H δέσμευση Καλοκαιρινού για ενίσχυση των Κέντρων Φροντίδας Ηλικιωμένων στο Δήμο Ηρακλείου

Petite Perle 300×250

Στα ΚΕΚΟΙΦΑΠΗ Πόρου και Νέας Αλικαρνασσού ο Αλέξης Καλοκαιρινός

 

Με ενθουσιασμό έγινε δεκτός στο Κέντρο Κοινοτικής φροντίδας Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων – ΚΕΚΟΙΦΑΠΗ του Πόρου βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός.

 

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός, αντάλλαξε απόψεις με τους ωφελούμενους του Κέντρου για όλα όσα τους απασχολούν και ζήτησε τη γνώμη τους για την αναβάθμιση της λειτουργίας όχι μόνο του συγκεκριμένου  ΚΕΚΟΙΦΑΠΗ, αλλά και όλων των αντίστοιχων δομών του Δήμου. Από τα βασικά προβλήματα που κατέγραψε στην ατζέντα του ο Αλέξης Καλοκαιρινός, είναι η υποστελέχωση των Κέντρων τα οποία εξυπηρετούν καθημερινά τους ηλικιωμένους και δεσμεύτηκε να πιέσει το κεντρικό κράτος για να ενισχυθούν ακόμη περισσότερο. Παράλληλα, αναγνώρισε τη σημαντική προσπάθεια που καταβάλλουν οι εργαζόμενοι για να κρατήσουν υψηλό το επίπεδο των υπηρεσιών που προσφέρουν, ενώ αναφέρθηκε και στο σχεδιασμό της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» που εστιάζεται μεταξύ άλλων στην αναβάθμιση της φροντίδας και τις δράσεις για την 3η ηλικία, ενθαρρύνοντας ταυτόχρονα τη συμμετοχή των συνταξιούχων στην κοινωνική ζωή του Δήμου.

«Πρόκειται για ένα πολύ πετυχημένο θεσμός κοινωνικής πολιτικής στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο οποίος προωθεί την κοινωνική δράση και προσφορά των μελών του, έτσι ώστε να χτίζουν σχέσεις, συνεργασίες και να συμμετέχουν ενεργά στην κοινωνική δικτύωση της τοπικής κοινωνίας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Αλέξης Καλοκαιρινός, τονίζοντας: «Για το λόγο αυτό θα ενισχύσουμε και αυξήσουμε τις δομές ανοιχτής προστασίας ηλικιωμένων σε όλο το Δήμο Ηρακλείου. Η Κοινωνική Πολιτική, όπως είναι γνωστό σε όλους, βρίσκεται πολύ ψηλά στην ατζέντα μας.».

Τον Αλέξη Καλοκαιρινό συνόδευε η Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής Ρένα Παπαδάκη. Επίσης, το πρωί της Τετάρτης 20/9, ο Αλέξης Καλοκαιρινός επισκέφτηκε και το Κέντρο Κοινοτικής Φροντίδας Ανοικτής Προστασίας Ηλικιωμένων της Δ.Ε. Νέας Αλικαρνασσού όπου και συζήτησε με εργαζόμενους της δομής για όλα όσα τους απασχολούν.

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ