Η συνέντευξη που έδωσε στην εφημερίδα «ΠΑΤΡΙΣ» ο υποψήφιος Δήμαρχος Μαλεβιζίου Δημήτρης Πιτσικάκης

Petite Perle 300×250

Θέλει να φτιάξει την… Α' Εθνική Μαλεβιζίου, από μέλη του συνδυασμού του και συνεργάτες, που θα δουλέψουν με ζήλο για την περιοχή.

Ολόκληρη η συνέντευξη έχει ως εξής:
-Τι είναι αυτό που κάνει έναν πολύ επιτυχημένο επιχειρηματία σε ζωτικούς και ανθηρούς τομείς της οικονομίας να περνά στην πλευρά της πολιτικής;
«Ένας επιχειρηματίας, όπως εσείς αναφέρετε και σας ευχαριστώ που με κατατάσσετε στο πρώτο σκαλί, αποφασίζει λοιπόν να ρίξει το βάρος, για πρώτη φορά στην τοπική αυτοδιοίκηση, έχοντας σαφώς δρομολογήσει την πορεία των επιχειρήσεών του για να μην έχει ζημία, το κάνει μόνο για έναν λόγο. Θέλει μόνο να δει τον τόπο που γεννήθηκε και μεγαλώνουν τα παιδιά του, τα παιδιά μας, να προοδεύει. Να προκόβει η γη που τον γέννησε. Για μένα προσωπικά μετά από τόσο χρόνια σκληρής δουλειάς δεν υπάρχει κανένα άλλο κίνητρο.
Μόνο η προσφορά. Δεν με ενδιαφέρει η αναγνώριση του ονόματός μου- όλοι άλλωστε με γνωρίζουν ως Κούτουλο και με τιμά γιατί συνεχίζω την οικογενειακή παράδοση. Δεν έχω πολιτική φιλοδοξία και δεν με ενδιαφέρουν οι καρέκλες. Τώρα έφτασε η ώρα όμως για το επόμενο βήμα που είναι ο Δήμος Μαλεβιζίου, δηλαδή ο τόπος μου».
-Ποιο είναι το όραμά σας; Τι είναι αυτό που πρώτα λέτε στους πολίτες και πρώτα θα εφαρμόσετε εάν την επομένη των εκλογών με την ψήφο των συμπολιτών σας είστε ο νέος δήμαρχος Μαλεβιζίου;
«Ξέρετε, σημασία δεν έχει τόσο τι λέμε εμείς πρώτοι στους πολίτες. Σημασία έχει τι ακούμε πρώτα από τους πολίτες. Πριν λίγες ημέρες σε μια από τις περιοδείες που κάναμε στην Αμμουδάρα, μας είπαν ότι η περιοχή «βρίσκεται στον αυτόματο πιλότο». Όλο αυτό το διάστημα ακούμε και βλέπουμε πολλά.
Ό,τι και να λέμε, ο κόσμος βαρέθηκε να ακούει, θέλει να δει, έχει κουραστεί από τις υποσχέσεις, θέλει πράξεις. Αυτό όμως που για μας μπαίνει στην πρώτη γραμμή αν φυσικά μας δώσει το Μαλεβίζι την ευκαιρία και μας στηρίξει με την ψήφο του, είναι η δημιουργία της «Α' Εθνικής του Μαλεβιζίου», μιας ομάδας δυνατής που θα αποτελείται από τα πρόσωπα του ψηφοδελτίου μας και εξωτερικούς συνεργάτες τους καλύτερους, που θα δουλέψουν πάνω στο σχέδιο μας, για την αντιμετώπιση της καθημερινότητας αλλά και της υλοποίησης του στρατηγικού σχεδιασμού για «το Μαλεβίζι της θάλασσας και του βουνού».
Η καθημερινότητα όπως εμείς την αντιλαμβανόμαστε, και οι πολίτες την έχουν στην σφαίρα του αυτονόητου, είναι για μας μεγάλο ζητούμενο».
-Πώς πάνε οι περιοδείες σας;
«Οι περιοδείες στην πόλη και την ενδοχώρα είναι ο δικός μας δημόσιος διάλογος. Τα συναισθήματα πραγματικά είναι πρωτόγνωρα.
Πριν λίγες ημέρες, στο ορεινό Μαλεβίζι ζήσαμε συγκλονιστικές στιγμές. Όπου και αν πάμε οι άνθρωποι δεν μας ανοίγουν μόνο τα σπίτια τους, αλλά τις καρδιές τους.
-Αυτό που θέλει το Μαλεβίζι είναι ο δήμαρχος και κατά συνέπεια η δημοτική αρχή, να είναι ο πρώτος «άνθρωπος» που θα μπορεί να έρθει σε επαφή όταν τον χρειαστεί. Τα πράγματα στο Μαλεβίζι, δεν είναι απρόσωπα. Αν σήμερα χαιρετάς έναν κάτοικο και μαθαίνεις το όνομά του, αύριο που θα κάθεσαι σε θέση ευθύνης, πρέπει να τον θυμάσαι, να μην κλείνεις την πόρτα. Αλλιώς τι ουσία έχει να θες να ασχοληθείς με την τοπική αυτοδιοίκηση και να διεκδικείς τον Δήμο; Να κάνεις αφ' υψηλού πολιτική;
Όχι! Το κάνεις μόνο για να στέκεσαι δίπλα στους δημότες και προσπαθείς να βελτιώσεις τις συνθήκες. Αυτό τουλάχιστον πιστεύει η «Συνεργασία Ευθύνης» και εγώ προσωπικά.
Τους πολίτες τους κοιτάμε στα μάτια όχι μόνο στην προεκλογική περίοδο.
Η εμπιστοσύνη και η αξιοπιστία είναι αυτά που μας συνοδεύουν.
Η νέα δημοτική αρχή, που θα εκλέγουμε όλοι μαζί στις 8 Οκτωβρίου, θα κληθεί να αντιμετωπίσει τα συσσωρευμένα προβλήματα, να διορθώσει τα κακώς κείμενα, να ξεπεράσει παλιές αναχρονιστικές νοοτροπίες και να δώσει λύσεις σε προβλήματα που δε λύνονται, ώστε να υπηρετήσει ουσιαστικά τους πολίτες στο Μαλεβίζι και να σταθεί δίπλα τους, χωρίς επικοινωνιακές υπερβολές και έργα βιτρίνας.
Για να γίνουν όλα αυτά πρέπει ο κόσμος να μας στηρίξει και να μας ψηφίσει».
Οι προγραμματικές σας θέσεις πού εστιάζονται;
«Στη νέα δημοτική περίοδο 2024-2028 πρέπει να επιλυθούν με επιτυχία, αποτέλεσμα και συνέπεια όλα τα μεγάλα θέματα που χρονίζουν, όλα τα θέματα που η αδράνεια της απερχόμενης δημοτικής αρχής έχει οδηγήσει σε τέλμα. Επιτέλους, με ΑΞΙΟΠΙΣΤΙΑ, ΓΝΩΣΗ και ΣΥΝΕΠΕΙΑ, θα προχωρήσουμε οριστικά το Τοπικό Χωρικό Σχέδιο, την Παραλιακή Ζώνη, τα Οικιστικά Θέματα, την οριοθέτηση των Ζωνών Παραγωγής και Μεταποίησης για να απελευθερώσουμε δυνάμεις παραγωγής και ανάπτυξης.
Παράλληλα, ο Δήμος Μαλεβιζίου έχει επιτακτική ανάγκη από δράσεις και πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας της καθημερινής ζωής στην πόλη και τα χωριά. Με ειδικούς επιστήμονες θα προωθήσουμε τις διαδικασίες άντλησης και αξιοποίησης των χρηματοδοτικών πόρων για τις υποδομές μας, από ευρωπαϊκά και εθνικά κονδύλια. Η ανάπτυξη δεν μπορεί να περιμένει και οι ευκαιρίες δεν μας αξίζει να προσπερνούν την περιοχή μας.
Πάνω έχουμε στρατηγική και σχέδιο που αποτελείται από 4 άξονες πολιτικής δράσης και ειδικεύεται σε 15 τομείς προγραμματικών παρεμβάσεων, που έχουν βγει στη δημοσιότητα».
-Ένα σημαντικό ζήτημα για το Μαλεβίζι και η σχολική στέγη. Τι προγραμματίζετε για το ζήτημα αυτό και πώς σκοπεύετε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα;
«Οι άμεσοι στόχοι της Συνεργασίας Ευθύνης για να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα γενικότερα της Παιδείας μεταξύ άλλων είναι:
-η κατασκευή της νέας πτέρυγας του Λυκείου Γαζίου
– η ανέγερση νέου Γυμνασίου στην Αγία Μαρίνα
– η ολοκλήρωση μελετών για κατασκευή δημοτικού και νηπιαγωγείων και
-η δημιουργία ημερήσιου ΕΠΑΛ στον Δήμο Μαλεβιζίου για να μην αναγκάζονται δεκάδες μαθητές να πηγαίνουν στο Ηράκλειο, και πολλές άλλες δράσεις».

Συνεργασία Ευθύνης - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ