Χάρης Μαμουλάκης: «Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ παραμένουν ο καθρέφτης των πολιτικών της απερχόμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Petite Perle 300×250

Με αφορμή τις τελευταίες ανακοινώσεις της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής – ΕΛΣΤΑΤ που αποδεικνύουν τη διατήρηση του υψηλού πληθωρισμού στα τρόφιμα αλλά και το ότι 2.722.000 πολίτες βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία και εκ νέου υποψήφιος Βουλευτής Ηρακλείου Χάρης Μαμουλάκης, προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ παραμένουν ο καθρέφτης των πολιτικών της απερχόμενης κυβέρνησης Μητσοτάκη. Καταρρίπτουν την κυβερνητική προπαγάνδα περί ευημερίας και ανάπτυξης και αποδεικνύουν την σκληρή πραγματικότητα που βιώνουν οι πολίτες.

Στο 11,4%ο πληθωρισμός στα τρόφιμα, σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού 1 στους 4 πολίτες, το 26,3% του συνολικού πληθυσμού της χώρας. Αν δε υπολογιστεί αυτό σύμφωνα με τα κριτήρια που ίσχυαν έως το 2020, το ποσοστό ανεβαίνει στο 29,1%, αφορά δηλαδή περισσότερα από 3 εκ. άτομα. Και αν αναλογιστούμε ότι αυτά τα στοιχεία έχουν περίοδο αναφοράς εισοδήματος το 2021, καταλαβαίνουμε το τι ισχύει σήμερα.

Αυτή η πραγματικότητα πρέπει και θα αλλάξει. Στις 21 Μαΐου. Με το Συμβόλαιο για την Αλλαγή του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, που φέρνει τους πολλούς στο προσκήνιο.».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ