16 Μαρτύρων: Δέκα ημέρες μετά πάλι τα ίδια με τον κεντρικό αγωγό αποχέτευσης

Για ανευθυνότητα ή σκοπιμότητα κάνει λόγο η ΔΕΥΑΜ

Petite Perle 300×250

 

Σχεδόν δέκα ημέρες πέρασαν από την ημέρα που οι κάτοικοι στο Τσαλικάκι επί της οδού 16 Μαρτύρων, είδαν για πολλοστή φορά να υπερχειλίζει ο κεντρικός αγωγός αποχέτευσης και να γεμίζει λύματα η περιοχή.

Υπήρξε και νέα κινητοποίηση από τη ΔΕΥΑΜ, που πρόσφατα επενέβη με νέο τεχνικό προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί το πρόβλημα.

Όταν το ειδικό συνεργείο πήγε εκεί βρέθηκε προ εκπλήξεως καθώς ήρθε αντιμέτωπο με μια κατάσταση που δεν περίμενε.

Εκτός    από τα «συνηθισμένα» είδη υγιεινής ή περιποίησης, όπως πάνες, μωρομάντηλα , χαρτιά ή λίπη βρέθηκαν μέχρι και πανιά!

Παρά τη δημοσιότητα που έλαβε το θέμα και τις συστάσεις που έγιναν, το ίδιο σκηνικό και μάλιστα πιο σύντομα από ότι συνήθως επαναλήφθηκε και προχθές!

Η ΔΕΥΑΜ έστειλε ξανά το συνεργείο στο πλαίσιο του προληπτικού ελέγχου, και όταν άνοιξε το φρεάτιο του κεντρικού αγωγού το είδε λίγο πριν την υπερχείλιση, βουλωμένο πάλι με τα ίδια είδη.

"Αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να την εξηγήσουμε. Το μόνο που σκεφτόμαστε είναι ότι υπάρχει η ανευθυνότητα ή σκοπιμότητα" είπε ο διευθυντής της ΔΕΥΑΜ,  Γιώργος Κουγιουμουτζάκης, στη Φ.Μ, που καλεί τους κατοίκους  που εξακολουθούν να απορρίπτουν τα πάντα στις αποχετεύσεις να αλλάξουν τακτική και να τηρήσουν τους κανόνες.

Επανέλαβε ότι το  αποχετευτικό σύστημα δεν είναι ένα σύστημα που μπορεί να απορρίπτει ο καθένας ότι θέλει. "Δεν είναι δυνατόν να βρίσκουμε μέσα στον κεντρικό αγωγό, είδη υγιεινής, περιποίησης, και τόσα ξένα αντικείμενα. Όλα αυτά μας προβληματίζουν και μας κάνουν να σκεφτόμαστε και τη σκοπιμότητα είπε και συνέστησε σε όλους να τηρούν τουλάχιστον τους αυτονόητους κανόνες.

Η ΔΕΥΑΜ έστειλε και νέο φωτογραφικό υλικό από την απόφραξη που έγινε πριν μερικές ημέρες.

 

Μαλεβίζι - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ