Πλήθος κόσμου στον Εσπερινό της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στην Πανεκλησιά Τυλίσου (φώτο-βίντεο)

Petite Perle 300×250

Παρουσία πλήθους κόσμου (ξεπέρασαν τα 1000 άτομα), τελέστηκε χθες το βράδυ ο Πανηγυρικός Εσπερινός της Παναγίας Μυρτιδιώτισσας στην περιοχή Πανεκλησιάς της Δημοτικής Κοινότητας Τυλίσου από τον Πανοσιολογιότατο Αρχιμανδρίτη Νικηφόρο Κουνάλη, Ιεροκήρυκα της Ιεράς Αρχιεπισκοπή Κρήτης και τον εφημέριο Πάνω Καλεσών Μιχαήλ Κτιστάκη.

Το εκκλησάκι χτίστηκε με έξοδα της οικογένειας Μιχάλη και Αγάπης Ξυλούρη και αποτελεί ένα στολίδι πραγματικό, με πέτρα, ξυλόγλυπτη επένδυση και πολύτιμες αγιογραφημένες εικόνες. Η μία εικόνα, μάλιστα, αυτή του Ιησού Χριστού ως ο Καλός Ποιμήν, ήταν επιθυμία του Μιχάλη Ξυλούρη και συμβολίζει την απύθμενη αγάπη του Κυρίου προς τους ανθρώπους.

Αμέσως μετά το πέρας του Εσπερινού και την ευλόγηση των αρτοκλασιών, ο Μιχάλης και Αγάπη Ξυλούρη δεξιώθηκαν όλους του καλεσμένους τους στον περιβάλλον χώρο θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να τους ευχαριστήσουν για την παρουσία τους και τη συμμετοχή στην ημέρα αυτή χαράς για τους ίδιους και την οικογένεια τους.

Μεταξύ των καλεσμένων ήταν ο Αντιπεριφερειάρχης Νίκος Σκουλάς, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Ευάγγελος Ζάχαρης, ο Αντιδήμαρχος Μαλεβιζίου Χαράλαμπος Κουτσογιάννης και οι υποψήφιοι Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πέτρος Ινιωτάκης και Πρίαμος Ιερωνυμάκης.

Ξεχωριστή ήταν η παρουσία του υποψηφίου Δημάρχου Μαλεβιζίου Δημήτρη Πιτσικάκη και αρκετών υποψηφίων της παράταξης του Συνεργασία Ευθύνης που βρέθηκαν στον Εσπερινό για να τιμήσουν το Μιχάλη Ξυλούρη που είναι υποψήφιος μαζί τους στις αυτοδιοικητικές εκλογές του Οκτωβρίου.

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ