Σωματείο Εργαζομένων ΠΑΓΝΗ: 2ωρη στάση εργασίας για τον κλάδο των τραυματιοφορέων

Στάση εργασίας πραγματοποιούν οι τραυματιοφορείς από τη 1 έως τις 3 το μεσημέρι την Πέμπτη 29 Ιουνίου στο σαλόνι του ΠΑΓΝΗ.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων: «Η υποστελέχωση σε τραυματιοφορείς στο ΠΑΓΝΗ είναι τραγική. Υποστελέχωση που έχει δημιουργηθεί από την διαχρονικά ασκούμενη κυβερνητική πολιτική των ανύπαρκτων μόνιμων προσλήψεων, τις συνταξιοδοτήσεις, τις παραιτήσεις εξαιτίας των απαραδέκτων συνθηκών εργασίας.

Σήμερα στο νοσοκομείο μας εργάζονται 37 μόνιμοι υπάλληλοι και 26 συμβασιούχοι στον κλάδο των τραυματιοφορέων. Αριθμός που αντιστοιχεί κάτω από το μισό σχετικά με τις ανάγκες του νοσοκομείου.  Λόγω της μεγάλης έλλειψης οφείλονται εκατοντάδες μέρες άδειας και ρεπό.

Όλη αυτή η κατάσταση έχει ξεπεράσει τα όρια των αντοχών τους. Μεταφορείς με συνεχόμενες βάρδιες, χωρίς δυνατότητα ρεπό και αδείας, υποχρεώνονται σε εξαντλητικά ωράρια, σε συνεχείς μετακινήσεις από πόστο σε πόστο ή ακόμη και διπλά πόστα, με αύξηση του κινδύνου για την μη έγκαιρη αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών αλλά και της καταπόνησης της υγείας των ίδιων των εργαζομένων.

Καταγγέλλονται συνεχώς στο σωματείο μας το εργασιακό στρες, οι μυοσκελετικές και οσφυϊκές παθήσεις, καρδιακά και άλλα νοσήματα  που έχουν αυξηθεί στη συγκεκριμένη ειδικότητα.

Το Σωματείο Εργαζομένων ΠαΓΝΗ προκηρύσσει 2ΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΥΜΑΤΙΟΦΟΡΕΙΣ την ΠΕΜΠΤΗ 29 ΙΟΥΝΙΟΥ, 13:00 ΜΕ 15:00, ΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΣΑΛΟΝΙ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ.

Διεκδικούμε άμεσα:

Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και ενίσχυση του κλάδου.

Ταυτόχρονα άμεση μετατροπή των συμβάσεων των συναδέλφων επικουρικών και ΟΑΕΔ σε αορίστου χρόνου. Οι συνάδελφοι αυτοί με την εμπειρία που έχουν αποκτήσει, στηρίζουν τα Νοσοκομεία. Τυχόν απόλυσή τους θα σημάνει αυτόματα κατάρρευση του συστήματος μεταφοράς και έγκαιρης πραγματοποίησης των εξετάσεων των ασθενών».

cretapost.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ