Επανακαταμέτρηση: Αποφασισμένος να προχωρήσει μέχρι τέλους ο Μενέλαος Σκουλούδης

Την Τετάρτη αναρτήθηκαν οι διορθωτικοί πίνακες για τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης

Petite Perle 300×250

Της Κορίνας Καφετζοπούλου

Εν αναμονή συνεχίζει να είναι ο Μενέλαος Σκουλούδης για το θέμα των επανακαταμετρήσεων που εμφανίζεται αποφασισμένος να φτάσει μέχρι όπου μπορεί και του δίνει το δικαίωμα η νομοθεσία, μετά τη συνολική απόρριψη των αιτήσεων των υποψηφίων του Δήμου Μαλεβιζίου.

Μιλώντας στη Φωνή του Μαλεβιζίου είπε ότι αρχικά περιμένει να δει αν θα γίνει επί της ουσίας δεκτό αίτημα που ήδη έχει κατατεθεί από την προηγούμενη εβδομάδα όχι για επανακαταμέτρηση αλλά για διασταύρωση στοιχείων μεταξύ των βιβλίων των δικαστικών αντιπροσώπων και των στοιχείων που περάστηκαν στο excel των αποτελεσμάτων. Αυτό έχει ζητηθεί μόνο επί συγκεκριμένων τμημάτων.

Αναμένει δηλαδή να δει αν θα γίνει ορθή επανάληψη αν βέβαια ισχύουν τα στοιχεία που έχει στα χέρια του ο κ. Σκουλούδης από εκλογικούς αντιπροσώπους επί συγκεκριμένων τμημάτων.

Αυτό που ισχυρίζεται ο ίδιος εμφατικά είναι ότι στα έξι τμήματα που δεν πέρασαν αρχικά στα στοιχεία του ΥΠΕΣ, οι ψήφοι του συνολικά, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει, είναι 60. Αντί αυτού περάστηκαν οι 42, όπως λέει ο ίδιος.

Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τμήματα της Ροδιάς, του Γαζίου και της Τυλίσου. Ειδικά σε ένα τμήμα από αυτά πιθανά να έχει γίνει λάθος κατά τη μεταφορά του αριθμού.  Αυτό θέλει ο ίδιος να εξακριβώσει και ήδη έχει αναθέσει την υπόθεση σε δικηγόρο.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σκουλούδης είναι στην 14 θέση της τελικής κατάταξης του Γαζίου με 658 σταυρούς.  Στην 13η θέση καταλαμβάνοντας και την τελευταία έδρα του Γαζίου στο νέο  δημοτικό συμβούλιο για την πλειοψηφούσα παράταξη του Δημάρχου Μενέλαου Μποκέα είναι ο Μιχάλης Αλμπαντάκης με 672 σταυρούς.

Το θέμα της επανακαταμέτρησης έληξε οριστικά για τον Δημήτρη Κουτάντο (16η θέση 648 σταυρούς), αφού μετά την απόρριψη της πρώτης αίτησής του ο ίδιος δεν προτίθεται να ασχοληθεί ξανά με την υπόθεση.

Αναρτήθηκαν οι πρώτες διορθωτικές

Χθες Τετάρτη έγινε η ανάρτηση των διορθωτικών πινάκων των αποτελεσμάτων από το Πρωτοδικείο Ηρακλείου για τον Δήμο Ηρακλείου και την Περιφέρεια Κρήτης ενώ αναρτήθηκαν και τα αποτελέσματα του β' γύρου του Δήμου Χερσονήσου.

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ