Με τον Σύλλογο Πολυτέκνων συναντήθηκε ο Δημήτρης Πιτσικάκης

Petite Perle 300×250

Για τον σπουδαίο ρόλο της πολύτεκνης οικογένειας στην κρητική κοινωνία και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολύτεκνοι, με μεγαλύτερο αυτό του δημογραφικού συζήτησαν χθες Τρίτη ο υποψήφιος δήμαρχος Μαλεβιζίου και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Συνεργασία Ευθύνης», Δημήτρης Πιτσικάκης με τον πρόεδρο του Συλλόγου Πολυτέκνων Ηρακλείου, Γιώργο Παρασύρη και μέλη του Δ.Σ.
Η συνάντηση έγινε σε φιλικό κλίμα και σε πνεύμα κατανόησης, αφού ο κ. Πιτσικάκης είναι και αυτός πολύτεκνος, με έξι παιδιά, οπότε ξέρει από πρώτο χέρι τον καθημερινό αγώνα που δίνουν οι γονείς με τόσα μέλη στην οικογένεια.
Ο κ. Παρασύρης αναφέρθηκε γενικότερα στα χρόνια προβλήματα των πολύτεκνων και την αντιμετώπισή τους από την Πολιτεία κυρίως στο επίπεδο των παροχών και των κινήτρων, γεγονός που όπως είπε παρατηρείται και στο δήμο.
Ανέφερε επίσης ότι ο σύλλογος τους ανήκει στην ΑΣΠΕ, αναγνωρίζεται και ελέγχεται από το Υπουργείο Εργασίας και την Περιφέρεια και είναι αυτοσυντηρούμενος και αυτοδιοικούμενος.
«Στον Ν. Ηρακλείου υπάρχουν 11.500 χιλιάδες καταγεγραμμένες οικογένειες που χρήζουν οικονομικής στήριξης και παροχών», επεσήμανε ο κ. Παρασύρης ενώ έκανε λόγο για πλήρη απαλλαγή των πολυτέκνων από τα δημοτικά τέλη, χωρίς εισοδηματικά κριτήρια, απαλλαγή από τα τροφεία των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, κάλυψη των δαπανών του τοκετού και χορήγηση εφάπαξ ποσού 3000 ευρώ στο 4ο παιδί και σε κάθε τέκνο που αποκτά κάθε πολύτεκνη μητέρα, καθώς και χρηματικά βοηθήματα σε αριστούχους μαθητές, φοιτητές ή αθλητές.
Επίσης ελεύθερη προσβασιμότητα στα πολύτεκνα τέκνα, σε αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους, καθώς και μοριοδότηση των πολυτέκνων οικογενειών που θέλουν να βάλουν τα παιδιά τους, στον παιδικό σταθμό.
Ο Δημήτρης Πιτσικάκης, από την πλευρά του αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της Κοινωνικής πολιτικής της «Συνεργασίας Ευθύνης» που θα εφαρμοστεί αν εκλεγεί, δηλώνοντας ότι «τα πλούτη μας, είναι τα παιδιά μας» και στέλνοντας το μήνυμα ότι θα είναι δίπλα στην πολύτεκνη οικογένεια.

 

Συνεργασία Ευθύνης - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ