Κοσμοσυρροή στην Αγία Μαρίνα στο Τσαλικάκι (φωτορεπορτάζ)

Petite Perle 300×250

Χιλιάδες πιστοί προσκύνησαν τη χάρη Της και έλαβαν τη ευλογία του Αρχιεπισκόπου Κρήτης

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Ασταμάτητη είναι η ροή του κόσμου αυτή την ώρα στην Αγία Μαρίνα στο Τσαλικάκη, όπου οι πιστοί συρρέουν με ευλάβεια και κατάνυξη για να ανάψουν το κερί τους και να προσκυνήσουν τη χάρη Της.

Μάνα και αδερφή η Αγία Μαρίνα προστάτιδα των μικρών παιδιών και συνυφασμένη με την ιστορία  όλης της περιοχής.

 Η αγάπη για την Αγία Μαρίνα έκανε τους χριστιανούς να αλλάξουν την ονομασία της περιοχής, που μέχρι το 1940 έφερε την ονομασία Τσαλικάκιον καθώς επί τουρκοκρατίας, ήταν το μετόχι του Τούρκου Αγά Τσαλικάκι,  σύμφωνα και με τις επίσημες απογραφές του 1881 και 1990.

Το πρώτο εκκλησάκι στο σημείο που είναι σήμερα κτίστηκε το 1949 και λόγω της οικιστικής ανάπτυξης έγινε  ανακατασκευή το 1961.
Κάθε χρόνο οι πιστοί παραμονή και ανήμερα από πολλές περιοχές επισκέπτονται την Αγία Μαρίνα. Και ο φετινός εορτασμός έγινε με κάθε μεγαλοπρέπεια.  

Ιδιαίτερη η στιγμή λίγο πριν την τέλεση του Μέγα    Πανηγυρικού  Εσπερινού όταν στον Ιερό  Ναό  έφτασε ο σεβασμιότατος  Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ευγένιος.

Ακολούθησε η θεία λειτουργία χοροστατούντος  του  Αρχιεπισκόπου με τους πιστούς να σπεύδουν να λάβουν την ευλογία του και στη συνέχεια να προσκηνούν την  ιερή εικόνα.

Τον Εσπερινό παρακολούθησαν  ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Μενέλαος Μποκέας που είχε θερμό εναγκαλισμό με τον κ. Ευγένιο  όπως κι οι αντιδήμαρχοι.

Τη Χάρη της Αγίας Μαρίνας τίμησε κι ο υποψήφιος δήμαρχος Δημήτρης Πιτσικάκης  συνοδευόμενος από τα παιδιά του.

Στην  Αγία Μαρίνα παρευρεθήκαν απόψε πολλοί δημοτικοί σύμβουλοι όπως και υποψήφιοι από τις δυο παρατάξεις.

Αύριο  17/7, ανήμερα της εορτής,   στις 07:00πμ θα ξεκινήσει ο   Όρθρος -Πανηγυρική   Θεία Λειτουργία και η λιτάνευση των Ιερών Λειψάνων  Ιερουργούντος του Θεοφιλέστατου  Επισκόπου Κνωσσού  Κ. Μεθόδιου.

 Το απόγευμα της Δευτέρας στις 07:00μμ Μεθεόρτιος Εσπερινός και Ιερά Παράκληση  Προεξεχόντος του Πανασιολογιωτάτου  Αρχιμανδρίτου Κ. Βαρθολομαίου  Βογιαζόγλου  Πρωτοσύγκελλου της  Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κρήτης.

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ