Παγκόσμια Ημέρα των Ζώων – Ο Αλέξης Καλοκαιρινός για τα αδέσποτα

«Τα ζώα έχουν δικαιώματα και αυτά οφείλουμε να τα προστατεύσουμε»

Petite Perle 300×250

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» Αλέξης Καλοκαιρινός στην αντιμετώπιση του ζητήματος των αδέσποτων ζώων σε όλη την έκταση του Δήμου Ηρακλείου.

 

Βασική θέση της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη», είναι ότι τα ζώα έχουν δικαιώματα και αυτά οφείλουμε να τα προστατεύσουμε. Πολίτες και Δήμος. Τα αδέσποτα ζώα αντιμετωπίζουν άλλωστε και τα ίδια προβλήματα, όπως είναι για παράδειγμα αυτό της διαβίωσης, ή της αντιμετώπισης των ασθενειών και αποτελούν ένα ζήτημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί σφαιρικά και αποτελεσματικά.

Η ευθύνη της διαχείρισης του προβλήματος ανήκει στον Δήμο και αρχίζει από την εκπαίδευση των πολιτών με παρεμβάσεις στα σχολεία – ώστε να αποφύγουμε κατά το δυνατόν τη δημιουργία νέων αδέσποτων – αλλά και με την αποτελεσματική λειτουργία του Δημοτικού Κυνοκομείου Ηρακλείου. Κάτι που για να επιτευχθεί, είναι απαραίτητη η ολοήμερη λειτουργία του, η στελέχωσή με κτηνιάτρους και εξειδικευμένο προσωπικό και η σύνταξη κανονισμού λειτουργίας.

Παράλληλα, μεταξύ άλλων, η συνεννόηση με όμορους δήμους για την ίδρυση και λειτουργία Διαδημοτικού Κυνοκομείου και η σύνταξη ενός κοινού Επιχειρησιακού Προγράμματος Διαχείρισης για τη διεκδίκηση εθνικών και κοινοτικών πόρων, μπορούν να συμβάλλουν στην κοινή προσπάθεια. Όπως και η συστηματική μέριμνα για την υιοθεσία των αδέσποτων, ο έλεγχος της σήμανσης των ζώων με microchip και η εκπαίδευση των δημοτών με παρεμβάσεις στα σχολεία για την αποφυγή δημιουργίας νέων αδέσποτων ζώων, μπορούν να ενισχύσουν την προσπάθεια.

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ