Υπό παρακολούθηση η σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη – "Όταν κριθεί, τότε θα ανοίξει η Σαμαριά"

Petite Perle 300×250

Tι είπαν για τη μετασεισμική ακολουθία οι σεισμολόγοι, κκ Λέκκας και Παπαδόπουλος
Την πεποίθηση ότι το φαράγγι της Σαμαριάς θα παραμείνει κλειστό και όταν θεωρηθεί ότι είναι ασφαλές, τότε θα ανοίξει, εξέφρασε ο γνωστός σεισμολόγος, καθηγητής Διαχείρισης Φυσικών Καταστροφών Πανεπιστήμιου Αθηνών, Ευθύμης Λέκκας.

Ο κ. Λέκκας μίλησε στην πρωινή εκπομπή «Κοινωνία ώρα MEGA» για τον χθεσινό σεισμό στα Χανιά που είχε ως αποτέλεσμα τον σοβαρότατο τραυματισμό του 45χρονου Ισπανού τουρίστα που ακρωτηριάστηκε.

Σοβαρή, αλλά σταθερή, είναι η κατάσταση της υγείας του 45χρονου. Ο άνδρας υπέστη ακρωτηριασμό στο πόδι, το οποίο συνεθλίβη από την πτώση του βράχου.

Είχε χάσει πολύ αίμα, σύμφωνα με την ΕΡΤ, ενώ την ίδια ώρα οι γιατροί στο νοσοκομείο Χανίων όπου μεταφέρθηκε με ελικόπτερο είχαν να αντιμετωπίσουν μια δύσκολη κατάσταση.

Το ατύχημα συνέβη στη μέση περίπου της διαδρομής. Ο γιατρός από την Αγ. Ρούμελη βρισκόταν στο πλευρό του τραυματία μέχρι τη μεταφορά του, με ελικόπτερο που προσγειώθηκε εντός του φαραγγιού, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης.

Ο 45χρονος μεταφέρθηκε με τη συνδρομή ελικοπτέρου του ΕΚΑΒ από το Ηράκλειο στο Νοσοκομείο Χανίων.

Υπό παρακολούθηση η σεισμική δραστηριότητα στην Κρήτη

Ο Διευθυντής ερευνών και σεισμολογίας στο Εθνικό Αστεροσκοπείο, Γεράσιμος Παπαδόπουλος μίλησε για τον σεισμό που ταρακούνησε τα Χανιά το πρωί της Κυριακής.

Κλειστό σήμερα το φαράγγι της Σαμαριάς

Με απόφαση του αντιπεριφερειάρχη Χανίων Νίκου Καλόγερου, το φαράγγι της Σαμαριάς θα παραμείνει κλειστό και σήμερα, τόσο υπό τον φόβο νέων κατολισθήσεων, όσο και για καθαριστούν τα μονοπάτια από βράχια και πέτρες που αποκολλήθηκαν χθες.

cretalive.gr

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ