Επίσκεψη στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Η Ζωοδόχος Πηγή»

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός για ΑμεΑ: Υποστηρίζουμε τα Δικαιώματα, είμαστε αρωγοί σε κάθε δράση

Στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Η Ζωοδόχος Πηγή», με την πολύχρονη, πολυδιάστατη και σημαντική κοινωνική προσφορά, βρέθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός.

Στην συνάντηση που είχε με τον Διευθυντή του Κέντρου Χρήστο Τζαμούση, ο Αλέξης Καλοκαιρινός ενημερώθηκε για το έργο και τις δράσεις που υλοποιούνται με στόχο την κοινωνική ένταξη των παιδιών και την στήριξη των οικογενειών τους. Παράλληλα, συζητήθηκα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα ΑμεΑ στην καθημερινότητά τους, όπως είναι οι δύσχρηστες θέσεις πάρκινγκ για ΑμεΑ, η έλλειψη ηλεκτρονικής εφαρμογής εντοπισμού τους, η έλλειψη προσβάσιμων δημόσιων τουαλετών, η ανάγκη δημιουργίας τμημάτων για άτομα με αναπτυξιακές διαταραχές, οι κυκλικοί κόμβοι που δυσκολεύουν τα άτομα με προβλήματα όρασης, κ.α.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου επεσήμανε ότι βούλησή του είναι, εφόσον οι πολίτες του εμπιστευτούν τη διοίκηση του Δήμου, να σταθεί αρωγός στο κοινωνικό έργο του Κέντρου «Η Ζωοδόχος Πηγή», ενισχύοντας τις παρεμβάσεις που θα βοηθήσουν στην επίλυση των προβλημάτων των ΑμεΑ και των οικογενειών τους που σχετίζονται με τη λειτουργία της Πόλης. «Υποστηρίζουμε τα δικαιώματα των ΑμεΑ και συμπεριλαμβάνονται στο πρόγραμμα της παράταξής μας «Δικαίωμα στην Πόλη» ανέφερε ο Αλέξης Καλοκαιρινός, τονίζοντας: «Στο πλαίσιο αυτό προτείνουμε να δημιουργηθούν ακόμη περισσότερα και πιο δραστήρια Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης, με ανάπτυξη νέων βιωματικών δραστηριοτήτων για ΑμεΑ, αλλά και Campus για παιδιά ΑμεΑ στην ύπαιθρο του Δήμου μας. Παράλληλα, μέσα από την καταγραφή της δημοτικής περιουσίας που έχει γίνει, να αξιοποιηθούν τα διαθέσιμα δημοτικά κτίρια για κοινωνικούς σκοπούς προσφέροντας λύσεις σε βασικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα Άτομα με Αναπηρία.».

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×336
Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ