Ηλιούπολη: 50χρονος λειτουργούσε πλήρως εξοπλισμένο οδοντιατρείο χωρίς πτυχίο και άδεια

Petite Perle 300×250

Σπάνια περίπτωση ψευτογιατρού χειρίστηκαν οι αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ηλιούπολης, μετά από καταγγελία 58χρονου για παράνομο οδοντιατρείο που λειτουργούσε από έναν 50χρονου που δήλωνε γιατρός χωρίς να είναι.

Το οδοντιατρείο έχει έδρα κεντρικό δρόμο στην περιοχή της Ηλιούπολης. Αίσθηση προκαλεί ότι ο 50χρονος λειτουργούσε το οδοντιατρείο χωρίς πτυχίο οδοντιατρικής, χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος και χωρίς άδεια λειτουργίας. Παρά ταύτα ήταν πλήρως εξοπλισμένο, είχε σφραγίδα με τα στοιχεία του ιατρείου και μάλιστα είχε κανονικά πελάτες.

Όλα ξεκίνησαν όταν το 2022 ο 50χρονος τοποθέτησε οδοντική γέφυρα σε 58χρονο πελάτη του. Μετά από μικρό χρονικό διάστημα, λόγω επιπλοκών που δημιουργήθηκαν, ο 58χρονος μετέβη εκ νέου στο οδοντιατρείο, προκειμένου να θεραπευτεί η επιπλοκή, ενώ στη συνέχεια επισκέφτηκε άλλο οδοντιατρείο όπου διαπιστώθηκε ότι οι ιατρικές πράξεις στις οποίες είχε υποβληθεί ήταν ασύμβατες με την επιστήμη της οδοντιατρικής. Στη συνέχεια έκανε καταγγελία στο Οδοντιατρικό Σύλλογο Αθηνών.

Το πρωί της Δευτέρας, σύμφωνα με το ieidiseis.gr το θύμα επισκέφτηκε εκ νέου και κατόπιν ραντεβού το οδοντιατρείο της Ηλιούπολης, μαζί με εκπρόσωπο του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ στη συνέχεια -και αφού διαπιστώθηκε ότι είναι εκεί ο 50χρονος- ενημερώθηκε η Άμεση Δράση.

Αστυνομικοί μετέβησαν στο ιατρείο και οδήγησαν τον 50χρονο στο Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος δεν έχει πτυχίο οδοντιατρικής και ως εκ τούτου λειτουργούσε το οδοντιατρείο χωρίς την απαιτούμενη άδεια λειτουργίας και χωρίς άδεια ασκήσεως επαγγέλματος, αποκομίζοντας παράνομο περιουσιακό όφελος με την πράξη του και προκαλώντας στον παθόντα σωματική βλάβη.

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Ηλιούπολης για αντιποίηση ιατρικού λειτουργήματος, σωματική βλάβη και απάτη.

Η ανακοίνωση του Οδοντιατρικού συλλόγου Αττικής

«Οδοντοτεχνίτης διενεργούσε παράνομα οδοντιατρικές πράξεις στην Ηλιούπολη και μάλιστα σε χώρο που δεν διέθετε άδεια λειτουργίας οδοντιατρείου.

Όπως διαπιστώθηκε από επιτόπιο έλεγχο της Επιτροπής Ελέγχου του Οδοντιατρικού Συλλόγου Αττικής, μετά από σχετική καταγγελία, ο χώρος ήταν διαμορφωμένος σε οδοντιατρείο και ο οδοντοτεχνίτης ανέμενε ασθενή για την παροχή οδοντιατρικών υπηρεσιών. Ο ασθενής ήταν παρών στη διάρκεια του ελέγχου.

Αμέσως ζητήθηκε η συνδρομή Αστυνομικής Δύναμης η οποία προσήγαγε τον οδοντοτεχνίτη στο Αστυνομικό Τμήμα Ηλιούπολης και ήδη παραπέμπεται στον αρμόδιο εισαγγελέα.

Ο Πρόεδρος του ΟΣΑ κ. Αθανάσιος Υφαντής τόνισε ότι «αποτελεί βασική προτεραιότητα η προστασία της Δημόσιας Υγείας και του Οδοντιατρικού Επαγγέλματος με την η πάταξη της παράνομης άσκησης».

Παράλληλα επεσήμανε ότι «οδοντιατρικές πράξεις μπορούν να διενεργούν μόνο Οδοντίατροι, που είναι εγγεγραμμένοι στους Οδοντιατρικούς Συλλόγους και σε χώρους που διαθέτουν Βεβαίωση Νόμιμης Λειτουργίας Οδοντιατρείου ή Πολϋοδοντιατρείου. Ο αγώνας μας είναι και θα είναι διαρκής».

 

πηγή: www.ieidiseis.gr

 

Ελλάδα - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ