«Μαρτυρούν» όλοι στην 16 Μαρτύρων! Μέχρι και πανιά  έβγαλε από τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης το ειδικό συνεργείο

Είδη υγιεινής, περιποίησης, ξένα αντικείμενα και λίπη φράζουν τις αποχετεύσεις στη γειτονιά της Αγ. Μαρίνας

Petite Perle 300×250

 

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

 

Τι συμβαίνει τελικά στην οδό 16 Μαρτύρων, στο Τσαλικάκι  και παρά και τις πρόσφατες εργασίες που έγιναν εκεί για να ελαχιστοποιηθεί το  πρόβλημα της γειτονιάς με τα φρεάτια που αναβλύζουν λύματα, αυτό εμμένει;

Φταίνε τα έργα ή υπάρχουν και άλλοι παράγοντες για το πραγματικό μαρτύριο της περιοχής που προκαλεί και τη δικαιολογημένη αγανάκτηση των κατοίκων; Τα ερωτήματα αυτά έθεσε η Φωνή του Μαλεβιζίου στον Πρόεδρο και Γενικό Διευθυντή της ΔΕΥΑΜ, Τάσο Λιαδάκη και Γιώργο Κουγιουμουτζάκη αντίστοιχα μετά τις νέες διαμαρτυρίες που δέχθηκε από κατοίκους της περιοχής οι οποίοι απέστειλαν βίντεο και φωτογραφικό υλικό όπου φαίνεται ότι το φρεάτιο ξεχειλίζει και  ο δρόμος γεμίζει λύματα.

Μια αφόρητη κατάσταση που εγκυμονεί κινδύνους για τη δημόσια υγεία. Επιπλέον εκτός από αυτό που φαίνεται είναι και η έντονη δυσοσμία στην περιοχή όταν συμβαίνει αυτό.

Στην γειτονιά που δεν αντιμετωπίζει αυτό το θέμα πρώτη φορά, πριν ένα μήνα έγινε ακόμα μια παρέμβαση αυτή τη φορά πιο εκτεταμένη,  ανέφερε η ΔΕΥΑΜ, και το πιστοποιούν και οι κάτοικοι, που έχουν δει εκεί πολλές φορές συνεργεία της Δημοτικής Επιχείρησης αλλά και συνεργεία απόφραξης λυμάτων όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο για να γίνει απόφραξη του κεντρικού αγωγού του αποχετευτικού δικτύου.

Όλοι περίμεναν ότι δεν θα χρειαστεί σύντομα νέα παρέμβαση. Όμως διαψεύστηκαν το φρεάτιο άρχισε πάλι να αναβλύζει αυτές τις ημέρες.

Μετά τις διαμαρτυρίες των κατοίκων,  σήμερα το πρωί η ΔΕΥΑΜ έστειλε εκεί και το ειδικό συνεργείο για να κάνει απόφραξη.

Από τον κεντρικό  αγωγό εκτός από τα «συνηθισμένα» είδη υγιεινής ή περιποίησης,  όπως πάνες, μωρομάντηλα , χαρτιά ή λίπη  βρέθηκαν μέχρι και πανιά!

Το αποχευτευτικό σύστημα δεν είναι ένα σύστημα που μπορεί να απορρίπτει ο καθένας ότι θέλει. Δεν είναι δυνατόν να βρίσκουμε μέσα στον κεντρικό αγωγό, είδη υγιεινής, περιποίησης, και τόσα ξένα αντικείμενα, ανέφεραν τα στελέχη της επιχείρησης.

Πέρα από τα έργα που είμαστε υποχρεωμένοι να εκτελέσουμε από την πλευρά μας,  όλοι πρέπει να τηρούν τους κανόνες για να μην φράζουν οι αποχετεύσεις, συμπλήρωσαν, οι οποίοι έχουν και αυτοί στα χέρια τους φωτογραφίες για να επιβεβαιώσουν του λόγου το αληθές.

Στις φωτογραφίες που έχει στη διάθεση της η Φωνή του Μαλεβιζίου φαίνονται οι δυο  όψεις του νομίσματος. Στις πρώτες φωτογραφίες η 16 Μαρτύρων με τα λύματα από τα φρεάτια και σε αυτές που  ακολουθούν αυτά που «έκρυβε» ο αγωγός που έφραξε.

Από λίπη μέχρι πανιά….

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ