Κρήτη Μπέρκη: «Ο τόπος μας στο επίκεντρο»

Με διάθεση να προσφέρει και να βάλει το δικό της λιθαράκι στην οικοδόμηση ενός ισχυρού Δήμου συμμετέχει στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου η Κρήτη Μπέρκη. Σε συνέντευξη στη "Φωνή του Μαλεβιζίου" εξηγεί τους λόγους που την ώθησαν να ταχθεί με τον Δημήτρη Πιτσικάκη και τη συνεργασία ευθύνης, εξηγεί τις προτεραιότητες της αλλά και το Δήμο που οραματίζεται.

Κυρία Μπέρκη, είστε υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τη Συνεργασία ευθύνης στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Ποιοι είναι οι λόγοι που σας ώθησαν σε αυτήν σας την απόφαση;

Βασικό κίνητρο μου αποτελεί το αίσθημα της προσφοράς που είχα πάντα στη ζωή μου. Αυτό σε συνδυασμό με την αγάπη για τον τόπο μου με έκανε να θέλω να συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις για να δημιουργηθούν καλύτερες συνθήκες για τον τόπο αλλά κυρίως βέβαια για τους ανθρώπους του.

Θεωρώ ότι χρειάζεται η συμβολή όλων μας ώστε να αλλάξουν πολλά πράγματα που δεν είναι όπως θα έπρεπε σήμερα στο Μαλεβίζι. Η απερχόμενη δημοτική αρχή δεν αντιμετώπισε αποτελεσματικά τα προβλήματα και έτσι αυτά γίνονται καθημερινά περισσότερα στο Δήμο Μαλεβιζίου. Με όλα αυτά ως δεδομένα με όρεξη και θέληση να βάλω κι εγώ το λιθαράκι μου αποφάσισα να συμμετέχω στις εκλογές με το συνδυασμό του Δημήτρη Πιτσικάκη.

Ποιοι ήταν οι λόγοι που σας ώθησαν να συνεργαστείτε με το Δημήτρη Πιτσικάκη και να συμμετάσχετε στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού του;

Θεωρώ ιδιαίτερα τιμητική την πρόταση του Δημήτρη Πιτσικάκη στο πρόσωπο μου να συμμετάσχω στο ψηφοδέλτιο του. Πρόκειται για ένα άνθρωπο πως η ως τώρα πορεία του έχει δείξει ότι είναι ικανός με ότι κι αν καταπιαστεί και επιπλέον είναι αξιόλογος και έχει όραμα για το Δήμο μας. Πιστεύω ότι ξέρει να διοικεί αλλά και να διακρίνει τις ικανότητες των ανθρώπων και να τους αξιοποιεί με το σωστό τρόπο.

Κουβεντιάζοντας μαζί του διέκρινα ότι το κοινό μας στοιχείο είναι η αγάπη μας για τον τόπο μας και η θέληση μας να προσφέρουμε. Ένα επίσης σημαντικό στοιχείο που εκτίμησα είναι ότι ο Δημήτρης Πιτσικάκης δεν είναι άνθρωπος των λόγων αλλά των πράξεων. Πιστεύω στον επικεφαλής αλλά και στην ομάδα που έχουμε συγκροτήσει με αξιόλογους ανθρώπους με όρεξη για δουλειά. Θα δουλέψουμε σκληρά για να δημιουργήσουμε ένα δήμο κόσμημα.

Κατάγεστε αλλά και έχετε ζήσει αρκετά χρόνια στην περιοχή του Μαλεβιζίου. Ποια πιστεύετε ότι είναι τα σημαντικά πλεονεκτήματα της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Μαλεβιζίου;

Ο Δήμος μας είναι από τους μεγαλύτερους δήμους του νομού ενώ σύμφωνα με τα στοιχεία των τελευταίων απογραφών είναι ένας δήμος αναπτυσσόμενος, οικιστικά και όχι μόνον, αφού είναι από τους λίγους δήμους της χώρας που αύξησε τον πληθυσμό του.

Συνδυάζει με τρόπο μοναδικό το βουνό με τη θάλασσα, έχοντας μεγάλο παραλιακό μέτωπο και ορεινές περιοχές αλλά και αξιόλογη ενδοχώρα. Στο Δήμο μας συνυπάρχουν ο τουρισμός, η επιχειρηματικότητα, η γεωργία και η κτηνοτροφία αλλά υπάρχουν επίσης πολιτιστικά μνημεία σημαντικά. Όλα αυτά αν αξιοποιηθούν συνδυαστικά και σωστά θα συμβάλλουν ουσιαστικά στην ανάπτυξη του Δήμου μας.

Ποια θεωρείτε ότι είναι τα προβλήματα που αν λυθούν θα δώσουν μια διαφορετική εικόνα στο Μαλεβίζι;

Θεωρώ ότι θα πρέπει να δοθεί βάση στα προβλήματα της καθημερινότητας, στην επίλυση πολεοδομικών θεμάτων, να αναδειχθούν τα χωριά μας αλλά και τα Πολιτιστικά μνημεία να γίνουν επισκέψιμα. Επίσης θα πρέπει να υπάρχουν κατάλληλα σχολεία για όλα τα παιδιά όλων των βαθμίδων και να δημιουργηθεί ΕΠΑΛ. Θεωρώ ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί πεζόδρομος και ποδηλατόδρομος στο παραλιακό μέτωπο της Αμμουδάρας και να συνδεθεί η Αμμουδάρα με το Γάζι. Ο Δήμος μας έχει πολλές δυνατότητες και με τη σωστή διαχείριση μπορεί να γίνει ένας ισχυρός Δήμος.

Αν αύριο είστε δημοτική σύμβουλος, ποια είναι τα θέματα που θα θέσετε σε προτεραιότητα προς επίλυση;

Αυτήν την στιγμή θα έβαζα σε προτεραιότητα τα προβλήματα της καθημερινότητας που ταλαιπωρούν τους δημότες, καθαριότητα, φωτισμός, δρόμοι, νερό, σχολική στέγη και αδέσποτα.

Επίσης θεωρώ σημαντικό θεωρώ το σχέδιο πόλης αλλά και την διευκόλυνση μετακίνησης των πολιτών με Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Θεωρώ επίσης βασικό να ενισχυθεί το κοινωνικό παντοπωλείο και να επαναλειτουργήσει το κοινωνικό φαρμακείο, με όποιο τρόπο είναι δυνατόν, ώστε τα βασικά για το ζωή των ανθρώπων να υπάρχουν για όλους τους δημότες μας.

Συνεργασία Ευθύνης - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ