Αλέξης Καλοκαιρινός από το ΠΑΓΝΗ: Προτεραιότητά μας η Δημόσια Υγεία

Στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου – ΠΑΓΝΗ, βρέθηκε ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός, συνεχίζοντας τις επισκέψεις του στα νοσηλευτικά ιδρύματα που λειτουργούν στο Δήμο Ηράκλειο.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός είχε διαδοχικές ενημερωτικές συναντήσεις με τον Διοικητή Γιώργο Χαλκιαδάκη και τον Υποδιοικητή Στέλιο Κτενιαδάκη καθώς και τους εκπροσώπους του Σωματείου Εργαζομένων, για όλα τα θέματα που αφορούν το νοσηλευτικό Ίδρυμα καθώς και τη συμβολή του Δήμου Ηρακλείου σε σημαντικά ζητήματα που έχουν να κάνουν με την λειτουργία του.

Ο υποψήφιος δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ανταλλάξει απόψεις, να καταγράψει προτάσεις και αιτήματα και να ενημερώσει τους συνομιλητές του για το πρόγραμμα και τις προτάσεις της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» που αφορούν γενικότερα τη Δημόσια Υγεία στο Δήμο Ηρακλείου. Παράλληλα ανέφερε ότι το ΠΑΓΝΗ  έχει κομβικό ρόλο στην παρεχόμενη Δημόσια υγεία, όχι μόνο για το Ηράκλειο και την Κρήτη, αλλά και για τη νότια Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στην εύρυθμη λειτουργία του όπως και των υπόλοιπων δομών περίθαλψης των πολιτών. Επίσης, ο Αλέξης Καλοκαιρινός τόνισε ότι αποτελεί υποχρέωση της Πολιτείας να στηρίζει και να ενισχύει με κάθε τρόπο τις περιφερειακές δομές υγείας και να επεκτείνει την Πρωτοβάθμια φροντίδα προκειμένου να αποσυμφορηθούν τα νοσοκομεία.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος ενημερώθηκε από τον Διοικητή  για επιμέρους αλλά σημαντικά  ζητήματα όπως τα απορρίμματα, η καθαριότητα του περιβάλλοντα χώρου του νοσοκομείου (αποψίλωση, κλάδεμα δέντρων, κ.α), τα τιμολόγια της ΔΕΥΑΗ, η επίσπευση διαδικασιών για την αδειοδότηση επέκτασης των κτιριακών εγκαταστάσεων κ.α., ζητώντας από το Δήμο Ηρακλείου τη συνδρομή του. Όπως ανέφερε ο κ. Χαλκιαδάκης στο ΠΑΓΝΗ λειτουργεί Βιολογικός και το νερό είναι αξιοποιήσιμο και για την άρδευση της περιοχής γύρω από το νοσοκομείο, ενώ εξυπηρετεί και την άρδευση καλλιεργειών στις Βούτες.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός δεσμεύτηκε όλα αυτά τα θέματα να συζητηθούν αναλυτικά μετά τις εκλογές, εφόσον οι πολίτες τους εμπιστευτούν τη διοίκηση του Δήμου, και πρότεινε τη δημιουργία πράσινου σημείου εντός του νοσοκομείου κάτι που έγινε αποδεκτό ως ωραία ιδέα.

Στη συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο του Σωματείου Εργαζομένων του ΠΑΓΝΗ Δημήτρη Βρύσαλη και μέλη του Δ.Σ., ενημερώθηκε για τα προβλήματα που τους απασχολούν όπως, η έλλειψη προσωπικού, η κατάσταση στην Παιδοψυχιατρική Κλινική, η κατάσταση των οικονομικών του νοσοκομείου, ο καθαρισμός του αύλειου χώρου που γίνεται από τους εργαζόμενους, η έλλειψη κάδων ανακύκλωσης, η πρόσβαση στο ΠΑΓΝΗ, ο ελλιπής φωτισμός του δρόμου, η αστική συγκοινωνία κ.α. Ο Αλέξης Καλοκαιρινός αφού άκουσε με προσοχή τα θέματα που του τέθηκαν, δήλωσε ότι ψηλά στις προτεραιότητές του είναι τα ζητήματα της Δημόσιας υγείας και η λειτουργία των νοσοκομείων όπως το ΠΑΓΝΗ και η πρωτοβάθμια περίθαλψη, ενώ δεσμεύτηκε ότι στο πρόγραμμά του είναι Δήμος να σταθεί στο πλευρό των εργαζομένων και μαζί να διεκδικήσουν την επίλυση των προβλημάτων.

 

 

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ