Πρώτος σταθμός στην περιοδεία του υποψήφιου δημάρχου Οροπεδίου Γιώργου Αθανασάκη το Καμινάκι

Petite Perle 300×250

Από το Καμινάκι ξεκίνησε το βράδυ της Δευτέρας τον κύκλο περιοδειών του στα χωριά του Δήμου Οροπεδίου ο υποψήφιος δήμαρχος και επικεφαλής του συνδυασμού «Λασίθι ώρα ευθύνης» Γιώργος Αθανασάκης.

Συνοδευόμενος από υποψήφιους της παράταξης του συναντήθηκε με κατοίκους, στο χώρο έξω από τον ενοριακό ναό όπου και παρουσίασε σημεία του προγράμματος του που αφορούν στο Καμινάκι.

Αναφέρθηκε αρχικά στο σοβαρό πρόβλημα του νερού που ταλανίζει την περιοχή δεσμευόμενος για κατασκευή μιας ακόμα, της τρίτης στο Δήμο Οροπεδίου, δεξαμενής νερού που θα καλύπτει τις μεγάλες ανάγκες ύδρευσης.

Σοβαρό ζήτημα για το Καμινάκι και αυτό της αποχέτευσης καθώς το δίκτυο δεν καλύπτει όλο το χωριό κι εκτός αυτού δεν υπάρχει βιολογικός καθαρισμός για τα λύματα του. Ο κ. Αθανασάκης ανέφερε πως το θέμα αυτό θα λυθεί όχι μόνο για το Καμινάκι αλλά για όλα τα χωριά που θα πρέπει να αποκτήσουν αποχετευτικό δίκτυο συνδεδεμένο με βιολογικό καθαρισμό.

Επίσης θα ασχοληθεί ξεχωριστά με το ζήτημα της επέκτασης των ορίων του οικισμού ώστε να μπορούν νόμιμα να ανεγερθούν νέα κτίσματα, πράγμα που σήμερα δεν μπορεί να γίνει περιορίζοντας έτσι την επιθυμία νέων ανθρώπων να παραμείνουν στο χωριό.

Αναφορικά με το νεκροταφείο Καμινακίου, που είναι σε άθλια κατάσταση, ο υποψήφιος δήμαρχος είπε πως η εικόνα του προσβάλει ζωντανούς και νεκρούς και γι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί. Είναι συγκεκριμένα τα έργα που πρέπει να γίνουν και θα γίνουν, είπε.

Μέριμνα θα υπάρξει και για το Δημοτικό Σχολείο που πλέον δεν λειτουργεί, με το κτίριο του, που χρονολογείται από το 1896, να καταρρέει, χωρίς φροντίδα, παρότι το Καμινάκι έχει ανάγκη από ένα χώρο για τις πολιτιστικές κι άλλες δραστηριότητες του.

Δέσμευση του κ. Αθανασάκη και η αναζήτηση του ιδιοκτησιακού καθεστώτος των δυο νερόμυλων κοντά στη Γρα Βρύση ώστε να καταστεί εφικτή η αποκατάσταση τους και η επαναλειτουργία τους δημιουργώντας, με τη Γρα Βρύση και το εκκλησάκι της Αγίας Παρασκευής, ένα πόλο έλξης για ντόπιους και ξένους επισκέπτες. Φροντίδα θα υπάρξει και για το μικρό πάρκο δίπλα στο ποτάμι ώστε η νεολαία του Καμινακίου να μπορεί να το απολαμβάνει.

Ο κ. Αθανασάκης δεν ξέχασε τα προβλήματα καθημερινότητας του Καμινακιού, όπως οι τσιμεντοστρώσεις δρόμων  και η αποκομιδή απορριμμάτων, που δημιουργούν μια κακή εικόνα, την οποία ως αυριανή Δημοτική Αρχή, θα αλλάξει.

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ