Χ.Μερονιανάκης: Όραμα μου ένα δυνατό και ισχυρό Μαλεβίζι

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Συνεργασία Ευθύνης Χ.Μερονιανάκης μιλά, για τους στόχους αλλά και όσα μπορούν να αλλάξουν

Ως μια κοινωνία ισχυρή και δυνατή για τους κατοίκους αλλά και τους επισκέπτες της οραματίζεται το Μαλεβίζι ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Συνεργασία Ευθύνης Χαράλαμπος Μερονιανάκης.

Ο γνωστός και δραστήριος επιχειρηματίας εξηγεί πως αποφάσισε να είναι υποψήφιος στο πλευρό του Δημήτρη Πιτσικάκη με μια Καζαντζακική ρήση λέγοντας: " να αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μοναχός μου θα σώσω το κόσμο, αν χαθεί εγώ θα φταίω".

Στο πρόσωπο του Δημήτρη Πιτσικάκη όπως λέει είδε ένα άνθρωπο με όραμα, ένα ηγέτη που ξέρει να κρίνει και να λειτουργεί αξιοκρατικά και βρήκε μαζί του τον κοινό στόχο που είναι να αποκτήσει το Μαλεβίζι τη θέση που του αξίζει.

Ως επιχειρηματίας της νέας γενιάς έχει ψηλά την εφαρμογή της λέξης αποτελεσματικότητα και φαντάζεται ένα Μαλεβίζι που θα διακρίνεται σε όλους τους τομείς.

Κύριε Μερονιανάκη, είστε για πρώτη φορά υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο Μαλεβίζι με την Συνεργασία Ευθύνης. Τι ήταν αυτό που σας ώθησε σε αυτήν την απόφαση;

Σαν νέος μπαμπάς και ενεργός πολίτης θεώρησα χρέος μου να συμβάλω από τη πλευρά μου στην επίλυση προβλημάτων του τόπου που ζω και δραστηριοποιούμαι επαγγελματικά, έχοντας μία φράση του Νίκου Καζαντζάκη στο μυαλό μου" να αγαπάς την ευθύνη να λες εγώ, εγώ μοναχός μου θα σώσω το κόσμο, αν χαθεί εγώ θα φταίω".

Τι σας έκανε να συστρατευτείτε με την ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ και τον ΔημήτρηΠιτσικάκη;

Δέχτηκα τη τιμητική πρόταση του κ.Δημήτρη Πιτσικάκη διότι στη συνομιλία που κάναμε για να μου εξηγήσει τις σκέψεις του είδα έναν άνθρωπο με όραμα, έναν άνθρωπο που είναι έτοιμος να θυσιάσει τα πάντα για να πετύχουμε τους στόχους που βάλαμε σαν ομάδα, ένα πραγματικό ηγέτη που ξέρει να διευθύνει, να μοιράζει αρμοδιότητες και να κρίνει αξιοκρατικά τους ανθρώπους που δουλεύουν για ένα συγκεκριμένο σκοπό, αλλά ταυτόχρονα και ο καλύτερος ακροατής ακούγοντας όλα αυτά που με απασχολούσαν.

Ένιωσα εκείνη τη στιγμή ότι έχουμε ένα κοινό στόχο, το Μαλεβίζι μας επιτέλους να βρεθεί στη θέση που του αξίζει.

Στο επίκεντρο για την παρούσα προεκλογική περίοδο και για την οποία ασκείται κριτική στην η απερχόμενη δημοτική αρχή είναι τα προβλήματα της καθημερινότητας. Πιστεύετε πως όσα λέγονται έχουν τελικά βάση και πως θα μπορούσαν να αντιμετωπιστούν;

Η αλήθεια είναι πως προβλήματα όπως η καθαριότητα ή οι λακκούβες στους δρόμους η υποβάθμιση του οικιστικού περιβάλλοντος με μια σειρά αιτιών είναι δύσκολο να μην απασχολήσουν τους δημότες. Είναι δύσκολο όταν στη βρύση του πολίτη δεν τρέχει νερό να τον πείσεις για το αντίθετο. Όλοι γνωρίζουμε ότι υπάρχουν δυσκολίες στην αντιμετώπιση της καθημερινότητας, ωστόσο κατά την άποψη μου αυτά τα προβλήματα θα πρέπει να τεθούν ως απόλυτη προτεραιότητα από την πλευρά του Δήμου.

Προφανώς υπάρχουν λόγοι που συμβαίνουν αυτά, έλλειψη προσωπικού ή κονδυλίων ή οτιδήποτε άλλο που είναι μεν αληθινό δεν απασχολεί όμως τον πολίτη. Ο πολίτης εκλέγει τους εκπροσώπους του για να ασχολούνται αυτοί και όχι για να ασχολείται ο ίδιος.

«Ο τόπος μας έχει πλεονεκτήματα και εμείς έχουμε γνώση και εμπειρία για να λειτουργήσουμε μεθοδικά και αποτελεσματικά»

Το Μαλεβίζι είναι κατά γενική ομολογία, ένας τόπος προικισμένος με ανθρώπους εργατικούς και δημιουργικούς. Ποια θεωρείται ότι είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής του Μαλεβιζίου που δεν αντιμετωπίστηκαν επαρκώς από τις ως σήμερα δημοτικές αρχές;

Η αλήθεια που όλοι γνωρίζουμε είναι πως το Μαλεβίζι είναι μια περιοχή με πολλές δυνατότητες. Διαθέτει μια ευρεία γκάμα δραστηριοτήτων που καλύπτουν από τον πρωτογενή τομέα ως την επιχειρηματικότητα και τον τουρισμό. Επιπλέον βρίσκεται κοντά σε σημαντικές υποδομές, στο λιμάνι και το αεροδρόμιο Ηρακλείου, το ΠΑΓΝΗ και γειτνιάζει με το Πανεπιστήμιο Κρήτης και το ΙΤΕ.

Αν σκεφτούμε τη σύνδεση των τομέων αυτών, τον προϊόντων και των ξεχωριστών δραστηριοτήτων που μπορούμε να έχουμε αντιλαμβανόμαστε ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα δήμο πρότυπο, πράσινο, ασφαλή, ανθεκτικό, ψηφιακό και διοικητικά ισχυρό.

Αυτά ως σήμερα θεωρώ ότι δεν έχουν γίνει, ή τουλάχιστον δεν έχουν γίνει στο βαθμό που θα έπρεπε. Υπάρχουν και προοπτικές και χρηματοδοτικά εργαλεία, ωστόσο θα πρέπει να οριοθετηθούν οι στόχοι και να ξεκινήσει η διεκδίκηση μεθοδευμένα.

Προέρχεστε από νέα γενιά επιχειρηματιών αλλά και ενεργών πολιτών του Μαλεβιζίου. Τι διαφορετικό πιστεύετε ότι φέρνει η δική σας γενιά στην αυτοδιοίκηση;

Το ψηφοδέλτιο στο οποίο συμμετέχω είναι πολυσυλλεκτικό, καθώς συγκεντρώνει ανθρώπους με διαφορετικούς επαγγελματικούς κλάδους αλλά με ένα κοινό όραμα και μεγάλη όρεξη για να προσφέρουν αλλά και να πετύχουν.

Eπίσης κύριο χαρακτηριστικό είναι ότι έχουμε στελέχη με μεγάλη εμπειρία και επιτυχία, το διαφορετικό που πρέπει να προσφέρουμε για μένα έχει μία λέξη, "αποτελεσματικότητα" σε όλους τους τομείς, γρήγορα αντανακλαστικά και δίπλα σε κάθε πρόβλημα στο πολίτη, όποιο και να είναι αυτό.

Ποιο είναι το δικό σας όραμα για το Μαλεβίζι; Δώστε μας μια περιγραφή πως φαντάζεστε το Μαλεβίζι σε μερικά χρόνια.

Φαντάζομαι ένα Μαλεβίζι που θα διακρίνεται και θα διαπρέπει σε όλους τους τομείς, ένα τόπο με υψηλά στάνταρ και με τα μάτια συνεχώς στραμμένα προς τα πάνω, προς τα πάνω, προς τη δημιουργία και την πρόοδο. Συγκεντρώνοντας και συνθέτοντας δυνάμεις, καταρτίζοντας ένα πρόγραμμα ρεαλιστικό αλλά και με το βλέμμα στο μέλλον θα μπορούμε να χτίζουμε βήμα βήμα την κοινωνία για τις επόμενες γενιές. Θα έχουμε ένα Μαλεβίζι με λυμένα τα προβλήματα της καθημερινότητας που συνεχώς θα θέτει νέους στόχους και θα τους πετυχαίνει. Μια κοινωνία ισχυρή και δυνατή για τον τόπο και τους ανθρώπους της αλλά και πόλο έλξης για τους επισκέπτες της.

Αν ο λαός του Μαλεβιζίου σας τιμήσει με την ψήφο του ποιά θα είναι η προτεραιότητα της ως Δημοτικός Σύμβουλος;

Για να απαντήσω στο ερώτημα θα ήθελα πρώτα να ολοκληρωθεί η περιοδεία μας σε όλο το δήμο .Ακούγοντας όλα τα προβλήματα των πολιτών και τις ανησυχίες τους θα προσπαθήσω να βάλω μία σειρά προτεραιότητας.

Εκείνο όμως που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι, θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις για το Δήμο ,το καταφύγιο των παιδικών μου χρόνων και αναμνήσεων.

Είναι ηθικό μου χρέος αυτήν την αγάπη να τη μετατρέψω σε πρωτοβουλίες και πράξεις ευθύνης, για να περάσει το Μαλεβίζι μας σε μία νέα εποχή δημιουργίας και προόδου.

Συνεργασία Ευθύνης - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ