Έκθεση ζωγραφικής "Ρουσσέτος 2023"

Petite Perle 300×250

Με στόχο την έμπρακτη στήριξη της τοπικότητας και της τέχνης στην Κρήτη, ο όμιλος  Vasia Hotels  & Resorts φιλοξενεί την αναδρομική, ατομική έκθεση ζωγραφικής του Ρουσσέτου Παναγιωτάκη, από 27 Σεπτεμβρίου 2023 έως 19 Οκτωβρίου 2023, στο ξενοδοχείο Vasia Sea Retreat, στο Σίσι, στην Κρήτη, με την υποστήριξη των τοπικών φορέων της περιοχής και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

Μέσα από 26 έργα που καλύπτουν την δημιουργική πορεία του εικαστικού Ρουσσέτου, του επονομαζόμενου «Ζωγράφου της Κρήτης» μεταξύ των ετών 1996 και 2023, ο θεατής προσεγγίζει τις αναζητήσεις και τους προβληματισμούς του, τα αιώνια σύμβολα που προβάλλει καθώς και τις νέες προτάσεις του στην τέχνη.

Στην έκθεση δεσπόζει η Ρέα ως Μητέρα (μήτρα), ως αυτή που ορίζει την αρχή και τη διαρκή συνέχεια των πραγμάτων (Ρέα = αυτή που ρέει). Η μυθολογική τιτάνιδα θεότητα, η μητέρα των γηραιότερων θεών, το αιώνιο σύμβολο, μέσα από το ζωγραφικό ιδίωμα του Ρουσσέτου, την  πλαστική και συνθετική του ικανότητα, μας οδηγεί «στην παιδική ηλικία της ανθρωπότητας», «στα αρχέτυπα της ύπαρξης», στο «όλο» του οποίου είμαστε μέρος.

Η πρωτοβουλία του ομίλου Vasia Hotels & Resorts εναρμονίζεται με το φετινό μήνυμα του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού (27 Σεπτέμβρη), που επισημαίνει την αναγκαιότητα για επενδύσεις πιο φιλικές προς τις αξίες και την ταυτότητα του τόπου, των κοινωνιών, των ίδιων των ανθρώπων, ξεχωρίζοντας την γυναίκα.

Για περισσότερες πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλ. 2841071188

Διάρκεια έκθεσης: Τετάρτη  27/09 – Πέμπτη 19/10

  • Ώρες επίσκεψης: Καθημερινά, 11.00 – 20.00
  • Συνάντηση με τον εικαστικό Ρουσσέτο : 27/09 (17.00-20.00)

Διεύθυνση: Vasia Sea Retreat , Σίσι Κρήτη               https://maps.app.goo.gl/wQufQWQUtaXS45vJ9

Πολιτισμός - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ