Έσπασε κι άλλο ανάχωμα στον Πηνειό, 112 για εκκένωση δύο χωριών – Ανεβαίνει ο αριθμός των νεκρών

Petite Perle 300×250

Δραματικές κυλούν οι ώρες στη Θεσσαλία, στους νόμους Καρδίτσας, Λάρισας, Τρικάλων, αλλά και στον Βόλο, καθώς δεκάδες σπίτια, ακόμη και χωριά ολόκληρα έχουν βουλιάξει στα λασπόνερα,έπειτα από τη βιβλική καταστροφή που άφησε στο πέρασμα της η κακοκαιρία Daniel. Τουλάχιστον έξι είναι οι νεκροί και έξι οι αγνοούμενοι σύμφωνα με τις αρχές ενώ πριν λίγη ώρα ανακοινώθηκε ο εντοπισμός ακόμα δύο νεκρών ανθρώπων

Κλείνει η γέφυρα της Γιάννουλης

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ Τη γέφυρα της Γιάννουλης στη Λάρισα αποφάσισαν οι Αρχές να κλείσουν καθώς λόγω του μεγάλου όγκου των νερών υπάρχει φόβος για την στατικότητά της.

Σημειώνεται πως λίγο νωρίτερα η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κωνσταντίνα Θεοχαρούλη, σημείωνε πως απο νερά έχει κατακλειστεί η γέφυρα του Πηνειού,  που βρίσκεται 3 χιλιόμετρα μετά το Κουτσόχερο, στην εθνική οδό Λάρισας – Ιωαννίνων. Μάλιστα η Αστυνομία είχε κλείσει τον δρόμο και έχει διακόψει την κυκλοφορία στη γέφυρα, ενώ λίγη ώρα πριν βρίσκονταν εκεί οχήματα του στρατού με βάρκες και ερπυστριοφόρα προκειμένου να προσεγγίσουν χωριά που είναι αποκλεισμένα με εγκλωβισμένους κατοίκους, χωρίς να τους επιτραπεί η είσοδος γιατί είναι άγνωστη αυτή τη στιγμή η κατάσταση και η στατικότητα της γέφυρας.

Ο Πηνειός ποταμός υπερχείλησε και μάλιστα πριν λίγο δόθηκε μήνυμα απο το 112 λόγω αναχώματος που έσπασε με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν ο Βρυότοπος και ο Αμπελώνας.

Η στάθμη των υδάτων έχει ανέβει επικίνδυνα κάτι που οδήγησε στην προληπτική για την ώρα εκκένωση τριών χωριών της Λάρισας, των Φαλάνη, Δασοχώρι και Κουλούρι. Ενδεικτική η μαρτυρία αστυνομικό την οποία μεταφέρει η ρεπορτερ της ΕΡΤ Ελπίδα Κουτσογιάννη. Οπως είπε, νωρίτερα χρειάστηκε να απομακρυνθεί από το ποτάμι για 20 λεπτά και όταν γύρισε το νερό είχε ανέβει 20 πόντους.

Έχουν βγει τα νερά στη γέφυρα του Πηνειού. Όλες οι παραπήνειες συνοικίες της Λάρισας, ο Άγιος Θωμάς, ο Άγιος Χαράλαμπος, ο Ιπποκράτης, η Νέα Σμύρνη, έχουν πλημμυρίσει ενώ έχει διακοπεί η κυκλοφορία προς τον περιφερειακό δρόμο στα Τρίκαλα, εντός της Λάρισας, από τη δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης και Αποχέτευσης.

Αξίζει να σημειωθεί πως έχει σπάσει αγωγός με αποτέλεσμα ο δρόμος να έχει γεμίσει νερά, το ποτάμι είναι από την απέναντι πλευρά, έχει μεν υπεχειλίσει ακόμη όμως δεν έχουν βγει τα νερά.

Μάχη του στρατού για τους εγκλωβισμένους

Μάχη για τον απεγκλωβισμό κατοίκων δίνουν οι δυνάμεις της Πολιτικής Προστασίας και του Στρατού. Όλη νύχτα στον Παλαμά Καρδίτσας με λέμβους συνέχιζαν να επιχειρούν,ωστόσο υπάρχει ακόμη κόσμος στις ταράτσες των σπιτιών.

Από τα ξημερώματα, στο γήπεδο του Αστέρα Καρδίτσας συνεχώς προσγειώνονται ελικόπτερα με διασωθέντες από την περιοχή του Παλαμά αλλά και της Φαρκαδόνας Τρικάλων.

Ηλικιωμένοι κυρίως, αλλά και οικογένειες με παιδιά, βρίσκονται σε κατάσταση σοκ, καθώς παρέμειναν αβοήθητοι για ατελείωτες ώρες σε στέγες σπιτιών και υψηλότερα κτίρια, χωρίς νερό, χωρίς φαγητό και με το φόβο ότι δε θα τα καταφέρουν. Λαμβάνουν τις πρώτες βοήθειες και στη συνέχεια μεταφέρονται, αν χρειάζεται, στο Νοσοκομείο Καρδίτσας .Τους διασωθέντες παραλαμβάνουν συγγενείς τους ενώ υπάρχουν λεωφορεία για να μεταφερθούν όσοι δεν έχουν στέγη στο κλειστό γυμναστήριο του 1ου Δημοτικού σχολείου Καρδίτσας. Χθες πετούσαν 3 ελικόπτερα ενώ σήμερα συνολικά είναι 10.

ertnews.gr

Χωρίς Κατηγορία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ