Μαρία Χαχλιουτάκη: «Δε μπορώ να μένω αμέτοχη στην απραξία»

Η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη "Συνεργασία Ευθύνης" μιλά στη Φωνή του Μαλεβιζίου

Υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον Δημήτρη Πιτσικάκη και τη «Συνεργασία Ευθύνης» είναι η Μαρία Χαχλιουτάκη. Η ίδια μιλώντας στη Φωνή του Μαλεβιζίου αναφέρεται στους λόγους που την οδήγησαν σε αυτή την απόφαση αλλά και γιατί αποφάσισε να είναι δίπλα στον κ. Πιτσικάκη.

Ένα νέο και δραστήριο άτομο αποφασίζει να ασχοληθεί με τα κοινά. Τι το ωθεί σε αυτή την απόφαση;

Με την απόφαση μου να ασχοληθώ με τα κοινά, επιθυμώ να συμβάλω στη βελτίωση του δήμου μας με τις γνώσεις μου ως περιβαλλοντολόγος Ωκεανογράφος αλλά και ως άνθρωπος που ασχολείται ενεργά με τη διαχείριση ανθρώπινου δυναμικού τα τελευταία δέκα χρόνια σε νευραλγικές θέσεις μεγάλης εταιρίας τηλεπικοινωνιών αλλά και ως ενεργός πολίτης που έχει απογοητευτεί με την κακή διαχείριση και μη σωστή διοίκηση. Η συνεργασία με τον Δημήτρη Πιτσικάκη είναι ένας τρόπος να φέρουμε νέες ιδέες και ενέργειες στο δημοτικό μας συμβούλιο και να διασφαλίσουμε το καλύτερο μέλλον για το Μαλεβίζι μας.

Γιατί εμπιστεύτηκε τον Δημήτρη Πιτσικάκη;

Εμπιστεύομαι τον Δημήτρη Πιτσικάκη επειδή έχει την πυγμή και τη δυνατότητα του να φέρει αλλαγές και καινοτόμες ιδέες στον τόπο μας. Η εμπειρία του στην διοίκηση σαν επιχειρηματίας η προσωπικότητα του καθώς και οι γνωριμίες και οι προσβάσεις του στο επιχειρηματικό γίγνεσθαι με έπεισαν ότι είναι ο πλέον κατάλληλος άνθρωπος για να ηγείται του δήμου μας και να τον βγάλει από το τέλμα που έχει περιέλθει .

Βλέπουμε ότι είστε δραστήρια και στα social, Και θίγεται σοβαρά θέματα όπως αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων. Αλήθεια η νοοτροπία μας μπορεί να αλλάξει;

Ναι, η νοοτροπία μας μπορεί να αλλάξει. Η ευαισθητοποίηση σε σοβαρά θέματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων είναι το πρώτο βήμα προς την αλλαγή στο τομέα αυτό. Μέσω της ενημέρωσης, της εκπαίδευσης και της συνεργασίας μπορούμε να επηρεάσουμε τη νοοτροπία των δημοτών μας και να προωθήσουμε πιο βιώσιμες και υπεύθυνες πρακτικές στον τομέα της διαχείρισης απορριμμάτων. Μέσα από τα social media μπορώ να επικοινωνώ με τους συμπολίτες μου εκφράζοντας παράλληλα και τις σκέψεις μου για το Μαλεβίζι μας. Είναι κάτι που σκοπεύω να συνεχίσω να κάνω και μετά τις εκλογές καθώς η ανάγκη για επικοινωνία με τους συντοπίτες μου δε θα πάψει μετά τον Οκτώβριο.

Υπάρχει κάτι που έπαιξε καταλυτικό ρόλο στο να αναμειχθείτε με τα κοινά;

Ναι, καταλυτικό ρόλο έπαιξε η αναγνώριση της ανάγκης για αλλαγή. Θεωρώ πως δεν νοείται να είμαστε στο 2023 και οι βασικές μας ανάγκες όπως το νερό, οι δρόμοι , η στέγαση και η εικόνα των σχολείων, να μην καλύπτονται. Γιατί θα πρέπει να ζούμε με ένα μόνιμο άγχος για τη διαβίωση μας ; Όπως το χειμώνα να φοβόμαστε να μην πνιγούμε και το καλοκαίρι να φοβόμαστε μην καούμε . Ούσα μεγαλωμένη σε αυτόν τον υπέροχο τόπο δεν μπορώ να μένω αμέτοχη στην απραξία. Γνωρίζω τις δυνατότητες και τη δυναμική του δήμου μας. Η πρόκληση προκειμένου να βελτιώσουμε τα κοινά μας είναι ένα ισχυρό κίνητρο για τη συμμετοχή σε δημόσια θέματα και την ανάληψη ενεργού ρόλου ως δημοτική σύμβουλος.

Θέλετε να στείλετε ένα μήνυμα στους ψηφοφόρους ;

Είμαι αποφασισμένη να φέρουμε την αλλαγή και την βελτίωση στο δήμο μας, επενδύοντας στην ανάπτυξη βιώσιμων λύσεων για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε. Με τον Δημήτρη Πιτσικάκη, θα εργαστούμε σκληρά για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για το Μαλεβίζι μας. Σας καλώ να στηρίξετε αυτήν τη προσπάθεια και να μας υπερψηφίσετε μας στις εκλογές. Σας ευχαριστώ από καρδιάς!

Βιογραφικό

Ονομάζομαι Μαρία Χαχλιουτάκη, είμαι γεννημένη στο Ηράκλειο Κρήτης και μεγαλωμένη στο Γάζι. Είμαι κόρη του Μύρων Χαχλιουτάκη από το Κεραμούτσι και της Βασιλείας Απλαδά από τον Καμαριώτη.

Οι ρίζες μου βυθίζονται βαθιά στον πολιτισμό και την παράδοση της περιοχής μας. Αποφοίτησα από το Γυμνάσιο και το Λύκειο Γαζίου και κατέχω το πτυχίο Περιβαλλοντολόγου-Ωκεανογράφου από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Είμαι επίσης πτυχιούχος "Παιδαγωγικής επάρκειας της ΑΣΠΑΙΤΕ". Η εκπαίδευσή μου και η αγάπη μου για το περιβάλλον με έχουν εξοπλίσει με την αίσθηση της υπευθυνότητας για την προστασία και την αειφορία του περιβάλλοντος.

Έχω πτυχίο Αγγλικών & Γερμανικών και παράλληλα κατέχω πιστοποίηση πρώτων βοηθειών του Ερυθρού Σταυρού

Στην επαγγελματική μου πορεία, ξεκίνησα ως υπεύθυνη καταστήματος σε μια οικογενειακή τουριστική επιχείρηση στην Αμμουδάρα Γαζίου για δύο χρόνια.

Τα τελευταία τέσσερα χρόνια, είμαι διευθύντρια καταστήματος μεγαλης εταιρείας κινητής τηλεφωνίας στην πλατεία Κορνάρου, ενώ παράλληλα διοικώ και τη δική μου εταιρεία διαχείρισης και διοίκησης ανθρώπινου δυναμικού και σύμβουλος επιχειρήσεων. Επιπλέον, έχω αναλάβει τα καθήκοντα των δημοσίων σχέσεων στη "Ωκεανίς" Ναυαγοσωστική Σχολή Κρήτης.

ΣΑΛΟΥΣΤΡΟΣ ΑΡΗΣ 336×336
Συνεργασία Ευθύνης - Τελευταία Νέα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ