Νέες ταυτότητες: Διευκρινίσεις για το… τσιπ

Petite Perle 300×250

«Οι καινούργιες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο ή το αντιχριστιανικό και δαιμονισμένο για κανέναν», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου

Ουρές παρατηρούνται στα αστυνομικά τμήματα όλης της χώρας, καθώς οι πολίτες σπεύδουν να βγάλουν ταυτότητες πριν τον Σεπτέμβριο, ώστε να μην έχουν τις νέες, καθώς θεωρούν πως έχουν τσιπάκι παρακολούθησης! Στο θέμα αναφέρθηκε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου, σε δηλώσεις του στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

«Οι καινούργιες ταυτότητες δεν έχουν τίποτα το εξωγήινο ή το αντιχριστιανικό και δαιμονισμένο για κανέναν. Είναι το όχημα για να προσαρμοστεί η Ελλάδα στις απαιτήσεις του σύγχρονου κόσμου και να μπορούμε να ταξιδεύουμε με ασφάλεια, να είμαστε συμβατοί στις υποχρεώσεις μας στην Ε.Ε.», είπε.

«Πέρασε Διαφωτισμό»

«Αυτοί που δηλητηριάζουν τα μυαλά των ανθρώπων οφείλουν να γνωρίζουν ότι ο κόσμος, η ανθρωπότητα, πέρασε Διαφωτισμό. Η Ελλάδα βρίσκεται στον 21ο αιώνα. Η πίστη, ο σεβασμός, οι ευαισθησίες είναι εσωτερικά ζητήματα του καθενός, που δεν τίθενται όμως την παραμικρή διακινδύνευση με την ανάγκη προσαρμογής στις απαιτήσεις που ακολουθούν εκατοντάδες πολίτες στον κόσμο», πρόσθεσε. Απαντώντας στην ερώτηση αν θα ισχύουν οι παλιές ταυτότητες αφού ξεκινήσει η έκδοση των νέων, ο κ. Οικονόμου σημείωσε ότι υπάρχει μία συγκεκριμένη νομοθεσία, την οποία «θα δούμε πώς θα συγχρονίσουμε με τις υποχρεώσεις που υπάρχουν για τη χρήση των νέων ταυτοτήτων».

Προηγήθηκε πανικός

Είναι αξιοσημείωτο ότι εκατοντάδες άνθρωποι συρρέουν, δημιουργώντας ουρές καθημερινά τις τελευταίες ημέρες σε αστυνομικά τμήματα της χώρας. ώστε να προλάβουν να ανανεώσουν την ταυτότητά τους και να αποφύγουν το… τσιπάρισμα από τις νέες! Η κοσμοσυρροή, όπως είχαμε γράψει τις προηγούμενες ημέρες στη στήλη, εμφανίζεται έντονη, τουλάχιστον μέχρι τώρα, σε αστυνομικά τμήματα στην Αθήνα αλλά και στις επαρχιακές πόλεις, όπως για παράδειγμα στη Λάρισα, την Πάτρα και την Κοζάνη.

«Ελάτε κατά τις 6»

Ανοίγουμε στις 8 το πρωί, αλλά θα πρέπει να έρθετε κατά τις 6 για να πιάσετε σειρά. Έχει πολύ κόσμο αυτήν την εποχή λόγω των νέων ταυτοτήτων. Αν δε σας νοιάζει να βγάλετε καινούργια ταυτότητα, τότε καλύτερα να έρθετε από Σεπτέμβρη». Αυτές είναι οι οδηγίες του Αστυνομικού Τμήματος Περιστερίου προς το κοινό για την επανέκδοση ταυτότητας.

Οργανώνονται στα social media

Η «αντίσταση» στις νέες ταυτότητες οργανώνεται κυρίως μέσω κοινωνικών δικτύων, όπου σε πολλές ιστοσελίδες κυκλοφορούν οδηγίες ώστε να αποφύγει κάποιος την έκδοση νέας ταυτότητας. Όπως επισημαίνεται σε αυτές, αν κάποιος εκδώσει τώρα νέα ταυτότητα, αυτή έχει δεκαετή ισχύ, οπότε θα μπορέσει να αναβάλει την καταγραφή και το… τσιπάρισμα. Μάλιστα, δίνεται η οδηγία μετά την έκδοση επικαιροποιημένης παλαιάς ταυτότητας να εκδοθεί και διαβατήριο, έτσι ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως ταυτοτικό έγγραφο, εφόσον το κράτος υποχρεώσει τους πολίτες να αλλάξουν την ταυτότητά τους με καινούργια σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα από τη δεκαετία.

H αξιοπιστία της… προφητείας

Σε κάθε περίπτωση όμως, όπως αναφέρεται ρητά σε αναρτήσεις στις σχετικές ομάδες των κοινωνικών δικτύων, «η αναβολή έκδοσης νέας ταυτότητας είναι σωτήρια, καθώς ο Άγιος Παΐσιος φέρεται να είχε προβλέψει ότι, μετά την εξαγγελία της έκδοσης, θα γίνει παγκόσμιος πόλεμος», οπότε οι σχετικές κινήσεις αναπόφευκτα θα "παγώσουν". Πάντως, η απόφαση για την έκδοση νέων ταυτοτήτων έχει δημοσιευτεί από το 2018, οπότε η αξιοπιστία της… προφητείας του Αγίου ελέγχεται.

Και ιερείς

Στις ομάδες όσων αντιδρούν στην έκδοση νέων ταυτοτήτων – οι οποίες, όπως έχει τονιστεί, δε θα έχουν κάποιο σύστημα γεωεντοπισμού – αναρτώνται επίσης ομιλίες και ιερέων που αφορούν το θέμα και παροτρύνουν τους θρησκευόμενους πολίτες να μην «προδώσουν την πίστη τους». Στη συζήτηση επανέρχονται και τα εμβόλια αλλά και το 5G, «γιατί όλα συνδέονται». Οι πιο καχύποπτοι εντοπίζουν ακόμη μία προσπάθεια να συνηθίσουμε στο τσιπάρισμα, με αποτέλεσμα να μην αντιδράσουμε όταν σύντομα θα μας εμφυτεύσουν τσιπ στο σώμα. «Η χρήση του αριθμού 666 στις ηλεκτρονικές ταυτότητες αποτελεί το τελευταίο βήμα πριν από το χάραγμα στο χέρι ή στο μέτωπο. Η παραλαβή τους από τους χριστιανούς σημαίνει άρνηση του Χριστού, πολιτογράφηση στην παράταξη του σατανά και πνευματικό θάνατο».

Προσεχώς συλλαλητήρια!

Οι πολέμιοι των νέων ταυτοτήτων, εκ των οποίων πολλοί για να προλάβουν τις παλαιές ταυτότητες αναφέρουν ότι έχασαν την ταυτότητά τους ή άλλοι παραδέχονται ότι θέλουν να εκδώσουν παλιά ταυτότητα για να μην αναγκαστούν να βγάλουν καινούργια, διοργανώνουν συλλαλητήρια στις 7 το απόγευμα την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη και την επόμενη Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στην Αθήνα, για να πουν «ένα μεγάλο "όχι" στις ηλεκτρονικές ταυτότητες και στα τσιπάκια τους. Γιατί ο άνθρωπος πλάστηκε από τον Θεό για να ζει και να δημιουργεί ελεύθερος». Το ζήτημα της ελευθερίας, την έννοια της οποίας ο καθένας προσαρμόζει στην ικανοποίηση των δικών του θέλω, προβάλλεται συχνά ως λόγος αντίστασης: «Λέμε "όχι" στις ψηφιακές ηλεκτρονικές ταυτότητες. Δε θα επιτρέψουμε ένα λογισμικό να αποφασίζει για το τι θα κάνουμε εμείς».

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ