόμαστε αντιμέτωποι με τις πράξεις μας» ανέφερε η ίδια.

Πηγή: protothema.gr

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×336
Ροή ειδήσεων - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ