Δρομολόγιο ζητά ξανά η Παντάνασσα

Petite Perle 300×250

Κάτοικοι έθεσαν το θέμα και πάλι στο  Δημοτικό Συμβούλιο

Με τη φράση «υπάρχουν κάτοικοι που είναι εγκλωβισμένοι στο σπίτια τους,  φυλακισμένοι ουσιαστικά,  το θέμα είναι επείγον να βρεθεί  μια λύση άμεσα» εκπρόσωποι  κατοίκων από την Παντάνασσα  κάθισαν τα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου στη συνεδρίαση της Τρίτης,  καταθέτοντας ξανά το αίτημα τους, που δεν είναι άλλο από τη σύνδεσή τους με τη δημόσια συγκοινωνία.

Το ίδιο ακριβώς θέμα είχε συζητηθεί και προς τα τέλη Απριλίου στο δημοτικό συμβούλιο όταν το αίτημά τους είχε καταθέσει ο επικεφαλής της ΛΑΣΥ, Μιχάλης Χουστουλάκης.

Το αίτημα της τοπικής κοινωνίας της Παντάνασσας είναι η  δρομολόγηση Mini- bus, με τακτά δρομολόγια και αφετηρία και τερματισμό το Λιμανάκι, για να συνδεθεί η περιοχή με το Γάζι, αλλά και ένα αίτημα που αφορά στο υπεραστικό ΚΤΕΛ και είναι η στάση έξω από το μοναστήρι της Παντάνασσας επί του ΒΟΑΚ.  

Οι κάτοικοι που έχουν συλλέξει 45 υπογραφές έθεσαν το θέμα της «απομόνωσης» σε μια περιοχή  ραγδαίως αναπτυσσόμενη και δη τουριστική.

Τόσο οι κάτοικοι όσο και ο κ. Χουστουλάκης είπαν ότι πρέπει να ασκηθεί πίεση προς τον Περιφερειάρχη αλλά και το ΚΤΕΛ για να βρεθεί μια λύση σε αυτό το θέμα.

Λόγω της απουσίας του δημάρχου Μαλεβιζίου από το δημοτικό συμβούλιο καθώς βρισκόταν στην Αθήνα για την πρώτη του συνάντηση με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Μάξιμο Σενετάκη, το σώμα και οι κάτοικοι δεν είχαν ενημέρωση για όποια εξέλιξη του ζητήματος.

Στην τελευταία φορά ο κ. Μποκέας είχε πει ότι θα κάνει συνάντηση με τους εκπροσώπους του υπεραστικού ΚΤΕΛ.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου, Φίλιππος Βαμβουκάκης, αναφερόμενος και στην  πιλοτική γραμμή που ενώνει το  Γάζι με την Αμμουδάρα και το ΠΑΓΝΗ, για να δείξει τη δυσκολία των διαδικασιών είπε ότι  7 μήνες μετά δεν έχει ολοκληρωθεί η  διαδικασία που απαιτείται από τον Ηράκλειο την Περιφέρεια και την Τροχαία. Όσον αφορά στο συγκεκριμένο αίτημα έχει γίνει μια αρχική προσέγγιση στο πλαίσιο του ΣΒΑΚ,  όμως όλα απαιτούν μελέτη σκοπιμότητας και την εξασφάλιση της ασφάλειας.

Οι δύο  εκπρόσωποι κατοίκων από την Παντάνασσα αποχώρησαν και είπαν ότι θα επανέλθουν αναμένοντας και την τοποθέτηση του Δημάρχου για αυτό το θέμα.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ