Market Pass: Πόσες πληρωμές θα γίνουν ακόμη και σε ποιούς


Χιλιάδες δικαιούχοι ήδη έχουν δει στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς μια «μεγάλη» πληρωμή, που θα είναι και η τελευταία, ενώ άλλοι έχουν ακόμα λαμβάνειν! Όσοι επέλεξαν τον τραπεζικό τους λογαριασμό για να μπουν τα χρήματα της επιταγής για αγορές σε super market, ήδη άρχισαν να εξοφλούνται το υπόλοιπο μισό του ποσού που τους αναλογεί. Είναι η δεύτερη πληρωμή γι' αυτούς και δεν έχει άλλη. Χρήματα θα πάρουν σήμερα και όσοι επέλεξαν άυλη κάρτα.

Η άυλη ψηφιακή κάρτα, θα «φορτώσει» ακόμη δύο φορές μέχρι τη λήξη του προγράμματος τον Ιούλιο. Τα ποσά που θα περάσουν στα χέρια των δικαιούχων θα πρέπει να «εξαργυρωθούν» έως το τέλος του καλοκαιριού, διαφορετικά χάνονται, σύμφωνα με το enikonomia.gr.

Ποια εκκρεμότητα «κλείνει»

Σήμερα, λοιπόν, «κλείνει» η εκκρεμότητα με εκείνους που επέλεξαν την εξόφληση του market pass μέσω τραπεζικού λογαριασμού, καθώς οι πληρωμές γίνονται σταδιακά και ολοκληρώνονται, καθώς για την συγκεκριμένη κατηγορία δικαιούχων άλλη πληρωμή δεν έχει. Τα χρήματα τα έλαβαν σε δύο δόσεις.

Όσοι επέλεξαν την έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας εξοφλούνται και εκείνοι σήμερα τη δόση μηνός Μαΐου, αλλά τους απομένουν ακόμη δύο πληρωμές (σ.σ.: σε αυτή την περίπτωση οι καταβολές είναι μηνιαίες) που θα γίνουν ως εξής

στις 3 Ιουνίου για τον μήνα Ιούνιο, και

στις 3 Ιουλίου για τον μήνα Ιούλιο.

Πού μπορεί να αξιοποιηθεί η άυλη κάρτα

Τα καταστήματα, στα οποία μπορούν να εξαργυρώνουν οι καταναλωτές τα χρήματα του market pass ανήκουν στις εξής κατηγορίες:

Παντοπωλεία, Σούπερ μάρκετ, Κρεοπωλεία, Καταστήματα ζαχαροπλαστικής, Καταστήματα γαλακτοκομικών προϊόντων, αρτοποιεία, καθώς και διάφορα καταστήματα τροφίμων.

Δεν είναι εφικτή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψη του χρηματικού ποσού που πιστώνεται στην χρεωστική κάρτα.

Η χρήση της ψηφιακής χρεωστικής κάρτας πραγματοποιείται μέσω συσκευής, η οποία υποστηρίζει την τεχνολογία ανέπαφων συναλλαγών (Web/Virtual POS).

Η ψηφιακή χρεωστική κάρτα παραμένει ενεργοποιημένη έως την 31η.08.2023, μετά την πάροδο της οποίας το πιστωτικό ίδρυμα ή ο χρηματοπιστωτικός οργανισμός υποχρεούται άμεσα να την απενεργοποιήσει ενώ, χάνεται όποιο υπόλοιπο δεν έχει χρησιμοποιηθεί.

Πόσα χρήματα θα πάρουν όσοι περιμένουν το Market Pass σε λογαριασμό

Βεβαίως –όπως προαναφέρθηκε- για όσους δεν έχουν κινητά τηλέφωνα που να υποστηρίζουν την τεχνολογία NFC υπήρχε η διέξοδος της είσπραξης του ποσού του market pass σε τραπεζικό λογαριασμό επιλογής του κάθε νοικοκυριού.

Σε αυτή την περίπτωση όμως το… νοικοκυριό έπρεπε να συμβιβαστεί με την ιδέα ότι θα λάβει «ψαλιδισμένη» την ενίσχυση, δηλ., με το ότι θα κυμαίνεται από 17,6 ευρώ και θα φτάνει ως και 80 ευρώ τον μήνα, όπως και στο ότι δεν θα καταβάλλεται το ποσό κάθε αρχή του μήνα –όπως συμβαίνει με την «ψηφιακή κάρτα»- αλλά ανά τρίμηνο. Έτσι, συμβαίνει και τώρα λοιπόν τελευταία πληρωμή για όσους επέλεξαν τραπεζικό λογαριασμό με «μαζεμένο» ολόκληρο 3μηνο στους λογαριασμούς του.

Δικαιούχοι είναι νοικοκυριά όπου το ετήσιο συνολικό οικογενειακό εισόδημά τους ανέρχεται έως 16.000 ευρώ για το μονομελές νοικοκυριό και 24.000 ευρώ για τους έγγαμους ή τα μέρη του συμφώνου συμβίωσης, το οποίο προσαυξάνεται κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο, άλλο εξαρτώμενο μέλος και φιλοξενούμενο μέλος του νοικοκυριού, σύμφωνα με το έντυπο Ε1 της φορολογικής δήλωσης.

Συνεπώς εάν ο υπόχρεος στην υποβολή φορολογικής δήλωσης είναι έγγαμος με δύο εξαρτώμενα τέκνα και επίσης έχει ένα τρίτο τέκνο μεγαλύτερης ηλικίας που δεν θεωρείται εξαρτώμενο αλλά το φιλοξενεί, τότε τα μέλη του νοικοκυριού εκλαμβάνονται ως πέντε και τόσο τα εισοδηματικά όρια, όσο και το ύψος της ενίσχυσης διευρύνονται αντιστοίχως.

πηγή: Enikos.gr

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×280
ΚΟΚΚΙΝΑΚΗΣ 336×280
Ροή ειδήσεων - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ