Δήμος Ηρακλείου: Σαρωτικοί έλεγχοι σε κοινόχρηστους χώρους από τη Δημοτική Αστυνομία

Petite Perle 300×250

Έρχονται αιφνιδιαστικοί και εντατικοί έλεγχοι στους κοινόχρηστους χώρους του Ηρακλείου, με σκοπό να ελεγχθούν στο σύνολο τους χωρίς καμία εξαίρεση οι περισσότερες από 1.000 αδειοδοτημένες επιχειρήσεις που αναπτύσσουν δραστηριότητα στους δρόμους και στις πλατείες της πόλης.

Αυτό αποφασίστηκε σήμερα το πρωί στη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε στη Δημοτική Αστυνομία, όπου δόθηκε εντολή να ξεκινήσουν άμεσα και συγκεκριμένα από την ερχόμενη εβδομάδα 2 Μαΐου, καθημερινοί και εντατικοποιημένοι έλεγχοι που θα ξεκινούν από το κέντρο της πόλης και συνεχίζουν και στα προάστια και τις γειτονιές της πόλης.

Όπως διαπιστώθηκε στη διάρκεια της σύσκεψης, οι έλεγχοι είναι αναγκαίοι καθώς παρατηρείται να γίνεται κατάχρηση και μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις προκλητική σε ό,τι αφορά στην παράνομη κατάληψη του οδοστρώματος, πλατειών και πεζοδρομίων. Οι έλεγχοι θα περιλαμβάνουν τα καταστήματα εστίασης αλλά δεν θα περιοριστούν σε αυτά, καθώς αυτό που αποφασίστηκε στην πρωινή σύσκεψη είναι να ελεγχθεί κάθε εμπορική δραστηριότητα που αναπτύσσεται και κάνει χρήση κοινοχρήστων χώρων.

Σε ό,τι αφορά στα καταστήματα εστίασης η δημοτική Αρχή έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους ότι δεν προτίθεται να παραχωρήσει επιπλέον κοινόχρηστους χώρους παρά μόνο στις περιπτώσεις που οι επιχειρήσεις θα το αιτηθούν και ασφαλώς η διάθεση αυτή δεν θα γίνει δωρεάν.

Όπως εξηγεί με δηλώσεις του στο Ράδιο Κρήτη ο αντιδήμαρχος Δημοτικής Αστυνομίας Μαρίνος Παττακός, τα κλιμάκια της υπηρεσίας που θα πραγματοποιούν τους ελέγχους, θα έχουν στα χέρια τους τη σχετική ενημέρωση από το αρμόδιο τμήμα της Οικονομικής Υπηρεσίας στην οποία φαίνεται ποιές επιχειρήσεις έχουν αδειοδοτηθεί και βάση των στοιχείων αυτών θα προκύπτουν οι παραβάσεις. Ο ίδιος εκτιμά ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει μετά την καραντίνα, αφού πολλές επιχειρήσεις χαλάρωσαν καταλαμβάνοντας όλο και περισσότερους κοινόχρηστους χώρους.

Στο πλαίσιο αυτό όπως τονίζει οι έλεγχοι θα ξεκινούν από το κέντρο και θα συνεχίζουν να αναπτύσσονται και σε άλλα σημεία της πόλης κάθε μέρα διαφορετικά ώστε να δοθεί το μήνυμα ότι η υπηρεσία είναι παρούσα και όχι μόνο στον ιστορικό ιστό αλλά και στην Αλικαρνασσό, τον Πόρο το Μασταμπά τη Θέρισο και όλο το αστικό κομμάτι του Δήμου.

Ο κ. Παττακός σημειώνει ότι στο πρόγραμμα των ελέγχων εκτός από τα καταστήματα εστίασης εντάσσονται εμπορικά καταστήματα, σούπερ μάρκετ, περίπτερα και κάθε επιχείρηση που η δραστηριότητα της καταλαμβάνει μέρος του κοινόχρηστου δρόμου του Δήμου. Οι ιδιοκτήτες των επιχειρήσεων θα πρέπει να ξέρουν ότι τα πρόστιμα που επιβάλλονται είναι τσουχτερά και είναι σε συνάρτηση το κόστος της διάθεσης του κάθε κοινόχρηστου χώρου και το εύρος της παρανομίας που καταγράφεται.

Πηγή: ekriti.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ