Πως επιλέγουμε ένα υγιεινό ψωμί

Υγιεινό ψωμί σημαίνει αγνές πρώτες ύλες, συστατικά φυσικής προέλευσης και καθόλου πρόσθετες ουσίες. Υπάρχει ένα ψωμί που συνδυάζει όλα τα παραπάνω, ενώ παράλληλα προσφέρει υπέροχη γεύση και ευωδιαστό άρωμα.

Το ψωμί είναι η τροφή που σπάνια λείπει από την καθημερινή μας διατροφή. Μια αφράτη φέτα ζεστού ψωμιού μπορεί να συνοδεύσει ιδανικά από ένα μεσημεριανό φαγητό μέχρι μια ελαφριά σαλάτα ή να χρησιμοποιηθεί για ένα λαχταριστό και –αγαπημένο από τα παιδικά μας χρόνια– τοστάκι.

Αυτό δεν είναι τυχαίο. Το ψωμί αποτελεί βασικό συστατικό μιας ισορροπημένης διατροφής, παρόλο που διάφοροι μύθοι έχουν σχηματιστεί γύρω από το όνομά του. Ανάλογα με το είδος του, μπορεί να έχει μεγάλη διατροφική αξία και υψηλή περιεκτικότητα σε πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, βιταμίνες και ιχνοστοιχεία.

Ποιο ψωμί, όμως, πρέπει να επιλέξουμε; Πώς θα καταλάβουμε ότι το ψωμί μας έχει όντως παραχθεί από αγνές πρώτες ύλες; Είναι υγιεινό το συσκευασμένο ψωμί; Αν σε προβληματίζουν κι εσένα οι παραπάνω ερωτήσεις, τότε βρίσκεσαι στο σωστό μέρος. Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Υιοθετώντας μια υγιεινή διατροφή

Σήμερα όλο και περισσότεροι άνθρωποι –ανάμεσά τους κι εμείς– αναρωτιούνται ποια διαδικασία ακολουθείται μέχρι μια τροφή να καταλήξει στο πιάτο μας. Μέσα σε αυτές τις τροφές βρίσκεται φυσικά και το αγαπημένο μας ψωμί.

Τα τελευταία χρόνια φαίνεται ότι έχει δημιουργηθεί ένα ολόκληρο –αν μπορούσε να μας επιτραπεί η χρήση της λέξης– «κίνημα» με αίτημα την υιοθέτηση μιας υγιεινής, «καθαρής» διατροφής. Η διατροφή αυτή, που διεθνώς είναι γνωστή με τον όρο «clean eating», αποτελείται από τρόφιμα που έχουν παραχθεί με φυσικά, αγνά και αυθεντικά υλικά, χωρίς την χρήση συντηρητικών – πράγμα που ομολογουμένως δεν είναι εύκολο να βρεις σήμερα.

Στην ανάπτυξη του «clean eating» συνέβαλε η απαίτηση τόσο των καταναλωτών όσο και της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας για την υιοθέτηση μιας διατροφής υψηλής ποιότητας. Επίσης, αν κάνεις μια αναζήτηση στο Instagram με το hashtag #eatclean, θα δεις ότι μετράει εκατομμύρια posts.

Τι είναι η «καθαρή ετικέτα»;

Πώς μπορούμε, όμως, εμείς ως καταναλωτές να καταλάβουμε εάν ένα προϊόν έχει παρασκευαστεί από αγνά, φυσικά συστατικά; Αυτό γίνεται μέσω της λεγόμενης «καθαρής ετικέτας» του προϊόντος.

Η «καθαρή ετικέτα» τοποθετείται πάνω στο προϊόν και δηλώνει ότι αυτό παρασκευάστηκε χωρίς να έχει δεχθεί πρόσθετα τεχνητά συστατικά και συντηρητικά, ότι έχει υποστεί ήπια ή πολύ μικρή επεξεργασία και ότι αποτελείται από πιστοποιημένες φυσικές, ποιοτικές και αναγνωρίσιμες πρώτες ύλες.

Μια ελληνική εταιρεία εφαρμόζει το «clean eating» στην πράξη

Αν ψάχνεις μια ελληνική εταιρεία στον κλάδο της αρτοβιομηχανίας η οποία να διακρίνεται για την καινοτομία της αλλά παράλληλα να μένει πιστή στη δέσμευσή της για «καθαρή διατροφή», αυτή είναι η εταιρεία ΚΑΡΑΜΟΛΕΓΚΟΣ Α.Ε, η οποία παράγει συσκευασμένο ψωμί με 100% φυσικά υλικά, χωρίς πρόσθετα και συντηρητικά, παρέχοντας σε όλους εμάς διατροφική ασφάλεια και υγεία.

Υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία προϊόντων «Καραμολέγκος» για να επιλέξει κανείς, όπως ψωμί ολικής, σταρένιο, πολύσπορο, αλλά και ψωμί με αλεύρι Ζέας, το οποίο θεωρείται από τα πιο θρεπτικά. Ακόμη, αν αναζητήσεις τα ψωμιά του στα ράφια των σούπερ μάρκετ, θα βρεις τρεις βασικές σειρές προϊόντων, οι οποίες φέρουν την ένδειξη της «καθαρής ετικέτας»: «ψωμί του τοστ»«ψίχα τοστ» και «ψωμί σε φέτες».

Τα ψωμιά του «Καραμολέγκος» αποτελούνται από αγνές πρώτες ύλες, οι οποίες επιλέγονται και ελέγχονται καθημερινά από μια εξειδικευμένη ομάδα, με βάση τις αυστηρότερες προδιαγραφές ποιότητας. Ειδικότερα, η ομάδα του «Καραμολέγκος» χρησιμοποιεί αλεύρινερό και φυσικό προζύμι δικής τους παραγωγής, το οποίο υπερέχει έναντι της μαγιάς ή του προζυμιού σε σκόνη, τόσο σε γεύση όσο και σε ποιότητα.

πηγή: www.ow.gr

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×280
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ 336×280
Υγεία - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ