Αλέξης Καλοκαιρινός από Αγία Τριάδα: Προτεραιότητά μας η ανάπλαση της ιστορικής συνοικίας και η επίλυση των προβλημάτων

Petite Perle 300×250

Το μήνυμα ότι η περιοχή της Αγίας Τριάδας απαιτεί μια συνολική παρέμβαση αναβάθμισης, η οποία αποτελεί μια από τις βασικές του προτεραιότητες, ενώ περιλαμβάνεται και στο πρόγραμμα της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη», έστειλε από την ιστορική και πολύπαθη συνοικία ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

 

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός κατά τη διάρκεια της περιήγησή του στους στενούς δρόμους και τα σοκάκια της Αγίας Τριάδας, συνοδευόμενους από τον δραστήριο πρόεδρο του Περιβαλλοντικού Συλλόγου Συμεών Χούπα και υποψήφιους συμβούλους, επικεντρώθηκε στα σοβαρά προβλήματα της περιοχής που άλλωστε και ο ίδιος γνωρίζει σε βάθος.

Τονίζοντας την ανάγκη να προχωρήσει άμεσα η ανάπλαση και αναβάθμιση της Αγίας Τριάδας στο πλαίσιο του «Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης» το οποίο δίνει στο Δήμο Ηρακλείου μια δεύτερη ευκαιρία στην προγραμματική περίοδο 2021-2027 και χρηματοδοτεί πολλές και σημαντικές δράσεις, ανέφερε ότι: «Αυτό απαιτεί την επίσπευση ολοκλήρωσης των απαραίτητων μελετών ώστε να ανασάνει η περιοχή πολεοδομικά και ρυμοτομικά με περισσότερους κοινόχρηστους χώρους και άλλες παρεμβάσεις όπως η αντιμετώπιση των ετοιμόρροπων κτιρίων.».

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός, αναφερόμενος στο πρόγραμμα του «Δικαίωμα στην Πόλη», επεσήμανε ότι «Περιοχές όπως η Αγία Τριάδα, ο Λάκκος, η Χρυσοπηγή, με την ιδιαίτερη ταυτότητά τους, πρέπει να γίνουν πόλος έλξης για ανθρώπους σε παραγωγικές ηλικίες και ιδιαίτερα για τους νέους που αφενός θα τις επιλέξουν ως τόπο κατοικίας και αφετέρου θα τους επιτρέψουν να αναπτύξουν μια νέα επιχειρηματική δραστηριότητα, συμβατή με την οικιστική αναζωογόνηση.».

Στη συνέχεια, ο Αλέξης Καλοκαιρινός επισκέφθηκε την Αρμένικη Εκκλησία όπου έγινε δεκτός από τους Αρμένιους που κατοικούν στο Ηράκλειο και εξέφρασε την αμέριστη συμπαράστασή του για το δράμα που βιώνει ο λαός της Αρμενίας με τις επιθέσεις στο Ναγκόρνο Καραμπάχ. Σε δήλωσή του τόνισε τα εξής: «Τιμούμε την Αρμένικη Κοινότητα. Το μαρτυρικό Έθνος των Αρμενίων σήμερα δοκιμάζεται, καθώς εξελίσσεται ένας μεγάλος διωγμός που λαμβάνει τα χαρακτηριστικά Εθνοκάθαρσης και είμαστε στο πλευρό του δοκιμαζόμενου λαού του.».

 

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ