Δημήτρης Πιτσικάκης: «Ο παλμός της κοινωνίας έγινε χτύπος της καρδιάς μας»

Petite Perle 300×250

Στη "Φωνή Μαλεβιζίου" μίλησε λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου, ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου, Δημήτρης Πιτσικάκης. Ο ίδιος αναφέρεται στα θετικά μηνύματα που δέχεται από τον κόσμο, στην αγάπη και την αποδοχή προς τη "Συνεργασία Ευθύνης", στους στόχους που έχουν τεθεί και στην επόμενη ημέρα.

Κύριε Πιτσικάκη είμαστε πλέον στο τέλος μια εξαντλητικής διαδρομής, όπως άλλωστε είναι οι προεκλογικές περίοδοι. Η "Φωνή του Μαλεβιζίου" είχε φιλοξενήσει την πρώτη σας συνέντευξη όταν αποφασίσατε να κάνετε το πρώτο βήμα, με τους πρώτους τότε περίπου 30 ανθρώπους που στάθηκαν στο πλευρό σας. Τότε είχατε πει ότι πιάσατε τον παλμό της κοινωνίας. Σήμερα τι ισχύει;
Ο παλμός της κοινωνίας έγινε χτύπος της καρδιάς μας! Ο κόσμος αποδείχθηκε η δύναμή μας. Ότι είχαμε πει τον περασμένο Ιούνιο, σήμερα έχει πλέον γιγαντωθεί. Οι 30 υποψήφιοι έγιναν σχεδόν 200, και δεκάδες ακόμη που δεν καταφέραμε λόγω νόμου να τους εντάξουμε στα ψηφοδέλτια. Αποδείξαμε ότι δεν σηκώσαμε απλά σκόνη. Μπήκαμε σε αυτόν τον αγώνα και τον δώσαμε τίμια παρά τη λάσπη που δεχτήκαμε. Περπατήσαμε όλον τον Δήμο. Γνωρίσαμε ανθρώπους καταγράψαμε ανάγκες, είδαμε την αγωνία τους. Είδαμε την εγκατάλειψη. Είδαμε εμπιστοσύνη, αγάπη, αποδοχή.
Συνειδητοποιήσαμε πόσο σημαντική ήταν η απόφασή μας. Την αγωνία μας για το αύριο του τόπου μας την κάναμε δύναμη, παράταξη… «Συνεργασία Ευθύνης», σπουδαίες λέξεις και οι δύο.

Από ότι καταλαβαίνουμε αυτή η εμπειρία σας δίδαξε πολλά;
Αυτό είναι αλήθεια. Νομίζω ότι άλλος άνθρωπος μπήκα σε αυτόν το αγώνα και άλλος άνθρωπος είμαι τώρα. Η Συνεργασία Ευθύνης έγινε μέρος της ζωή μας, μπήκε στη ρουτίνα μας. H "Συνεργασία Ευθύνης" είναι η δεύτερη μεγάλη "οικογένεια". Το είπα από την αρχή και δε θα κουραστώ να το λέω.

Τι σας έκανε εντύπωση;
Δεν μπορώ να μην σχολιάσω τις συγκλονιστικές στιγμές στις περιοδείες. Πολύ δυνατές στιγμές. Οι άνθρωποι δεν μας ανοίγουν μόνο τις πόρτες των σπιτιών τους, αλλά και τις καρδιές τους.
Το Μαλεβίζι πραγματικά είναι ένας υπέροχος τόπος με υπέροχος ανθρώπους. Το ήξερα βέβαια αλλά τώρα το συνειδητοποιώ περισσότερο.
Κάποιες στιγμές νομίζω ότι δεν θα τις ξεχάσει κανένας μας.
Που δίνεται πάσα για την επόμενη ερώτηση. Ο κόσμος τι ζητάει, τι σας λέει;
Οι δημότες και οι κάτοικοι των περιοχών προτάσσουν τα ζητήματα της Καθημερινότητας. Καθαριότητα, νερό, οδοποιία είναι πρώτα στην ατζέντα τους. Αυτό, δεν μπορούμε να το παραβλέψουμε, ούτε να το βάλουμε στην άκρη. Γι αυτά πρέπει να δουλέψουμε σκληρά. Είναι η υποχρέωσή μας. Δεν στεκόμαστε όμως μόνο στην Καθημερινότητα. Έχουμε κοινοποιήσει το πρόγραμμά μας, τις θέσεις μας. Έχουμε πρόταση και ανθρώπους να την υλοποιήσουν. Δεν επιζητούμε ψήφο δυσαρέσκειας αλλά προτίμησης, ψήφο εμπιστοσύνης.

 

 

Οι θέσεις της "Συνεργασίας Ευθύνης"

Η διακήρυξη των θέσεων μας, που από νωρίς έχουμε δώσει στη δημοσιότητα πορεύεται με γνώμονα την ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ, την ΑΝΘΡΩΠΙΑ και υψηλό αίσθημα ευθύνης. Βασίζεται στο τρίπτυχο: «Συνεργασία – Ευθύνη – Όραμα» και δημιουργήθηκε με στόχο να αλλάξουμε σελίδα στο Δήμο Μαλεβιζίου.
Αξιοποιώντας την τεχνοκρατική ματιά και τη γνώση ικανών στελεχών, τα συνδυάζουμε με τη δημιουργικότητα των νέων προσώπων που μας πλαισιώνουν, με κοινό όραμα όλων την προσφορά και τη βελτίωση της ζωής όλων των κατοίκων στο Γάζι, στις γειτονιές και στις Κοινότητες. Για εμάς το ζητούμενο επαναλαμβάνω ότι είναι η αξιοπιστία.
Η νέα δημοτική αρχή, που εκλέγουμε όλοι μαζί στις 8 Οκτωβρίου, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα προβλήματα, να διορθώσει τα κακώς κείμενα, να ξεπεράσει παλιές αναχρονιστικές νοοτροπίες και να δώσει λύσεις σε προβλήματα που δεν λύνονται, ώστε να υπηρετήσει ουσιαστικά τους πολίτες στο Μαλεβίζι και να σταθεί δίπλα τους, με πράξεις.

 

Ποια έργα είναι σε πρώτη προτεραιότητα;

Στη νέα δημοτική περίοδο 2024-2028 πρέπει να επιλυθούν με επιτυχία, αποτέλεσμα και συνέπεια όλα τα μεγάλα θέματα που χρονίζουν, όλα τα θέματα που η αδράνεια της απερχόμενης δημοτικής αρχής έχει οδηγήσει σε τέλμα. Θα προχωρήσουμε οριστικά τα ζητήματα της Καθημερινότητας, τα φλέγοντα της Παιδείας (η δημιουργία νέων σχολικών μονάδων είναι προσωπικό στοίχημα), το Τοπικό Χωρικό Σχέδιο, την Παραλιακή Ζώνη, τα Οικιστικά Θέματα, την οριοθέτηση των Ζωνών Παραγωγής και Μεταποίησης για να απελευθερώσουμε δυνάμεις παραγωγής και ανάπτυξης.

Μιλήσατε πρόσφατα για τον στόχο δημιουργίας της "Α' Εθνικής Μαλεβιζίου". Τι εννοείται;

Η "Συνεργασία Ευθύνης" αποτελείται από αξιόλογους ανθρώπους, εργατικούς με γνώσεις και πολλοί από αυτούς είναι έμπειροι. Γνωρίζουν τι πρέπει να κάνουν. Για μένα πρόκειται ήδη για την "Α' Εθνική Μαλεβιζίου". Αν η "Συνεργασία Ευθύνης" είναι η παράταξη που θα εμπιστευτεί ο κόσμος στις 8 Οκτωβρίου, αυτή η ομάδα θα μεγαλώσει και με τους καλύτερους εξωτερικούς συνεργάτες.
Με ειδικούς επιστήμονες θα προωθήσουμε τις διαδικασίες άντλησης και αξιοποίησης των χρηματοδοτικών πόρων για τις υποδομές μας, από Ευρωπαϊκά και Εθνικά Κονδύλια. Η ανάπτυξη δεν μπορεί να περιμένει και οι ευκαιρίες δεν μας αξίζει να προσπερνούν την περιοχή μας.
Στον Δήμο Μαλεβιζίου έχουμε ακόμα ένα συγκριτικό πλεονέκτημα. Το αξιόλογο και έμπειρο προσωπικό του Δήμου. Όλοι μαζί θα "τρέξουμε" για το Μαλεβίζι, για αυτό που οραματιζόμαστε.
Ενιαίος ο τόπος μας, "Το Μαλεβίζι της θάλασσας και του βουνού". Αστικός ιστός και ενδοχώρα με μια ενιαία πολιτική με τους ίδιους ρυθμούς ανάπτυξης.
Αυτό είναι το όραμα μας και αυτό δεσμευόμαστε να κάνουμε και θα το κάνουμε αν είμαστε η ΕΠΙΛΟΓΗ των δημοτών σε λίγες ημέρες.

Είστε αισιόδοξος για το εκλογικό αποτέλεσμα;

Απαντώντας σας με το χέρι στην καρδιά. Θα σας πω ότι ναι είμαι. Βλέποντας την αποδοχή και την αγάπη του κόσμου, είμαι αισιόδοξος.

Η 9η Οκτωβρίου πως πρέπει να βρει το Μαλεβίζι

Μόνο ενωμένο! Όλους μαζί! Μόνος "αντίπαλος" τα προβλήματα που πρέπει να λύσουμε.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Συνεργασία Ευθύνης - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ