Λ. Αυγενάκης: "Το θάρρος και η αποφασιστικότητα των γυναικών και των ανδρών της ΕΜΑΚ και του Λιμενικού Σώματος, είναι άξια θαυμασμού και αναγνώρισης από όλη την ελληνική κοινωνία

Petite Perle 300×250

Στις εγκαταστάσεις της 3ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, του 4ου Πυροσβεστικού Σταθμού – ΒΙΠΕ, του Κεντρικού Λιμεναρχείου Ηρακλείου και της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης βρέθηκε ο Υφυπουργός Αθλητισμού και Υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου, Λευτέρης Αυγενάκης, όπου και συναντήθηκε με τις διοικήσεις και τα στελέχη.

Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων, ο κ. Αυγενάκης μετέφερε τον θαυμασμό και την αναγνώριση όλης της ελληνικής κοινωνίας στα πρόσωπα των Σωμάτων Ασφαλείας, παρουσίασε τις κυβερνητικές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί για την προστασία των θαλάσσιων συνόρων και την αναβάθμιση της Πολιτικής Προστασίας της χώρας, ενώ συζητήθηκε το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας για την επόμενη τετραετία.

Η ανάρτηση του Λ. Αυγενάκη:

Το θάρρος και η αποφασιστικότητα των γυναικών και των ανδρών της ΕΜΑΚ και του Λιμενικού Σώματος, αφενός μεν στην προστασία της ζωής και της σωματικής ακεραιότητας των πολιτών και αφετέρου δε στην προστασία των θαλάσσιων συνόρων μας είναι άξια θαυμασμού και αναγνώρισης από όλη την ελληνική κοινωνία. Οι συναντήσεις που είχα με τον Διοικητή της 3ης Ειδικής Μονάδας Αντιμετώπισης Καταστροφών, Αντιπύραρχο Σταύρο Καλογιαννάκη, με τον Διοικητή του 4ου Πυροσβεστικού Σταθμού – ΒΙΠΕ, Αντιπύραρχο Γιώργο Σταυρακάκη, με τον Λιμενάρχη Ηρακλείου, Πλοίαρχο Λιμενικού Σώματος Ευθύμη Δουβή, τον Πρόεδρο της Ένωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Ανατολικής Κρήτης και Αντιπρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, Γιώργο Σφακιανάκη και με όλα τα στελέχη των Σωμάτων ήταν πολύ παραγωγικές για τις συνθήκες, που καλούνται καθημερινά να παράξουν έργο, αλλά και για όσα έχει δρομολογήσει η Ελληνική Κυβέρνηση για την επόμενη τετραετία. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και ιδιαίτερα ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, από την πρώτη στιγμή κατέστησε σαφές ότι η Ελλάδα έχει θαλάσσια σύνορα και είναι αποφασισμένη να τα προστατεύσει. Είναι γεγονός ότι από το 2019 μέχρι σήμερα οι μεταναστευτικές ροές έχουν μειωθεί πάνω από 80% και αυτό οφείλεται κυρίως στους άντρες και στις γυναίκες του Λιμενικού Σώματος. Καταφέραμε να έχουμε ένα σύστημα έγκαιρης ειδοποίησης, το 112, αλλά κυρίως να έχουμε αποκτήσει μία κουλτούρα εκπαίδευσης της κοινωνίας μας, γύρω από τα φυσικά φαινόμενα, που δεν διαθέταμε ποτέ στο παρελθόν. Προχωράμε ακόμα πιο αποφασιστικά ώστε να εκσυγχρονίσουμε τα μέσα μας, με προϋπολογισμό άνω των 600 εκ. ευρώ. Τα επόμενα δύο χρόνια θα παραλάβουμε 74 νέα σκάφη και 250 νέα οχήματα, μέρος των οποίων θα διατεθούν στο Λιμεναρχείο Ηρακλείου. Επιπλέον, ενισχύουμε ακόμα περισσότερο το σύστημα 112 και το διασυνδέουμε με το πληροφοριακό σύστημα Πολιτικής Προστασίας. Για εμάς, όλα τα σώματα ασφαλείας αποτελούν πυλώνα σταθερότητας του έθνους και της δημοκρατίας μας. Είναι αυτονόητο χρέος μας να παρέχουμε όλα τα σύγχρονα εργαλεία για την εκπαίδευση και την εκτέλεση των καθηκόντων τους. Η Ελλάδα αλλάζει! Σταθερά, Μπροστά!"

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ