Στ. Αρναουτάκης: «Τιμούμε την θυσία των οπλαρχηγών. Οι προτομές που αποκαλύπτουμε σήμερα θα αποτελούν στο εξής υπόμνηση της θυσίας των ηρώων«.

Petite Perle 300×250

Στην τελετή αποκάλυψης των προτομών τριών οπλαρχηγών στις Άνω Ασίτες παραβρέθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης.

Η εκδήλωση για την τελετή αποκάλυψης των προτομών των οπλαρχηγών Εμμανουήλ Μανουσάκη, Εμμανουήλ Μπαντουβά και Ιωάννη Πολυξίγκη, πραγματοποιήθηκε στο Ηρώο των Άνω Ασιτών και την οργάνωσαν ο πολιτιστικός και λαογραφικός Σύλλογος, η Κοινότητα και η Ενορία Ασιτών.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με τρισάγιο που τέλεσε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπου Κνωσού Μεθόδιος και ακολούθησαν ομιλίες για τους αγώνες των ηρώων καθώς και  κατάθεση στεφάνων.

Σε δήλωσή του ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης ανέφερε: 

«Με αισθήματα βαθύτατου χρέους, συμμετέχουμε σήμερα στην τελετή αποκάλυψης των προτομών τριών ηρώων που αγωνίστηκαν για τα ιδανικά του Έθνους και πολέμησαν με αυταπάρνηση για την Ελευθερία.

Ως Περιφέρεια Κρήτης, τιμούμε τον Οπλαρχηγό Μαλεβιζίου Μανουσάκη Εμμανουήλ, τον Αρχηγό της Εθνικής Αντίστασης Κρήτης Μπαντουβά Εμμανουήλ και τον Οπλαρχηγό Μαλεβιζίου και Βουλευτή της Κρητικής Πολιτείας Πολυξίγκη Ιωάννη.

 

Συγχαίρουμε ιδιαίτερα  τον Πολιτιστικό και Λαογραφικό Σύλλογο, την Κοινότητα και την Ενορία Άνω Ασιτών για τη διοργάνωση αυτής της τιμητικής εκδήλωσης.

Οι προτομές που αποκαλύπτουμε σήμερα θα αποτελούν στο εξής υπόμνηση της θυσίας των ηρώων, η οποία είχε ως στόχο τη διαφύλαξη της ελευθερίας, της αξιοπρέπειας και της ανεξαρτησίας της πατρίδας μας. Μια θυσία την οποία έχουμε χρέος να τιμούμε διαρκώς».

 

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ