Μαρία Βασιλάκη: Εθελοντισμός στην πρώτη γραμμή

Η υποψήφια του Σ.Αρναουτάκη διεκδικεί δυνατότερη φωνή με τη στήριξη των συμπολιτών της

Η πρόταση του Σταύρου Αρναουτάκη να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του ήταν αναμενόμενη για τη Μαρία Βασιλάκη. ¨Οσοι βρίσκονται κοντά της εδώ και χρόνια και γνωρίζουν την πλούσια και ουσιαστική εθελοντική δράση της μέσα από διάφορες δραστηριότητες, με τελευταία την εθελοντική ομάδα αλληλεγγύης Σκουτελικό.

Σε συνέντευξη της στη "Φωνή του Μαλεβιζίου" η Μαρία Βασιλάκη μιλά για την τιμητική πρόταση του Σταύρου Αρναουτάκη, για τις αρχές και τις προτεραιότητες της και όσα θέλει να υλοποιήσει στην περίπτωση που εκλεγεί Περιφερειακή Σύμβουλος.

Κυρία Βασιλάκη ποιοι ήταν οι λόγοι που σας ώθησαν να ασχοληθείτε με τα κοινά;

Μπορεί να είναι η πρώτη φορά που ασχολούμαι με την αυτοδιοίκηση, ωστόσο με τα κοινά δηλαδή με τους ανθρώπους ασχολούμαι πολλά χρόνια. Όχι μόνον τα 20 χρόνια που ζω στη Μεσαρά, αλλά και ως φοιτήτρια στην Αθήνα αλλά και ως τα 17 μου χρόνια που ζούσα στην Τύλισο ασχολήθηκα με τον εθελοντισμό. Η οικογένεια μου με δίδαξε το σεβασμό, την αλληλεγγύη και την προσφορά στον συνάνθρωπο. Οι αρχές αυτές στην μετέπειτα ζωή μου διαμόρφωσαν το χαρακτήρα μου και έτσι το κίνητρο μου είναι πάντα η προσφορά στον τόπο μου και στους συνανθρώπους μου. Αυτοί είναι οι λόγοι που τώρα με έκαναν να ζητήσω την ψήφο των συμπολιτών μου, για να προσφέρω στους συνανθρώπους μας από ένα άλλο μετερίζι.

Ποιος ήταν ο λόγος που συνταχθήκατε στο πλευρό του Σταύρου Αρναουτάκη και στο ψηφοδέλτιο της παράταξης "Για την Κρήτη μας";

Αρχικά θα ήθελα να πω ότι θεωρώ εξαιρετικά τιμητική την πρόταση του Σταύρου Αρναουτάκη, την οποία και αποδέχθηκα .Ο Σταύρος Αρναουτάκης ειναι ενας οραματιστής και ταυτόχρονα ένας άνθρωπος που μπορει να κάνει πράξη τα δικά του οράματα καθως και των συνεργατών του. Έχει αποδείξει στην πολιτική του πορεία οτι μπορεί να διεκδικήσει και να υλοποιήσει σημαντικά κομβικά έργα για την ανάπτυξη της Περιφέρειας Κρήτης. Χαίρομαι που μου δίνεται η ευκαιρία να δώσω μια μάχη σε επίπεδο Περιφέρειας δίπλα του .

Ποιες θα είναι οι προτεραιότητες σας αν αύριο είστε Περιφερειακή Σύμβουλος;

Η εκλογή μου ως Περιφεριακή Σύμβουλος θα μου δώσει την δυνατότητα να εστιάσω στο όραμα μου, δημιουργία κέντρων, παιδιών και εφηβων, επιμόρφωσης και δομών με θέμα τον εθελοντισμό,την προσφορά και την αλληλεγγύη στην ενδοχώρα , ώστε να παταχθεί η παραβατικότητα ιδιαίτερα στους νέους και να μειωθεί η ενδοοικογενειακή βία, η αλόγιστη κατανάλωση ουσιών και όλων όσων μαστίζουν τους νέους στις μέρες μας.

Καταλήγοντας η κ.Βασιλάκη αναφέρει: "Η δική μου φωνή θα γίνει δυνατότερη με την στήριξη των συμπολιτών μου στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου"

Ποια είναι η Μαρία Βασιλάκη

Η Μαρία Βασιλάκη είναι κόρη του Γεωργίου Βασιλάκη και της Ελένης Φιολιτάκη, γεννήθηκε στην Τύλισο Μαλεβυζίου, οπου και πέρασε τα μαθητικά και εφηβικά της χρόνια.

Είναι παντρεμένη με τον Νίκο Περγιανάκη ελεύθερο επαγγελματία και εχουν δύο παιδιά 21 και 20 χράνων φοιτητες. Ζει στις Μοίρες του Δήμου Φαιστού και εργάζεται  στην εταιρεία οπτικοακουστικών μέσων FOSS PRODUCTIONS, στο τμήμα παραγωγήε. Είναι απόφοιτη του Καλλιτεχνικού εργαστηρίου Αθηνών (ΠΛΑΚΑ) στο τμήμα Σκηνογραφία ενώ παρακολούθησε και υποκριτικές σπουδές στο Θεατρικό Εργαστήρι Ιασμος.

Επίσης φοίτησε στο Θέατρο Ημέρας και στο τμήμα παιδαγωγικήε Θεάτρου και Θεατρικού Παιχνιδιού.

Όσον αφορά στις κοινωνικές και πολιτιστικές της δράσεις από το 2005 ως το 2010 συνεργάστηκε με τη Νομαρχία Ηρακλείου και τη ΝΕΛΕ, από το 2006 ως και το 2019 με το Πολιτιστικό κέντρο και το επικοινωνιακό και μορφωτικό ίδρυμα της Ιεράς Μητρόπολης Γορτύνης και Αρκαδίας, από το 2013 ως το 2016 με το κέντρο ημέρας "Εν πλω" του Δήμου Φαιστού.

Από το 2017 ως 2022 συμμετέχει στην οργάνωση του Φεστιβάλ τεχνών του Δήμου Φαιστού και πολιτιστικών εκδηλώσεων σε Δήμους της Κρήτης

Από το 2019 δημιούργησε την εθελοντική ομάδα αλληλεγγύης "Σκουτελικό" στο Δήμο Φαιστού και Γόρτυνας.

Η ομάδα σιτίζει  καθημερινά 75 ανθρώπους,50 οικογένειες, 5 φοιτητές και διανέμει 75 δεκατιανά σε σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του δήμου Φαιστού.

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ