"Συνεργασία Ευθύνης": Στόχοι για το ζήτημα της Σχολικής Στέγης στο Δήμο Μαλεβιζίου

"Σχολική στέγη: Το πρόβλημα δε λύνεται ούτε με μακέτες, ούτε με εικονική πραγματικότητα, ούτε με δουλειές της τελευταίας στιγμής"

Petite Perle 300×250

Η «Συνεργασία Ευθύνης» με την ευκαιρία της έναρξης του νέου διδακτικού έτους 2023- 2024, επαναλαμβάνει πως το ζήτημα της Σχολικής Στέγης βρίσκεται πολύ ψηλά στην προγραμματική της ατζέντα και αποτελεί μία από τις σημαντικές προτεραιότητες για το Συνδυασμό και το Επικεφαλής Δημήτρη Πιτσικάκη, Υποψήφιο Δήμαρχο Μαλεβίζίου.

Γνωρίζοντας το μέγεθος του προβλήματος και τις δυσκολίες θεωρεί ότι αυτό το πεδίο δεν προσφέρεται για λαϊκισμό. Το ακριβώς αντίθετο πράττει η Δημοτική Αρχή. Μήνες τώρα μας παρουσιάζει εικονική πραγματικότητα.

Την ημέρα των αγιασμών στα σχολεία προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και να καλύψει την ανεπάρκεια και αναποτελεσματικότητα της, έφτασε στο σημείο να διαψεύδει εκατοντάδες ανθρώπους που είδαν ότι τα σχολεία δεν ήταν έτοιμα.

Έσπευσε δε η Δημοτική Αρχή να τους εγκαλέσει κιόλας επειδή διαμαρτυρήθηκαν. Και κατόπιν εφάρμοσε τη γνωστή μέθοδο τον τελευταίων μηνών.

Γρήγορες δουλειές στην Διοίκηση για να τελειώνουν.  Νόμισαν ότι είχαν τελειώσει και με τις εκλογές πριν λίγους μήνες, ότι θα κάνουν εκλογές μόνοι τους.

Όμως η η Συνεργασία Ευθύνης, ο Δημήτρης Πιτσικάκης και οι πολίτες του Μαλεβιζίου, που αγκάλιασαν με ενθουσιασμό τη νέα δημοτική παράταξη, τους χάλασαν τα σχέδια και το χαβαλέ.

Εξακολουθούν να είναι σε πανικό για αυτό και ξαμόλησαν τα παπαγαλάκια και τις μπετονιέρες της λάσπης.

Τα θέματα των Σχολείων και της Παιδείας όμως, απαιτούν σοβαρότητα και σωστό σχεδιασμό. Οι άμεσοι στόχοι της Συνεργασίας Ευθύνης είναι:

  • Η κατασκευή της νέας πτέρυγας του Λυκείου Γαζίου
  • Η ανέγερση νέου Γυμνασίου στην Αγία Μαρίνα
  • Η ολοκλήρωση μελετών για κατασκευή δημοτικού και νηπιαγωγείων
  • Η συντήρηση των σχολικών κτηρίων
  • Η συνεργασία με συλλόγους εκπαιδευτικών και γονέων
  • Η υποστήριξη των πολιτιστικών και εκπαιδευτικών δράσεων των σχολείων
  • Η υποστήριξη του εκπαιδευτικού έργου και η συνεργασία με φορείς ειδικά προσαρμοσμένες στις ανάγκες μαθητών με μαθησιακές δυσκολίες
  • Η επαναλειτουργία των Κέντρων δια Βίου Μάθησης.

Τέλος, ένα θέμα εξίσου σημαντικό είναι η δημιουργία ημερήσιου ΕΠΑΛ στον Δήμο Μαλεβιζίου για να μην αναγκάζονται οι μαθητές να πηγαίνουν στο Ηράκλειο. Είναι ένα θέμα που πρέπει να μπει επιτακτικά στο τραπέζι της διεκδίκησης. Για τη «Συνεργασία Ευθύνης» αποτελεί προτεραιότητα η εξεύρεση οικοπέδου, η εκπόνηση μελέτης, και η κατασκευή του.

Δυστυχώς, σήμερα μαθητές της Β'θμιας εκπαίδευσης του Μαλεβιζίου εξαναγκάζονται να φοιτούν σε σχολεία του Ηρακλείου επειδή δεν υπάρχουν αίθουσες για να καλύψουμε τις ανάγκες.

Η παράταξη διαπιστώνει στασιμότητα δηλώνοντας ότι σε αυτό τον τομέα χάθηκε πολύτιμος χρόνος καθώς τα τελευταία χρόνια δεν προχώρησαν:

  • Η νέα πτέρυγα στο Λύκειο Γαζίου ενώ υπήρχε μελέτη από προηγούμενη δημοτική αρχή.
  • Το νέο νηπιαγωγείο στο παλιό 1ο δημοτικό Γαζίου (Δεν προχώρησε ούτε στο πρώτο βήμα που είναι η κατεδάφιση, κάτι που αναμένει η τοπική κοινωνία ένα χρόνο τουλάχιστον).
  • Το 2ο Γυμνάσιο στο Τσαλικάκι που εξαγγέλλεται ετησίως σε κάθε αγιασμό. Ο χώρος έχει ορισθεί από το Σχέδιο Πόλης που υπεγράφη τον Απρίλιο του 2021 σε δημοτική έκταση περίπου 5 στρεμμάτων. Αυτό το σχολείο έπρεπε σήμερα να κατασκευάζεται.

Με αυτά τα δεδομένα η «Συνεργασία Ευθύνης», οφείλει να επισημάνει:

Καλές οι μακέτες και τα ευχολόγια, αλλά ακόμα καλύτερες οι πραγματικές ανθρώπινες σχολικές αίθουσες για τα παιδιά μας!

Συνεργασία Ευθύνης - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ