Νίκος Αντωνακάκης : Η ευκαιρία χάθηκε, ο υπεύθυνος θα πληρώσει;

Petite Perle 300×250

Η Νέα Δημοκρατία στις κάλπες του Δήμου Ηρακλείου απέτυχε να κεφαλαιοποιήσει την πολιτική της ηγεμονία όπως αυτή αποτυπώθηκε και στις δύο κάλπες των πρόσφατων εθνικών εκλογών που διεξήχθησαν το Μάιο και τον Ιούνιο. Όπου για πρώτη φορά από τη Μεταπολίτευση ήταν πρώτη στο Ηράκλειο και μάλιστα με σημαντική διαφορά από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Μία σημαντική ευκαιρία χάθηκε. Και ο Δήμος Ηρακλείου δεν πέρασε σε χέρια υποψηφίου «σαρξ εκ της σαρκός» της Νέας Δημοκρατίας. Έχουμε ακούσει πολλές φορές τη φράση, «η νίκη έχει πολλούς πατεράδες ενώ η ήττα είναι ορφανή».

Στην περίπτωση, όμως, του Δήμου Ηρακλείου η ήττα του Μιχάλη Καραμαλάκη, τον οποίο συγχαίρω για το μεγάλο αγώνα που έκανε, δεν είναι ορφανή. Έχει ονοματεπώνυμο και διεύθυνση.

Οι δικαιολογίες, που ακούστηκαν και γράφτηκαν ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είχε δώσει το χρίσμα σε κανέναν υποψήφιο στο Δήμο Ηρακλείου μάλλον προκαλούν το κοινό αίσθημα. Και μάλλον είναι προφάσεις εν αμαρτίαις.

Ο Μιχάλης Καραμαλάκης έφτασε στο ανώτατο αξίωμα του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας επί κυβερνήσεως Νέας Δημοκρατίας. Και όταν αποστρατεύθηκε με απόφαση του πρωθυπουργού και προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη διορίστηκε Γενικός Γραμματέας Δημοσίας Τάξεως. Θέση από την οποία παραιτήθηκε για να κατέβει υποψήφιος Δήμαρχος στο Ηράκλειο μετά από συνάντηση με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.

Τι κάνει νιάου-νιάου στα κεραμίδια;

Δυστυχώς, κάποιος κατάλαβε ότι είναι γάτα που μιλάει γαλλικά…

Και λειτούργησε για μία ακόμη φορά απέναντι στην Παράταξή του. Με μόνο του γνώμονα τα προσωπικά του μικροσυμφέροντα. Χωρίς κομματική ευαισθησία, χωρίς ίχνος κομματικού πατριωτισμού, πάντα διασπαστικό στοιχείο.

Αντί να ταχθεί ψυχή και σώματι στο πλευρό του υποψηφίου που επέλεξε ο πρωθυπουργός, στην κυβέρνηση του οποίου υπηρετεί…

Αντί να εντάξει στο ψηφοδέλτιο Καραμαλάκη υποψηφίους της δικής του επιρροής…

Προτίμησε το ακριβώς αντίθετο. Δήλωνε δεξιά και αριστερά ότι η υποψηφιότητα Καραμαλάκη δεν έχει χρίσμα από το κόμμα και τοποθέτησε ανθρώπους του στο αντίπαλο ψηφοδέλτιο.

Να τον χαίρονται στην Αθήνα…

Μάλιστα φτάνοντας στο άκρο άωτο της απρέπειας στο πρόσωπο του Μιχάλη Καραμαλάκη μέσω του ενεργούμενού του προέδρου της Νομαρχιακής οργάνωσης του κόμματος συγκάλεσε σύσκεψη της οργάνωσης, πρώτη φορά παραμονές δημοτικών εκλογών, που στόχο θα είχε να βγει μία ανακοίνωση ότι το κόμμα στηρίζει για δημοτικούς συμβούλους τα στελέχη του ανεξάρτητα με ποιο ψηφοδέλτιο κατεβαίνουν στις δημοτικές εκλογές του Δήμου Ηρακλείου.

Οι εκλογές τελείωσαν, το αποτέλεσμα γνωστό. Τότε άρχισε οι διαρροές στα μέσα. Με ένα κείμενο λιβανιστήρι στο πρόσωπό του που ανέφερε ότι «καθρέφτης» της μάχης για τη Νέα Δημοκρατία ήταν το ψηφοδέλτιο της Περιφέρειας. Ένα κείμενο με πολύ μελό και αυθαίρετα συμπεράσματα ατυχούς δικαιολόγησης των πεπραγμένων του. «Ο πρωθυπουργός δεν έδωσε σε κανέναν στήριξη επιτρέποντας να μετέχουν στα δύο ψηφοδέλτια γνωστά και έμπειρα στελέχη του κόμματος». Και συνέχισε με το δακρύβρεχτο. «Ήταν δύσκολη η επιλογή ανάμεσα σε πολλούς και άξιους συναγωνιστές και ο ίδιος –για να καλύψει τα νώτα του- στήριξε έμμεσα (σικ) αρκετούς και στα δύο ψηφοδέλτια.

Να τον χαίρονται στην Αθήνα…

Και μία τελευταία παρατήρηση. Άσχετη με τα παραπάνω.

Όποιος τηρεί προσχηματική ουδετερότητα. Όποιος προσπαθεί να ισορροπήσει σε δύο βάρκες. Συνήθως πέφτει στη θάλασσα.

Η χρυσή ευκαιρία να πάρει η Νέα Δημοκρατία το Δήμο Ηρακλείου χάθηκε.

Ο υπεύθυνος θα πληρώσει;

Απόψεις - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ