Δυσοσμία γύρω από το ανοιχτό κανάλι στην Αγία Πελαγία – Τι απαντάει ο Δήμος

Petite Perle 300×250

Πολίτες και επισκέπτες εκφράζουν παράπονα για ακαθαρσίες και λύματα μέσα στο αντιπλημμυρικό έργο

Παράπονα για έντονες μυρωδιές και βρωμιά γύρω από το ανοιχτό κανάλι στην Αγία Πελαγία, εκφράζουν όσοι βρίσκονται στην περιοχή.

Όπως αναφέρουν, η δυσοσμία είναι εκείνη που επικρατεί τριγύρω από το αντιπλημμυρικό έργο στην κατά τα άλλα τουριστική περιοχή της Αγίας Πελαγίας.
Στέλνουν δε και φωτογραφίες, επισημαίνοντας ότι αποτυπώνονται ευδιάκριτα οι ακαθαρσίες και τα λύματα που βρίσκονται μέσα στο κανάλι.

dysosmia agia pelagia
dysosmia agia pelagia2
dysosmia agia pelagia3

Η επίσημη απάντηση του δήμου Μαλεβιζίου

Από την άλλη πλευρά η επίσημη θέση του δήμου Μαλεβιζίου είναι ότι το ανοιχτό κανάλι αδειάζει, καθαρίζεται και γίνεται ανακύκλωση του νερού σε τακτά χρονικά διαστήματα.

Ταυτόχρονα, όπως έγραψε ήδη το Cretalive, τοποθετήθηκαν αντλίες με συστήματα που θα ανακυκλώνουν το νερό στο ανοιχτό τμήμα του αντιπλημμυρικού έργου. «Τα συστήματα αυτά θα δημιουργούν μία τελείως διαφορετική κατάσταση απ' ότι την γνωρίζουμε μέχρι σήμερα οι κάτοικοι και οι επισκέπτες της Αγίας Πελαγίας. Έτσι ευελπιστούμε να λυθεί το ζήτημα με τα στάσιμα ύδατα που σωρεύονται στο κανάλι και να αναβαθμιστεί τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά» επισημαίνει ο δήμαρχος Μαλεβιζίου κ. Μενέλαος Μποκέας.

«Πλέον απομένει η σύνδεση με το ρεύμα ώστε να τεθούν σε λειτουργία οι εγκαταστάσεις που δημιουργήθηκαν στο ανοιχτό τμήμα του αντιπλημμυρικού έργου» υπογραμμίζει ο δήμαρχος Μαλεβιζίου.

Πηγή: cretalive.gr

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ