Εβελίνα Μπάκιντα από το Ζαρό: «Και όμως επαγγέλματα που θεωρούμε καταδικασμένα, μπορούν να μεγαλουργήσουν!»

Petite Perle 300×250

Στο ορεινό χωριό του Ζαρού στη ρίζα του Ψηλορείτη, όπου βρέθηκε η Εβελίνα Μπάκιντα, υποψήφια Περιφερειακή Σύμβουλος Π.Ε. Ηρακλείου με την παράταξη του Σταύρου Αρναουτάκη, είχε την ευκαιρία να έχει κάποιες πολύ ξεχωριστές επαφές.

Υπέρμαχος της διατήρησης των παραδοσιακών Τεχνών και την ενθάρρυνσης της διαδοχής στις οικογενειακές επιχειρήσεις που ασχολούνται με αυτές, η κ. Μπάκιντα είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με κατασκευαστή στιβανιών, με έναν μελισσοκόμο και με μια παραδοσιακή υφάντρα!

«Και όμως επαγγέλματα που τείνουν να εξαλειφθούν μπορούν να μεγαλουργήσουν!  Η αγάπη και το μεράκι, μαζί με το όραμα, το σωστό επιχειρηματικό σχέδιο και την απαραίτητη καθοδήγηση, είναι τα συστατικά που μπορούν να οδηγήσουν στην επιτυχία τους παραδοσιακούς τεχνίτες. Η Κρήτη μας είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την Τέχνη και την Παράδοση και οι άνθρωποι που ακόμη επιμένουν να ασχολούνται με παραδοσιακά επαγγέλματα είναι η καλύτερη απόδειξη πως το παρελθόν, μπορεί να συνυπάρξει με το παρόν και – γιατί όχι; – να πρωτοπορήσει στο μέλλον», επισήμανε η κ. Μπάκιντα, η οποία συζήτησε με τους επιχειρηματίες που υπηρετούν την Παράδοση για την ανάγκη, αλλά και τους τρόπους με τους οποίους επαγγέλματα σαν τα παραπάνω, μπορούν να σταθούν στην αγορά, όχι μόνο κερδίζοντας ένα αξιοπρεπές μερίδιό της αλλά εμπνέοντας τους νέους να ασχοληθούν σε αυτά.

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ