Δήλωση Βρύσαλη για τις περιοδείες των υποψηφίων στα νοσοκομεία

Με αιχμές ο Πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ, Δημήτρης Βρύσαλης, σχολιάζει τις περιοδείες των υποψηφίων των κομμάτων, στα νοσοκομεία.

"Αυτή την περίοδο παρελάζουν από τα νοσοκομεία υποψήφιοι με τη ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ ΠΑΣΟΚΓια να καλέσουν τους ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ να τους ψηφίσουν .Συναδέλφους που δίνουν μάχη να παρέχουν όσο το δυνατόν καλύτερες υπηρεσίες φροντίδας στους ασθενείς, παρά τις τραγικές και απάνθρωπες συνθήκες εργασίας που καλούνται να αντιμετωπίσουν καθημερινά. Έδωσαν το χέρι σε συμβασιούχους που αύριο – μεθαύριο θα τους οδηγήσουν στην ανεργία. Που προηγουμένως τους είχαν πει ψέματα ότι θα τους μονιμοποιήσουν. Κοίταξαν στα μάτια τις νοσηλεύτριες-τες που, με πετσοκομμένα ρεπό, με χρωστούμενες άδειες από το 2021, με διπλοβάρδιες κάθε εβδομάδα, με σοβαρά μυοσκελέτικά προβλήματα, με τεράστια επίπεδα άγχος και στρες στα όρια του burn out, τους ζήτησαν ψήφο για να συνεχίσουν όσα δεν πρόλαβαν να κάνουν ως τώρα.Ας μας απαντήσουν αν τολμούν:

  • Πότε θα επαναφέρουν τους μισθούς μας στα επίπεδα προ των μνημονίων; Τον 13ο και 14ο μισθό;
  • Γιατί αρνούνται κατηγορηματικά την ενοποίηση του κλάδου σε μία ενιαία πανεπιστημιακή σχολή και εξακολουθούν να διατηρούν νοσηλευτές πολλών ταχυτήτων;
  • Ποτέ θα χορηγηθούν τα ρεπό και οι χρωστούμενες άδειες που έχουμε λόγω των δραματικών ελλείψεων;
  • θα ενταχθούμε στα ΒΑΕ με ότι σημαίνει (μείωση όριων συνταξιοδότησης ,6ωρο κλπ ) όλων των υγειονομικών
  • Θα μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι στο χώρο της υγείας που διαχρονικά όλες οι κυβερνήσεις τους κοροϊδεύουν

Οι υπαίτιοι που μας έχουν φέρει σε αυτή την κατάντια πρέπει να τιμωρηθούν. Στις εκλογές της 21ης Μάη να τους γυρίσουμε την πλάτη.Το σωματείο μας ολα τα προηγούμενα χρόνια: Πραγματοποίησε δεκάδες κινητοποιήσεις για τις ελλείψεις νοσηλευτών, για τις συνθήκες δουλειάς ,για τις διπλοβάρδιες, την ένταξη στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, το απαράδεκτο καθεστώς των προσωρινών και ελαστικών εργασιακών σχέσεων, για το συνταξιοδοτικό, τον μισθό, αλλά και για ιδιαίτερα ζητήματα που αφορούν τις νοσηλεύτριες που αποτελούν την πλειοψηφία του κλάδου, όπως τις παροχές στις έγκυες, στις λεχωίδες, στις μωρομάνες, καθώς και ζητήματα που αφορούν τα παιδιά τους για δωρεάν βρεφονηπιακούς σταθμούς. Ανέδειξε τα σοβαρά προβλήματα της εκπαίδευσης και μετεκπαίδευσης των φοιτητών/τριών της Νοσηλευτικής και ιδιαίτερα της άμεσης επαγγελματικής τους εξασφάλισης.Εάν δεν γίνονταν αυτοί οι αγώνες και περίμεναν από τις εκάστοτε κυβερνητικές εξαγγελίες να λυθούν τα προβλήματα, τα πράγματα θα ήταν ακόμα χειρότερα.Γιατί μόνο με οργάνωση αγώνα αντοχή στηριζόμενοι στο υπόλοιπο λαϊκό κίνημα μπορούμε να αποσπούμε λύσεις για την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκώνΣτις 22/5 συνεχίζουμε ΜΑΖΙΚΑ ΕΝΩΤΙΚΑ ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΜΟΝΟΙ -ΕΚΕΙΝΟΙ ΠΟΥ ΣΤΕΡΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΑΣΘΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ".

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ