Τρικυμία εν….."ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ"

Petite Perle 300×250
  Άρθρο του  Γιάννη Μπιζανάκη*
    Κανείς δεν πρέπει να θεωρεί την κοινωνία δεδομένη και τίποτα δεν μπορεί  να θεωρείται βέβαιο στην πολιτική. Αυτό το μήνυμα βγήκε για μια ακόμη φορά στις εκλογές της 8ης Οκτωβρίου για το Δήμο Μαλεβιζίου.
   Μια ήττα δεν είναι εύκολα διαχειρίσημη. Στην περίπτωση μιας εκλογικής ήττας, αυτό ισχύει ακόμα πιο πολύ. Ιδίως όταν αυτή η ήττα είναι απρόσμενη. Η ήττα της "Συνεργασίας Ευθύνης" είχε αυτά τα χαρακτηριστικά. Περίμεναν οι πάντες ότι θα τερματίσει πρώτη σ΄αυτή την κούρσα. Ωστόσο δεν υπήρχε εικόνα όσον αφορά την απόσταση από το "Μαλεβίζι Μπορεί" ούτε ότι θα έκλεινε ή θα άνοιγε η ψαλίδα σημαντικά   Εκτός από έκφραση διαθέσεων που αποτυπώνονται σε συγκεκριμένες επιλογές ψήφου, οι εκλογές αποτελούν διαχείριση και σε διπλωματικό επίπεδο.
   Ο υποψήφιος Δήμαρχος Δημήτρης Πιτσικάκης δεν ήταν ευρέως γνωστός και αυτό ήταν ένα από τα προβλήματα που πολλοί εντόπιζαν στην υποψηφιότητα του: ότι σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα θα έπρεπε να κερδίσει το στοίχημα της αναγνωρισιμότητας. Να φτάσει στους ψηφοφόρους η υποψηφιότητα του, να επικοινωνιθούν οι προτάσεις  και οι θέσεις του, το όραμα του για το Μαλεβίζι και όλα αυτά πρωτίστως με ΠΟΛΙΤΙΚΗ και δευτερευόντως  με ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ τακτική.
   Το κακό -όπως συμβαίνει σε πολλές περιπτώσεις- αρχίζει με την τοποθέτηση του πήχη πολύ ψηλά. Δεν υπήρχε ίχνος πειστικής απάντησης στα πελώρια ανοιχτά ζητήματα και προβλήματα της παρούσας Δημοτικής Αρχής σε θέματα της καθημερινότητας, κακοδιαχείρισης κ.λ.π.  Η πιο κλασική αρχή της πολιτικής επικοινωνίας είναι ένα θετικό μήνυμα για το μέλλον σε σχέση με την εκλογική σου πρόταση. Πως αλλιώς θα αποδομίσεις τον αντίπαλο σου;;
   Η ήττα της "Συνεργασία Ευθύνης" δεν ήταν μια υπόθεση επιφανειακή και συγκυριακή  αλλά ουσιώδης και υπαρξιακή, γι΄αυτό και δεν αρκούν διορθωτικές κινήσεις. Απαιτείται να ξανασυστηθεί  στο εκλογικό σώμα, διαβάζοντας το σήμερα με ανοιχτότητα και όχι με μάτια του χθες. Πρέπει να δώσει ένα εναλλακτικό αφήγημα για το παρόν, για το μετά και για το μέλλον.
   Τα παρόντα διακυβεύματα είναι βεβαίως μεγάλα και μια ισχυρή προοδευτική δημοτική αντιπολίτευση είναι πάντα το ζητούμενο.
    Δεν έχουμε το δικαίωμα να γυρίσουμε τις πλάτες μας στο μέλλον. ΙΔΩΜΕΝ

 

 * υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης "ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΥΘΥΝΗΣ"

Απόψεις - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ