7η ΥΠΕ Κρήτης: Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Διαβήτη

Petite Perle 300×250

Στο πλαίσιο των δράσεων ευαισθητοποίησης και πρόληψης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη, σήμερα Τρίτη 14 Νοεμβρίου 2023 από τις 9.00- 12.00 έξω από την Περιφέρεια Κρήτης δώθηκε σχετική ενημέρωση στον κόσμο που συγκετρώθηκε εκεί με την διανομή έντυπου υλικού, προκειμένου το κοινό να καθοδηγηθεί σωστά  σχετικά με τις γνώσεις του γύρω από τον διαβήτη.

Παράλληλα, στους ενδιαφερόμενους πραγματοποιήθηκαν μετρήσεις τριχοειδικού αίματος, λήψη αρτηριακής πίεσης, μετρήσεις κορεσμού αιμοσφαιρίνης, ενώ το κοινό συμπλήρωσε ερωτηματολόγιο αξιολόγησης του κινδύνου για τον Διαβήτη τύπου 1 και 2.

Οι εκδηλώσεις θα κλείσουν με την φωταγώγηση του κεντρικού κτηρίου της Περιφέρειας Κρήτης, σήμερα το απόγευμα στις 19.00.

Η δράση διοργανώνεται από την Περιφέρεια Κρήτης, την 7 η Υγειονομική Περιφέρεια Κρήτης, τον Παγκρήτιο Σύλλογο για το Νεανικό Διαβήτη, το 2 ο Εργαστηριακό Κέντρο Ηρακλείου/Τομέας Υγείας
-Πρόνοιας- Ευεξίας/ ειδικότητας Βοηθών Νοσηλευτών.

Σκοπός των εκδηλώσεων είναι η διάχυση του μηνύματος της σημασίας της έγκαιρης πρόληψης και θεραπείας για την αποτελεσματική αντιμετώπιση του Διαβήτη και τη βελτίωση της ζωής των ασθενών.

πηγή: www.ekriti.gr

Υγεία - ΡΟΗ

ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ