Συμμετοχή της Περιφέρειας Κρήτης στη διεθνή έκθεση προιόντων «ANUGA 2023»

Η Περιφέρεια Κρήτης, με στόχο να κάνει περαιτέρω γνωστά στην αγορά της Γερμανίας, αλλά και στη παγκόσμια αγορά, τα εξαιρετικής ποιότητας, αγνά προϊόντα της Κρητικής γης, συμμετείχε με δικό της εκθεσιακό περίπτερο για μία ακόμη φορά στην Διεθνή Έκθεση ANUGA 2023, που διεξήχθη στην Κολωνία της Γερμανίας με πολύ μεγάλη ανταπόκριση και θετικά σχόλια από χιλιάδες επισκέπτες

Η ANUGA, η μεγαλύτερη έκθεση τροφίμων και ποτών παγκοσμίως διοργανώνεται κάθε δύο χρόνια στο εκθεσιακό κέντρο Koelnmesse της Κολωνίας. Την φετινή χρονιά η έκθεση προσέλκυσε ακόμη μεγαλύτερο αριθμό επισκεπτών με περισσότερους από 140.000 άτομα από 200 χώρες. Ο αριθμός των εκθετών ήταν επίσης μεγάλος, περί τους 7.900, γεγονός που καταδεικνύει ότι η διοργάνωση έχει επανέλθει στους κανονικούς της ρυθμούς.

Από την Κρήτη, πέντε επιχειρήσεις φιλοξενήθηκαν και παρουσίασαν τα προϊόντα τους στο περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης  σε συνεργασία με τα αντίστοιχα Επιμελητήρια. Το περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης κέρδισε τις εντυπώσεις και τα προϊόντα που παρουσιάστηκαν διακρίθηκαν από τους επισκέπτες για την εξαιρετική ποιότητα τους, την συσκευασία τους αλλά και για τα διεθνή βραβεία που έχουν λάβει.

Ξεχωριστή θέση το εξαιρετικό ελαιόλαδο, το νερό, οι σταφίδες και άλλα κρητικά προϊόντα. Το περίπτερο είχε μεγάλη επισκεψιμότητα και το ενδιαφέρον των επισκεπτών για τα κρητικά προϊόντα εντυπωσιακό.

Toπερίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης επισκέφθηκε ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ελευθέριος Αυγενάκης.

Το Περίπτερο της Περιφέρειας Κρήτης υποστήριξαν η Μάνια Μυλωνάκη, Προϊσταμένη της Δ/νσης Αγροτικής Ανάπτυξης και Κτηνιατρικής Π.Ε. Χανίων και η Ελένη Μαλανδράκη, στέλεχος της ίδιας Διεύθυνσης.

Πολιτισμός - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ