«Τσεκούρι» οι απορριπτικές αποφάσεις για τους συμβασιούχους εργαζόμενους

Petite Perle 300×250

Δήμος και Περιφέρεια χάνουν πολύτιμο προσωπικό και μάλιστα σε περίοδο με αυξημένες ανάγκες και… απαγόρευση προσλήψεων

Με «τσεκούρωμα» παρομοιάζουν οι εμπλεκόμενοι τις δικαστικές αποφάσεις για τους συμβασιούχους εργαζόμενους σε Περιφέρεια Κρήτης και Δήμο Ηρακλείου καθώς «βγαίνουν συνέχεια αποφάσεις και είναι όλες αρνητικές, δεν υπάρχει ούτε μία που να αφήνει ένα παράθυρο ανοιχτό», αναφέρουν πηγές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, για όλους τους συμβασιούχους (περίπου 800-850), οι οποίοι παρέμεναν στις θέσεις τους με προσωρινή διαταγή -μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει- έχουν βγει απορριπτικές αποφάσεις. Ωστόσο, σύμφωνα με πηγές, περνά μεγάλο χρονικό διάστημα από τη στιγμή που θα εκδοθεί μία απόφαση του δικαστηρίου μέχρι να κοινοποιηθεί στον εργοδότη.

Υπό καθεστώς ομηρίας λοιπόν εργάζονται εκατοντάδες συμβασιούχοι για τους οποίους έχουν εκδοθεί απορριπτικές αποφάσεις από τα Δικαστήρια, οι οποίες όμως δεν έχουν ακόμα κοινοποιηθεί στον Δήμο.

Σύμφωνα με ασφαλείς πηγές, μέχρι στιγμής έχουν κοινοποιηθεί στο Δήμο Ηρακλείου τρεις απορριπτικές αποφάσεις οι οποίες αφορούν σε περισσότερα από 120 άτομα οι οποίοι έχουν χάσει πλέον τις δουλειές τους.

Εργαζόμενοι, απ' ολες τις υπηρεσίες Περιφέρειας και Δήμου, βρίσκονται στο δρόμο και μάλιστα σε προεκλογική περίοδο, που η νομοθεσία απαγορεύει να γίνονται προσλήψεις, με εξαίρεση εργαζόμενους που βοηθούν επικουρικά για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών.

Πολύτιμο προσωπικό χάνουν οι Δήμοι και οι Περιφέρειες, που φέρουν εις πέρας όλο το βάρος της διαδικασίας των εκλογών, ενώ οι υπηρεσίες είναι ήδη υποστελεχωμένες και οι μόνιμοι υπαλλήλοι έχουν επιφορτιστεί με παραπάνω αρμοδιότητες από όσες τους αναλογούν.

«Σφαγή» και στην Περιφέρεια Κρήτης

Σε ότι αφορά στην Περιφέρεια Κρήτης (Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου) εκκρεμούν αποφάσεις από το Πρωτοδικείο για συνολικά 130 άτομα.

Ειδικότερα εκκρεμεί απόφαση για 68 συμβασιούχους εργαζόμενους, καθώς έχει συζητηθεί η αίτηση των ασφαλιστικών μέτρων, εκ των οποίων οι 37 υπηρετούν στο Μηχανολογικό.

Επίσης, την Παρασκευή 12 Μαΐου συζητείται στα Δικαστήρια υπόθεση ασφαλιστικών μέτρων η οποία αφορά 62 εργαζόμενους σε κοινωφελή προγραμματα του ΟΑΕΔ. Όλοι αυτοί, οι 130 εργαζόμενοι, εργάζονται με προσωρινή διαταγή αλλά βρίσκονται υπό καθεστώς ανασφάλειας αναφορικά με το τί τους επιφυλάσσει το μέλλον.

Σημειώνεται ότι ήδη έχει εκδοθεί απορριπτική απόφαση για έξι άτομα της Περιφέρειας Κρήτης, οι οποίοι έχουν μείνει άνεργοι. Όλοι οι προαναφερθέντες σύμβασιούχοι είχαν τοποθετηθεί βάση προκηρύξεων του ΟΑΕΔ το 2018 και 2020.

«Δικηγόροι είμαστε, όχι θαυματοποιοί- Πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του το Δημόσιο»

Μάλιστα, «από μέρα σε μέρα περιμένουμε και την απόφαση για την υπόθεση του Μηχανολογικού (οι εργαζόμενοι του οποίου υπάγονται στην Περιφέρεια Κρήτης)» επισημαίνει στο Cretalive μία εκ των δικηγόρων των συμβασιούχων η κ. Ελπίδα Μανουρά.

«Οι δικηγόροι των συμβασιούχων πρέπει να δούμε πως θα κινηθούμε από εδώ και πέρα, ποια θα είναι τα επόμενα βήματα μας, αλλά την υπόθεση πρέπει να την πάρει επάνω του και το κράτος. Πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του το δημόσιο. Εμείς είμαστε δικηγόροι, δεν είμαστε θαυματοποιοί» καταλήγει η ίδια.

Πηγή: cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ