Φαράγγι της Σαμαριάς: Σήμερα η επίσημη ανακοίνωση του Λέκκα μετά την αυτοψία

Petite Perle 300×250

Ερωτηματικά για το πως θα πράξει ο ΟΦΥΠΕΚΑ

Οι κάτοικοι και επιχειρηματίες ζητούν να ανοίξει το Φαράγγι και από τις δύο εισόδους , χωρίς να ζητείται από τους υπαλλήλους η σύνταξη υπεύθυνων δηλώσεων

Θετικός καταρχάς στο άνοιγμα του Εθνικού Δρυμού Σαμαριάς εμφανίστηκε από την Αγία Ρουμέλη , ο Καθηγητής Ευθύμιος Λέκκας μετά τη χθεσινή αυτοψία στο φαράγγι.

Οι κάτοικοι της περιοχής, όπως αναφέρουν στα ηλεκτρονικά τους social media, αναμένουν επίσημα σήμερα Τετάρτη 23 Αυγούστου, την επιστολή του στην οποία θα εκθέτει τα όσα είδε χθες στο Φαράγγι και η οποία θα αποσταλεί στον Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. Οι κάτοικοι και επιχειρηματίες ζητούν να ανοίξει το Φαράγγι και από τις δύο εισόδους , χωρίς να ζητείται από τους υπαλλήλους η σύνταξη υπεύθυνων δηλώσεων.

Ο κ. Λέκκας μπήκε το πρωί της Τρίτης στο φαράγγι από το Ξυλόσκαλο , επικεφαλής κλιμακίου και έχοντας στη διάθεση του σύγχρονα μηχανήματα , ακόμη και drone, προκειμένου να ελέγξει σπιθαμή προς σπιθαμή ολόκληρη τη διαδρομή που ακολουθούν οι περιπατητές , αλλά και τα πρανή του φαραγγιού, ώστε να βγάλει , όσο ήταν δυνατόν, ασφαλή συμπεράσματα για τη δυνατότητα επισκεψιμότητας του Δρυμού.

Όμως την ώρα που ο Λέκκας έκανε αυτοψία στον Δρυμό , ο ΟΦΥΠΕΚΑ μέσω της ιστοσελίδας του έδειχνε ότι, το φαράγγι δεν θα ανοίξει ως την ερχόμενη Παρασκευή, χωρίς να έχει υπάρξει επίσημη ανακοίνωση. Δηλαδή ουδείς μπορούσε μέσω της ιστοσελίδας να εκδώσει εισιτήριο , καθώς ένα μήνυμα ενημέρωνε πως το φαράγγι θα παραμείνει κλειστό μέχρι την Παρασκευή 25 Αυγούστου. Ερωτηματικό παραμένει τι θα πράξει ο Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α. στην περίπτωση που το πόρισμα που θα συντάξει ο κ. Λέκκας κινείται προς την κατεύθυνση ανοίγματος του Φαραγγιού της Σαμαριάς.

Με πληροφορίες από ΕΡΤ

Ροή ειδήσεων - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ