ΣΥΡΙΖΑ: Έξωση σε οικογένειες σεισμόπληκτων του Αρκαλοχωρίου από τους οικίσκους

Petite Perle 300×250

Ξεχάστηκαν οι επισκέψεις των ιθυνόντων, οι υποσχέσεις τους, και η σκληρή πραγματικότητα, είναι ότι οι κάτοικοι της περιοχής, συνεχίζουν να βιώνουν μια ιδιότυπη προσφυγιά στην ίδια τους τη γη. Οι συνθήκες άθλιες και η ελπίδα, αρχίζει να σβήνει. Οι μεγαλόστομες κουβέντες, δεν κόστισαν τίποτα στα Κυβερνητικά στελέχη, που τις εκστόμιζαν. Τώρα απομένει η αδιαφορία και η εγκατάλειψη.

 Αυτές τις ημέρες οι σεισμόπληκτοι στους οποίους παραχωρήθηκαν οικίσκοι και ήταν ενοικιαστές ή φιλοξενούμενοι σπιτιών που επλήγησαν από το σεισμό, πήραν σχετικό έγγραφο, ότι θα πρέπει να αποχωρήσουν ως τις 31 Δεκεμβρίου του 2023. Αν δεν το πράξουν, σημειώνεται ότι θα εφαρμοστεί ο νόμος, δηλαδή θα επέμβει η Αστυνομία για την απομάκρυνσή τους. Η αναλγησία της Κυβέρνησης του κ. Μητσοτάκη δεν έχει όρια. Μα δεν μας εκπλήσσει το γεγονός.  Για την Κυβέρνηση οι κάτοικοι του Δήμου Μινώα, είναι αόρατοι. 

  • Καμιά πρωτοβουλία (π.χ επιδότηση ενοικίου) για τούτη την κατηγορία των κατοίκων.
  • Συνεχίζονται τα γραφειοκρατικά προσκόμματα  για εγκριθούν οι φάκελοι για τις εργασίες επιδιόρθωσης.
  • Κανείς σχεδιασμός ενός τοπικού αναπτυξιακού σχεδίου, με έμφαση στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, υφιστάμενες και νέες, που λειτουργούν ή θα λειτουργήσουν στην αυστηρά οριοθετημένη σεισμόπληκτη περιοχή.
  • Κανένα, ολοκληρωμένο, σύγχρονο σχέδιο αντισεισμικής θωράκισης για όλη την περιοχή. Στηρίξαμε και θα στηρίζουμε με όλες μας τις δυνάμεις τους σεισμόπληκτους συμπολίτες μας, και τα αιτήματά τους: Στη Βουλή, στην τοπική αυτοδιοίκηση (Περιφέρεια και Δήμο), αλληλέγγυοι στη δύσκολη  καθημερινότητά τους. 

 

Κρήτη - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ