Φίλιππος Σαββάκης : Για αποκατάσταση της αλήθειας

Petite Perle 300×250

Ο τέως  Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Μαλεβιζίου Φίλιππος Σαββάκης  έστειλε  επιστολή, ως  απάντηση των όσων δήλωσε σήμερα για την αφαλάτωση του  Αλμυρού ο Δήμαρχος Μαλεβιζίου Μεν. Μποκέας.

Η επιστολή έχει ως εξής:

Σε μια απελπισμένη προσπάθεια εμπαιγμού των πολιτών του Μαλεβιζίου, η δημοτική αρχή του κ. Μεν. Μποκέα, εξέδωσε σήμερα μια εντελώς παραπλανητική ανακοίνωση, σχετικά με την αφαλάτωση του νερού του Αλμυρού.

Ούτε λίγο, ούτε πολύ, ο κ. Μποκέας ισχυρίζεται πως "σήμερα επιτέλους έγινε πράξη η αξιοποίηση της πηγής του Αλμυρού ποταμού" και ότι "σήμερα αντλήσαμε για πρώτη φορά νερό από την πηγή και το οδηγήσαμε στην αφαλάτωση. Η δοκιμαστική λειτουργία της σύνδεσης με τον Αλμυρό ολοκληρώθηκε με επιτυχία". Αναφέρει ακόμα ότι "μετά από πολύμηνη επίπονη προσπάθεια καταφέραμε να αδειοδοτήσουμε περιβαλλοντικά το έργο και να κάνουμε πραγματικότητα την αξιοποίηση του Αλμυρού με όρους σεβασμού στο περιβάλλον". 

Αυτό που δεν αναφέρει ο κ. Μποκέας είναι πως η μονάδα αφαλάτωσης στην οποία αναφέρεται, σχεδιάστηκε, δημιουργήθηκε και ολοκληρώθηκε με πολύ κόπο και μεγάλη προσπάθεια, από την προηγούμενη δημοτική αρχή του Κώστα Μαμουλάκη. Και μάλιστα η άντληση του νερού απευθείας από τον Αλμυρό είχε εγκριθεί από τότε και είχε αδειοδοτηθεί. 

Δυστυχώς, έπρεπε να μεσολαβήσουν μέχρι σήμερα τέσσερα περίπου χρόνια απόλυτης αδράνειας, χωρίς η δημοτική αρχή Μποκέα να πράξει το χρέος της, δηλαδή να προχωρήσει στη σύνδεση με τον Αλμυρό και να αρχίσει την άντληση του νερού, κάτι που προσπαθεί να κάνει τώρα που ο κόσμος στο Μαλεβίζι διψά και η ημέρα των δημοτικών εκλογών πλησιάζει…

Αν ο κ. Μποκέας δεν έχει το θάρρος να παραδεχθεί την αλήθεια, τον προκαλώ να δώσει στη δημοσιότητα τα χρηματικά εντάλματα πληρωμής για την εκτέλεση του έργου κατασκευής της μονάδας αφαλάτωσης, εκτός βέβαια από το μικρό φρεάτιο της σύνδεσης, μπροστά στο οποίο φωτογραφίζεται σήμερα με τους συνεργάτες του, που είναι το μόνο πράγμα που κατασκευάστηκε επί των ημερών του!

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ