Ελένη Βατσινά: Ζητάει την αναστολή των πλειστηριασμών των σεισμόπληκτων στο Αρκαλοχώρι

Την άμεση αναστολή των πλειστηριασμών περιουσιών σεισμόπληκτων στο δήμο Μινώα Πεδιάδος, κατά το "μοντέλο" που ακολουθήθηκε στο πυρόπληκτο Μάτι ζητά με ερώτησή της προς τον Υπουργό Οικονομικών κ. Κωστή Χατζηδάκη, η βουλευτής Ηρακλείου ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝ.ΑΛ. Ελένη Βατσινά.

Στην ερώτηση, την οποία συνυπογράφουν οι βουλευτές ΠΑΣΟΚ, Φραγκίσκος Παρασύρης και Πάρις Κουκουλόπουλος επισημαίνεται το γεγονός ότι οι σεισμόπληκτοι δεν έχουν ακόμη επανέλθει στους κανονικούς ρυθμούς, αν και έχουν περάσει σχεδόν δύο χρόνια από τον καταστροφικό σεισμός της 27ης Σεπτεμβρίου 2021.

Την ίδια ώρα καλούνται να διαχειριστούν επικείμενους πλειστηριασμούς, με τα σχετικά ειδοποιητήρια να επιδίδονται το τελευταίο διάστημα, το ένα μετά το άλλο, σύμφωνα και με όσα γνωστοποιεί ο Σύλλογος Σεισμόπληκτων Δήμου Μινώα Πεδιάδας "Η Ελπίδα".

Στην ερώτηση, η Ελένη Βατσινά ζητά από τον υπουργό την άμεση λήψη μέτρων για την αναστολή των πλειστηριασμών.

Ακολουθεί το κείμενο της ερώτησης

Ακόμη παλεύουν να επανέλθουν στους κανονικούς ρυθμούς της ζωής τους οι κάτοικοι του Δήμου Μινώα Πεδιάδος, που στις 27.09.2021 επλήγησαν από έναν καταστροφικό σεισμό.
Παρά τις διαρκείς εκκλήσεις και προσπάθειες εκ μέρους της τοπικής κοινωνίας η κατάσταση στην ευρύτερη περιοχή δεν έχει εξομαλυνθεί, ενώ οι σεισμόπληκτοι αδυνατούν ακόμη και να
επισκευάσουν τα σπίτια τους, τα οποία υπέστησαν σοβαρές ζημιές από το σεισμό.
Το τελευταίο διάστημα, ωστόσο, άλλο ένα πρόβλημα προστέθηκε στα ήδη υπάρχοντα: Τέσσερα (4) νέα κατασχετήρια έχουν επιδοθεί, τα οποία έρχονται να προστεθούν στα δώδεκα (12) που είχαν ήδη επιδοθεί το προηγούμενο διάστημα.
Ταυτόχρονα έξι (6) κατοικίες πρόκειται να πλειστηριαστούν ως και τον Ιανουάριο του 2024 λόγω οφειλών, δεδομένα που ωθούν τους σεισμόπληκτους πολίτες σε απόγνωση.

Κατόπιν των ανωτέρω και με δεδομένο ότι στο πυρόπληκτο Μάτι, υπήρξε απόφαση για αναστολή πλειστηριασμών επί 5ετία και 6ετία,

ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Για ποιο λόγο δεν έχει ήδη υπάρξει μέριμνα ώστε να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί των περιουσιών των σεισμόπληκτων πολιτών του Δήμου Μινώα Πεδιάδος;
Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε, προκειμένου να ανασταλούν οι πλειστηριασμοί σε βάρος των σεισμόπληκτων του Δήμου Μινώα, ώστε να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους και να δρομολογήσουν κατόπιν τη διευθέτηση των οφειλών τους;

Οι Ερωτώντες Βουλευτές
Βατσινά Ελένη
Παρασύρης Φραγκίσκος
Κουκουλόπουλος Πάρις

πηγή: www.iraklionews.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ