Μπορεί να έρθει ανατροπή με την επανακαταμέτρηση στην Περιφέρειας Κρήτης

Petite Perle 300×250
Κορυφώνεται η αγωνία για υποψήφιους περιφερειακούς συμβούλους στην Κρήτη

Ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τρίτης (17/10) η πρώτη φάση της διαδικασίας επανακαταμέτρησης των ψήφων για τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου, ύστερα από δεκάδες αιτήματα υποψηφίων δημοτικών, περιφερειακών και κοινοτικών συμβούλων.

Από τις εννέα το πρωί τριάντα εκλογικά συνεργεία στελεχωμένα από ισάριθμους δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους, που έχουν συγκροτηθεί στο Πρωτοδικείο Ηρακλείου και ανέλαβαν το απαιτητικό έργο στο Δικαστικό Μέγαρο της πόλης ρίχτηκαν στη «μάχη» του ελέγχου του εκλογικού υλικού που υπάρχει στους σάκουςΤα μισά συνεργεία επανανακαταμέτρησαν ψηφοδέλτια και είδαν τα βιβλία για το δήμο Ηρακλείου και τα υπόλοιπα για την Περιφέρεια.

Όπως δημοσίευσε νωρίτερα το neakriti.gr, από τα δεκάδες αιτήματα σε επίπεδο δήμου Ηρακλείου, τα εκλογικά συνεργεία επικεντρώθηκαν σε έξι αιτήσεις που έγιναν δεκτές κατόπιν αξιολόγησης και στις οποίες το εκλογικό αποτέλεσμα κρίθηκε για λίγες μόνο ψήφους (4 έως 9 σταυρούς). Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες σε όλα τα αιτήματα για το δήμο δεν φαίνεται να αλλάζει το αποτέλεσμα, ακόμα και στην περίπτωση της αίτησης επανακαταμέτρησης όλων των έγκυρων ψηφοδελτίων από την επικεφαλής της δημοτικής παράταξης "Ηράκλειο Για Σένα", Μαρίας Καναβάκη. Ο συνδυασμός κατέθεσε αίτημα επανακαταμέτρησης, καθώς σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θεωρείται πως χάθηκε μία έδρα για λίγες ψήφους.

Αγωνία για περιφερειακούς σύμβουλους

Αύριο Τετάρτη 18 Οκτωβρίου και ώρα εννέα το πρωί πέντε εκλογικά συνεργεία θα επανελέγξουν την εκλογική διαδικασία, μετά από σχετικά αιτήματα που υποβλήθηκαν από υποψήφιους δημοτικούς Συμβούλους σε «μικρούς» δήμους της ΠΕ Ηρακλείου και έγιναν δεκτά από το Πρωτοδικείο.

Ωστόσο, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται πλέον στην επανακαταμέτρηση ψήφων περιφερειακών συμβούλων. Στις εννέα το πρωί θα προσέλθουν στο Δικαστικό Μέγαρο δέκα ακόμη συνεργεία στελεχωμένα από ισάριθμους δικαστές και δικαστικούς υπαλλήλους για την επαλήθευση της εγκυρότητας του εκλογικού αποτελέσματος στις περιφερειακές εκλογές. Αφενός πρόκειται για το αίτημα – που σύμφωνα με τις ίδιες νομικές πηγές κοντά στη διαδικασία – έχει κατατεθεί από τη "Λαϊκή Συσπείρωση", καθώς θεωρείται ότι χάθηκε μία έδρα, την οποία κερδίζει ο συνδυασμός του Σταύρου Αρναουτάκη.

Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η αγωνία αναμένεται να κορυφωθεί κατά τον επανέλεγχο βιβλίων και σταυρών που αφορούν σε υποψήφιο περιφερειακό σύμβουλο. Διαδικασία η οποία μπορεί και να φέρει ανατροπές και ανακατατάξεις στη σειρά όχι μόνο εκλεγμένων περιφερειακών συμβούλων, αλλά και επιλαχόντων! Τα επίσημα αποτελέσματα θα γνωρίζουμε ενδεχομένως αύριο το μεσημέρι, οπότε θα έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία της επανακαταμέτρησης στις εναπομείνασες εγκριθείσες αιτήσεις.

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ