Δημήτρης Δακανάλης: «Η στασιμότητα με απογοήτευσε»

Ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τη Συνεργασία Ευθύνης μιλά στη Φωνή του Μαλεβιζίου

Petite Perle 300×250

Νέος και δραστήριος σε αυτές τις εκλογές εισέρχεται με όρεξη για δουλειά και αποτέλεσμα. Ο Δημήτρης Δακανάλης, είναι υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο πλευρό του Δημήτρη Πιτσικάκη.

Μιλά στη Φωνή του Μαλεβιζίου για τους λόγους που αποφάσισε να πει «ναι» στις δημοτικές εκλογές.

Είστε από τους νέους ανθρώπους που βλέπουμε να συμμετέχουν ενεργά σε αυτές τις εκλογές. Τι σας οδήγησε σε αυτή την απόφαση;

Στο παρελθόν υπήρξαν προτάσεις σε επίπεδο δημοτικών εκλογών όσο και βουλευτικών για να συμμετέχω σε εκλογικές διαδικασίες. Ωστόσο τώρα ένιωσα έτοιμος να μπω σε αυτή τη διαδικασία και να μεταφέρω τις γνώσεις που έχω αποκτήσει, πάντα με γνώμονα το σύνολο της κοινωνίας. Όμως πολλά χρόνια συμμετέχω σε συλλόγους και σωματεία έχοντας αποκτήσει μεγάλη εμπειρία.

Λόγω της εργασίας μου περιοδεύω σε όλη την Περιφέρεια Κρήτης και εκτός αυτής. Συνεργάζομαι με δήμους και συνομιλώ με πολλούς δημάρχους και αντιδημάρχους. Η τόση στασιμότητα τα τελευταία χρόνια στον τόπο που ζω και συγκρίνοντας τους τόπους που εργάζομαι είναι κάτι πάρα πολύ στενάχωρο για εμένα.

Η πανδημία «χτύπησε» όλη την Ελλάδα και όχι μόνο αλλά όταν επέστρεψε η κανονικότητα όλοι εργάστηκαν με μεγάλες ταχύτητες για να ενταχθούν στην καθημερινότητα.

Γιατί αποφασίσατε να συμπορευθείτε με τον Δημήτρη Πιτσικάκη;

Συμπορεύτηκα με τον Δημήτρη Πιτσικάκη για δύο λόγους.

Πρώτον, γιατί μπορεί να μπει στη θέση του συνομιλητή και να καταλάβει τις ανάγκες του , κάτι που είναι πάρα πολύ δύσκολο για πολλούς ανθρώπους. Επίσης είναι ένας άνθρωπος που όταν του μιλάς σε κοιτάει μέσα στα μάτια και αυτό δείχνει πολλά.

Δεύτερον, ήδη τα πρώτα άτομα που είχαν ενταχθεί μέσα σε αυτή την ομάδα που δημιουργούσε, είναι όλα αξιόλογα, με πολλές γνώσεις ο καθένας στο αντικείμενό του. Από μόνη της αυτή η ομάδα αν αξιοποιηθεί θα μπορέσει να προσφέρει μεγάλο έργο στην τοπική κοινωνία.

Εσείς πως μπορείτε να συμμετέχετε σε αυτή τη συλλογική προσπάθεια; Ποια είναι τα δυνατά σας σημεία;

Όλα αυτά τα χρόνια ως πρόεδρος του σωματείου πάρκων αναψυχής Ελλάδος, ΣΩ.Π.Α.Ε έχω μάθει να χειρίζομαι το χαρτοφυλάκιο με υπομονή και επιμονή ,να επικοινωνώ άμεσα με τους υπουργούς και τα αρμόδια γραφεία , προσπαθώντας να τροποποιήσω κάποια νομοθεσία ή κάποια υπουργική απόφαση με γνώμονα το καλό του κλάδου.

Μέσα από την επαγγελματική ενασχόληση μου, στα λούνα παρκ, επιβλέποντας καθημερινά όλα αυτά τα παιχνίδια που θα φιλοξενήσουν κόσμο κάθε βράδυ , παρατηρώντας την κάθε λεπτομέρεια μέσα στο χώρο μου σε θέματα ασφάλειας , πλέον έχει περάσει στο υποσυνείδητό μου και όπου κι αν βρίσκομαι , νιώθω την ανάγκη να διορθώσω το καθετί που μπορεί να προκαλέσει κάποιο ατύχημα.

Σε τι νομίζετε ότι πρέπει να δοθεί βάρος την επόμενη περίοδο;

Η αναδιοργάνωση και η προσπάθεια ένταξης προσωπικού στις υπηρεσίες του Δήμου Μαλεβιζίου ώστε να γίνει βιώσιμος, αποτελεσματικός και ανθεκτικός, υπέρ των δημοτών του είναι σίγουρα από τις πρώτες προτεραιότητες.

Ποιο είναι το μήνυμά σας προς τους ψηφοφόρους;

Φίλες και φίλοι να θυμάστε ο χρόνος τρέχει περνάει και δεν ξαναγυρνάει. Να θυμάστε ότι τα λάθη του παρελθόντος δεν πρέπει να τα αφήνουμε να γίνονται και στο μέλλον.
Δίνουμε βήμα και σε νέα άτομα να δείξουν τις ικανότητές τους.
Εάν πιστεύετε ότι μπορώ να ανταπεξέλθω σε αυτό το νέο αγώνα που δίνω, απλά δείξτε μου εμπιστοσύνη να το κάνω και πράξη.
Συνεχίζουμε με Συνεργασία Ευθύνης και Δημήτρη Πιτσικάκη!

Βιογραφικό σημείωμα

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη το 1979 και έχω καταγωγή από τα Ανώγεια Μυλοποτάμου. Είμαι κάτοικος Μαλεβιζίου από το 1989 και σίγουρα ο τόπος που έχω επιλέξει να μεγαλώσουν τα παιδιά μου.

Είμαι παντρεμένος με την Ελένη Δαριβιανάκη και πατέρας 2 παιδιών, της Κατερίνας και του Κωνσταντίνου.

Ως ιδιοκτήτης του Λούνα Παρκ "Κατερίνα", δραστηριοποιούμαι 23 χρόνια στο χώρο των ψυχαγωγικών πάρκων, εντός και εκτός Κρήτης.

Είμαι πρόεδρος στο σωματείο πάρκων αναψυχής Ελλάδος ΣΩ.Π.Α.Ε που δραστηριοποιείται στον κλάδο παιχνιδιών ψυχαγωγίας σε πανελλήνιο επίπεδο .

Λόγω της θέσης μου στο σωματείο είμαι σε επιτροπές δήμων της Ελλάδος σαν γνωμοδοτικό όργανο για ότι αφορά οργάνωση εκδηλώσεων), εκδόσεις αδειών, θέματα ασφαλείας, δημοπρασίες χώρων στα πάρκα ψυχαγωγίας – Λούνα Παρκ.

Τέλος, ήμουν μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου & 2ου νηπιαγωγείου Αγίας Μαρίνας καθώς και μέλος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων 1ου δημοτικού σχολείου Αγίας Μαρίνας.

Συνεργασία Ευθύνης - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ