Νικηφόρο μήνυμα στέλνει από τη Νέα Αλικαρνασσό ο Μιχάλης Καραμαλάκης

Petite Perle 300×250

Την προεκλογική του εκστρατεία αναμένεται να ολοκληρώσει σήμερα το απόγευμα από τις 20:00 ο Υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της παράταξης «Ηράκλειο, η Πόλη μας» Μιχάλης Καραμαλάκης, στην Πλατεία Αγίου Νικολάου Νέας Αλικαρνασσού έναντι του εκλογικού του κέντρου.

Σήμερα στις 20:00 η ομιλία του Μ. Καραμαλάκη από τη Νέα Αλικαρνασσό |  Neakriti

Ο κ. Καραμαλάκης, που πρώτος εγκαινίασε τη λειτουργία εκλογικού κέντρου στη Νέα Αλικαρνασσό,  είχε λεπτομερώς αναφερθεί στην  ίδρυση του Μουσείου-Κέντρου Μικρασιατικού Πολιτισμού, κάτι το οποίο αναμένεται να επαναλάβει και το βράδυ, εστιάζοντας για ακόμα μία φορά στην αξία του προσφυγικού προαστίου του Ηρακλείου.

Σύμφωνα με τα όσα είχε δηλώσει, «Βρισκόμαστε εδώ που το 1922 οι καρδιές , το πείσμα και το κουράγιο των Μικρασιατών προσφύγων έχτισαν απο την αρχή τα σπίτια τους. Διαμόρφωσαν και εξέλιξαν τις συνθήκες ζωής και οδήγησαν σε μια πολιτισμική ώσμωση που άλλαξε την ιστορία των κατοίκων και της περιοχής. Εδώ που δεσμεύθηκα και εγώ και οι υποψήφιοι δημοτικοί μου Σύμβουλοι πως θα ιδρύσουμε το Μουσείο – Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού – ως ελάχιστη απόδοση φόρου τιμής στους συμπολίτες μας που οι πρόγονοι τους κατάγονταν από τα παράλια της Μικράς Ασίας. Συμβάλλοντας στη διάσωση, διατήρηση και διάδοση της ιστορικής μνήμης. Ένα Μουσείο μνήμης που έπρεπε να είχε γίνει εδώ και χρόνια. Όπως και τόσα άλλα στην περιοχή της Νέας Αλικαρνασσού. Αλλα δεν έγιναν. Ξεχάστηκαν, παραμελήθηκαν, έμειναν πίσω όπως σε πολλές ακόμη περιοχές του Δήμου μας».

Αυτοδιοικητικές Εκλογές 2023 - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ